آنكارا – ایرنا – اداره كل مطبوعات و اطلاعات نخست وزیری تركیه روز جمعه خطاب به رسانه های بین المللی ، دلیل دستگیری رهبران و نمایندگان حزب دمكراتیك خلق ها در پارلمان این كشور را خودداری آنها از حضور در دادسرا برای تفهیم اتهامات وارده ، اعلام كرد.

به گزارش ایرنا، پلیس تركیه بامداد روز جمعه دریك عملیات همزمان و هماهنگ، 13 نماینده پارلمان تركیه را كه همگی عضو حزب دمكراتیك خلق های این كشور هستند را در پنج شهر مختلف دستگیر كرد.
در اطلاعیه ای كه از سوی این اداره برای رسانه های بین المللی صادر شد، آمده است: صلاح الدین دمیرتاش و 12 نماینده دیگر حزب دمكراتیك خلق ها، چون به درخواست قانونی دادستانها برای حضور در دادسرا توجهی نكرده اند، دستگیر شده اند.
در این اطلاعیه یادآوری شده است: مصونیت سیاسی شماری از نمایندگان مجلس با تغییراتی كه قانون اساسی داده شد، لغو شده و اجرایی شده است، ولی ابتدا خانم یوكسك داغ یكی از دو رهبر حزب دمكراتیك خلق ها به فراخوان دادستانی برای حضور در دادسرا خودداری كرد تا پلیس وی را در منزل خود در آنكارا توقیف كند.
اداره مطبوعات نخست وزیری تركیه افزود: سپس صلاح الدین دمیرتاش رهبر دیگر این حزب در دیاربكر و سری ثریا اوندر نماینده این حزب در پارلمان تركیه در منزل شخصی خود در آنكارا توسط پلیس توقیف شده اند.
این اداره تاكید كرده است بی پاسخ گذاشتن فراخوان دادستانی در راستای قوانین جاری در تركیه، نقش آشكار قوانین است و توقیف این نمایندگان نیز با هدف بازپرسی از آنها صورت گرفته است.
مصونیت سیاسی نمایندگان كه در قانون اساسی تركیه یكی از حق های شناخته شده برای نمایندگان بود، در ماه می گذشته با آرای مثبت 376 تن از نمایندگان مجلس لغو شد.
برای تغییر قانون اساسی بدون نیاز به همه پرسی به آرای مثبت حداقل سه چهارم از 550 نماینده مجلس نیاز بود كه این رقم با حمایت تقریبا همه احزاب سیاسی حاضر در مجلس تحقق یافت.
این حزب با در اختیار داشتن 59 كرسی، سومین حزب بزرگ در پارلمان تركیه است.
این اقدام پلیس و دادستانی تركیه با واكنش های گسترده داخلی و خارجی روبروست و هنوز روشن نیست كه حزب دمكراتیك خلق ها در مقابل این اقدام دادستانی چه تصمیمی خواهد گرفت.
بكر بوزداغ وزیر دادگستری تركیه امروز در آنكارا گفت: در مورد 15 نماینده از حزب دمكراتیك خلق، حكم دستگیری صادر شده است.
او با ادعای اینكه تركیه یك دولت قانونمند است، گفت: هر كس باید تابع قانون باشد و وقتی دادستانی آنها را به دادسرا فراخوانده، باید اجابت می كردند.
بكر بوزداغ گفت: این حزب حمایت تبلیغاتی و لجستیكی از سازمان تروریستی پ.ك.ك دارد و با مقاومت در مقابل درخواست دادستانی خواستند از وضعیت پیش آمده (دستگیری نمانیدگان) به نفع پ.ك.ك تبلیغات كنند.
اقدام دولت آنكارا با واكنش های گسترده خارجی نیز روبروست.
در همین حال وزارت خارجه تركیه اقدام دادگاهی در بلژیك كه پ.ك.ك را یك سازمان آزادیخواه مسلح تعریف كرده، به شدت واكنش نشان داده است.
پ.ك.ك از سوی اتحادیه اروپا به عنوان یك سازمان تروریستی شناخته می شود.
خاورم/2011**1579
انتشار دهنده : مرضیه فاتحی علیشاه