به گزارش ایرنا، مجید خدابخش روز پنجشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اردبیل گفت:به منظور تحرك بخشی و خروج از ركود تا كنون 2 هزار و 40 میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانك های عامل به 187 واحد تولیدی كشاورزی و صنعتی و طرح های با پیشرفت فیزیكی 60 درصد و بیشتر در این استان پرداخت شده است.
وی با بیان اینكه راه اندازی دوباره واحدهای تولیدی راكد در سال جاری منجر به ایجاد 94 شغل جدید در واحدهای مستقر در شهرك های صنعتی شده افزود: نباید مسوولان امر تنها به آمار پرداخت تسهیلات اكتفا كنند بلكه باید پس از این مرحله فرآیند را رصد كرده و محل هزینه كردن تسهیلات و آثار منجر به اشتغال آن باید تحت نظارت باشد.
استاندار اردبیل بیان كرد: بازگشت به كار كارگران در صورت وجود اخراجی در واحد تولیدی، استخدام جدید یا افزایش سقف تولید با همان میزان نیروی كار از جمله اتفاق هایی است كه با پرداخت تسهیلات باید در واحدهای راكد رخ دهد و این امر باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.
او اضافه كرد: در چهار ماه پایانی سال جاری باید راه اندازی واحدهای راكد رخ دهد زیرا با پایان زمان نام نویسی به تدریج پرداخت ها صورت می گیرد.
خدابخش در ادامه از بانك های عامل خواست به درخواست های واحدهای تولیدی برای دریافت سرمایه ثابت نیز توجه كنند زیرا هم اكنون بیشتر بر تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی توجه می شود كه كاری ارزشمند است اما سرمایه های ثابت می تواند به توسعه استان اردبیل منجر شود.
وی همچنین به بخشنامه اخیر اداره كل اعتبارات بانك مركزی اشاره كرد و گفت: بر اساس این بخشنامه همه بانك های دولتی و خصوصی در زمینه پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی باید همكاری كنند و پرداخت تسهیلات نیز تنها به كشاورزی و صنعت محدود نمی شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نیز با اشاره به پایان مهلت نام نویسی در سامانه بهین یاب تشریح كرد: یك هزار و 79 مورد درخواست در سامانه ثبت شده بود كه 656 طرح كشاورزی و 426 طرح صنعتی بود.
سید حامد عاملی افزود: از میان طرح های صنعتی تاكنون 365 مورد به بانك های عامل معرفی شده اند كه 307 مورد درخواست سرمایه در گردش است و 58 مورد طرح های با پیشرفت فیزیكی 60 درصد و بیشتر هستند.
وی عنوان كرد: در حوزه صنعت تا كنون 76 مورد پرداخت تسهیلات به میزان یك هزار و 250 میلیارد ریال از سوی بانك عامل انجام شده كه تنها پنج مورد سرمایه ثابت و سایر آنها سرمایه در گردش است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اضافه كرد: همچنین پرداخت 111 مورد تسهیلات به واحدهای تولیدی فعال در حوزه كشاورزی نیز در سامانه به ثبت رسیده و تلاش می شود طی هفته جاری 50 درصد پرونده های پرداخت شده رصد شوند و آخرین شرایط واحدهای تولیدی ارزیابی صورت گیرد.
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان اردبیل نیز در ادامه از پرداخت بیش از 774 میلیارد ریال تسهیلات به 117 واحد تولیدی بخش كشاورزی این استان خبر داد.
عدیل سروی با اشاره به اینكه 220 پرونده با مبلغ بیش از یك هزار و 620 میلیارد ریال نیز در بانك های عامل در دست بررسی است، بیان كرد: پرونده های موجود از میان 486 طرح بخش كشاورزی به بانك ها معرفی شده اند و تفاوت در آمارها به دلیل ثبت نشدن برخی پرونده هاست.
وی افزود: 15 طرح در حوزه فعالیت های گلخانه ای 160 میلیارد ریال، 80 طرح در حوزه دام و طیور 370 میلیارد ریال و 22 طرح در زمینه صنایع تبدیلی و تكمیلی به مبلغ 244 میلیارد ریال تا كنون تسهیلات دریافت كردند و این حمایت های دولت تدبیر و امید تاثیر خود را در همان طرح ها نشان داده است.
مدیرعامل شركت شهركهای صنعتی استان اردبیل نیز گفت: از میان 587 واحد تا كنون 238 واحد مستقر در شهرك های صنعتی استان برای دریافت تسهیلات در سامانه بهین یاب نام نویسی كردند كه از میان آنها 181 واحد دارای پروانه بهره برداری بوده و از میان 155 طرح با پیشرفت فیزیكی 60 درصد و بیشتر نیز 57 مورد نام نویسی كردند.
ابراهیم فریدی افزود: 32 فقره تسهیلات حدود 21 میلیارد ریال تاكنون به واحدهای مستقر در شهرك های صنعتی استان پرداخت شده كه برابر با 13 درصد مجموع متقاضیان است و 87 درصد پرونده ها در بانك ها در دست بررسی یا در مرحله پرداخت هستند.
مدیرعامل شركت شهرك های صنعتی استان اردبیل همچنین گفت: 19 واحد صنعتی راكد از ابتدای سال تا كنون راه اندازی شده اما از این میان تنها یك مورد تسهیلات دریافت كرده و سایر واحدها با سرمایه بخش خصوصی راه اندازی شده است.
در ادامه سی و نهمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان اردبیل مشكلات هفت واحد تولیدی بررسی و تصمیم گیری شد.
خبرنگار: محمد ملاحمزه زاده** انتشار دهنده:عارف شیرزاد
8123/ 1257
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل اعلام كرد: تاكنون بیش از 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانك های عامل به واحدهای كشاورزی و صنعتی این استان پرداخت شده است.