فردین سعیدی روز پنج شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ارتقاء قابل توجه شاخص های ارتباطات و فناوری اطلاعات استان كردستان گفت: تا پایان خرداد سال جاری نیز تعداد كاربران به 375 هزار و 636 كاربر افزایش یافته است.
این مسئول یادآورشد: درر سه سال گذشته شاخص IDI استان، 2 رتبه افزایش یافته است كه بیانگر شتاب بیشتر توسعه ICT در استان كردستان نسبت به سایر استان هاست.
وی افزود: IDI شاخص بین المللی سنجش توسعه ارتباطات فناوری اطلاعات است كه شامل سه شخص دسترسی،استفاده و مهارت است.
سعیدی اظهاركرد: از ابتدای دولت تدبیر و امید تا پایان خرداد سال جاری، خطوط فعال دائمی و اعتباری همراه اول از 739 هزار و 730 خط به 951 هزار و 483 خط ، خطوط فعال دائمی و اعتباری ایرانسل از 292 هزار و 859 خط به 450 هزار و 327 خط و خطوط فعال دائمی، اعتباری، دیتا و رایتل از چهار هزار و 51 خط به 17 هزار و 974 خط افزایش یافته است.
وی افزایش ضریب نفوذ اینترنت در روستاهای استان را یكی از برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دانست و گفت: در همین راستا تا پایان سال جاری اتصال روستاهای بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت در برنامه قرار گرفته است.
مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان كردستان با اشاره به اینكه تاكنون در 62 نقطه روستایی فاقد ارتباط تلفنی، تلفن خانگی و ارتباط عمومی واگذار شده است، گفت: تاكنون در 330 نقطه روستایی استان اینترنت پرسرعت ADSL با هزینه 29 میلیارد ریال راه اندازی شده است.
سعیدی با اشاره به اتصال 336 مركز روستایی به اینترنت پرسرعت از طریق WIFI در سال جاری گفت: این تعداد علاوه بر 330 مركز روستایی متصل شده توسط شركت مخابرات استان است كه به اینترنت پرسرعت متصل شده است.
این مسئول ظهاركرد: افزون بر موارد مذكور ،تا پایان سال جاری، عملیات اجرایی اتصال 881 روستای دیگر استان كردستان به اینترنت پرسرعت آغاز خواهد شد.
وی انجام پروژه تجمیع بمنظور توسعه پهنای باند خروجی هر شهر در سطح كلان به میزان 20 گیگابیت بر ثانیه و توسعه شبكه انتقال زیر ساخت كشور در شهرستان های بانه، بیجار، دیواندره، سقز، سنندج، قروه، كامیاران و مریوان را از اقدمات شركت ارتباطات زیرساخت استان در سال جاری بیان كرد.
وی در زمینه پهنای باند زیرساخت های ارتباطی گفت: ظرفیت پهنای باند استان از 6.3 گیگابیت بر ثانیه به 50 گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.
سعیدی با بیان اینكه در سال جاری، بیش از هزار و 34 پروژه با هزینه ١٥٣٩میلیارد ریال توسط شركت مخابرات استان، راه اندازی شده است گفت: این شركت در حوزه تلفن ثابت شبكه كابل و فیبر نوری ٣٦٠ میلیارد ریال، حوزه دیتا ٢٢٩ میلیارد ریال و حوزه تلفن همراه با راه اندازی، توسعه و جایگزینی حدود ٣٤٠ سایت BTS، ٨١٠ میلیارد ریال، هزینه كرده است.
وی اظهاركرد: تجهیزات اینترنت پرسرعت موبایل 3G و بیش از 100 سایت BTS در همه شهرستان های استان، نصب و راه اندازی شده است.
سعیدی با اشاره به توسعه زیر ساخت های كلان ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان گفت: از ابتدای دولت تدبیر و امید تاكنون 478 میلیارد تومان در این بخش هزینه شده است و مقرر شده است 96 میلیارد تومان دیگر نیز تا یك سال آینده هزینه شود.
وی ادامه داد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرارداد طرح توسعه تلفن ثابت 119 روستای استان كردستان را با شركت مخابرات استان منعقد كرده و عملیات اجرایی آن آغاز شده است و این طرح تا چند ماه آینده انجام خواهد شد.
وی اظهاركرد: امید است با اجرای این طرح تعدادی از این روستاها افزون بر تلفن ثابت از اینترنت پر سرعت نیز بهره مند خواهند شد.
خبرنگار: شیوا اردلان منش × انتشار دهنده: علی شریفی
7352/ 1200
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲
سنندج- ایرنا- مدیركل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان كردستان گفت: هم اكنون ضریب نفوذ كاربران اینترنت پرسرعت در این استان به 27.20 درصد رسید.