تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: برای ارائه خدمات به زائران امام حسین (ع) در ایام اربعین، اورژانس كشور در تمام مسیرهای كشور از شرقی ترین تا غربی ترین جاده ها مستقر است.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت، ‌سیدحسن هاشمی روزجمعه در حاشیه پانزدهمین مجمع خیرین موسسه خیریه امدادگران عاشورا كه در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هماهنگی كاملی با ستاد اربعین حسینی داریم و مسئولیت این ستاد با وزیر كشور است.
وی افزود: تعدادی از بیمارستان ها به صورت ویژه برای ارائه خدمات به زائران امام حسین (ع) در ایام اربعین آماده سازی شده است و در مرزهای مهران، شملچه و چذابه، امكانات مناسبی مانند آمبولانس های زمینی و هوایی با فواصل معین مستقر شد.
وزیر بهداشت با اشاره به آماده سازی بیمارستان های صحرایی توسط نیروهای مسلح، اظهار داشت: در حوزه بهداشت نیز بخش بهداشت محیط وزارت بهداشت در ایران و عراق، بر عرضه مواد غذایی و آشامیدنی نظارت دارند البته این نظارت نسبی است.
هاشمی ادامه داد: در ایران، نظارت های بهداشتی شدیدتر است اما با وزارت بهداشت عراق، هماهنگی های كاملی شده البته این به معنی سرویس دهی كامل و در شان زائران نیست اما نسبت به سال گذشته، وضعیت بهتر است.
وی از آماده باش دانشگاه های علوم پزشكی مناطق غربی و مرزی مانند دانشگاه های علوم پزشكی ایلام و خوزستان خبر داد و گفت: به دلیل برخی از بیماری های عفونی و واگیر داری كه ممكن است به مردم منتقل شود این دانشگاه ها در آمادگی كامل قرار دارند و امیدوارم كه زائران در رعایت بهداشت فردی و رانندگان وسایل نقلیه مراقبت كنند تا شاهد بروز حوادث و سوانح نباشیم.

** حمایت از بیماران صعب العلاج نیازمند اعتبارات بیشتر
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود، در خصوص حمایت وزارت بهداشت از بیماران سرطانی و صعب العلاج، گفت: حمایت مالی از این بیماران باید توسط بیمه ها انجام شود و آنها باید خدمات خود را افزایش دهند اما وزارت بهداشت در قالب طرح تحول سلامت، تا جایی كه بیمه ها همراهی كرده اند، به این بیماران كمك شده است.
هاشمی در ادامه خاطرنشان كرد: با اجرای طرح تحول سلامت، هزینه های بستری بیماران كاهش یافت و انتظار داریم مجلس شورای اسلامی، اعتباراتی را برای بیمه ها پیش بینی كند تا بتوانند از بیماران صعب العلاج حمایت بیشتری كنند.
وزیر بهداشت ضمن تاكید بر اهمیت رسیدگی به بیماران صعب العلاج، یادآور شد: اگر بخواهیم به این هدف كه بیماران صعب العلاج به جز رنج بیماری، رنج دیگری نداشته باشند، باید از آنها حمایت كنیم و امیدواریم در آینده اعتبارات و اولویت بندی در شورای عالی بیمه به نحوی باشد كه بیماران صعب العلاج، در تامین هزینه های درمانی به رنج و زحمت نیفتند.
وی ادامه داد: موسسات خیریه ای مانند امدادگران عاشورا اقدامات ارزشمندی انجام داده اند كه باید این موسسات واسطی بین مردم و دولت باشند البته این حمایت ها نباید محدود به حمایت های مالی باشد بلكه بیماران باید از نظر روحی، روانی، اجتماعی و معنوی مورد حمایت قرار گیرند.
در این مجمع خیرین، سردار سرلشكر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، سردار سرتیپ پاسدار حسین سلامی جانشین فرماندهی كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و شماری از مسئولین لشكری و كشوری، پزشكان، پرستاران و اعضاء موسسه خیریه امدادگران عاشورا حضور داشتند.
جمعی از رزمندگان بهداری دفاع مقدس و خانواده آنان اعم از مدیران، پزشكان، كادرهای هیات علمی، پرستاران و امدادگران برای پاسداری از ارزش‌های گرانقدر همرزمان شهیدشان كه بالغ بر هزاران نفر هستند، تلاش معنوی، فرهنگی را از سال 1374 تحت عنوان هیئت امدادگران عاشورا، متوسلین به حضرت فاطمه الزهرا(س) آغاز كردند.
موسسه خیریه امدادگران عاشورا سازمانی غیر دولتی، غیرانتفاعی و غیر سیاسی است كه به منظور یاری رساندن به محرومان و رنج دیدگان بیمار و ارائه كمك‌های انسان دوستانه به نیازمندان و بیماران فعالیت می‌كند.
در این راستا خیریه امدادگران عاشورا تاكنون 50 هزار نفر از بیماران صعب العلاج و سرطانی مستمند سراسر كشور به ارزش 500 میلیارد ریال را تحت پوشش قرار داده كه این بیماران توسط 10 هزار نفر از اعضاء خیریه عضو موسسه مورد حمایت قرار می‌گیرند.
در این مجمع همچنین از رضا ایرانمنش از جانبازان هنرمند دوران دفاع مقدس با اهدای لوح تقدیر و سفر معنوی كربلای معلی در اربعین حسینی تجلیل شد.
اجتمام**7268**1569
تنظیم: مهناز بیرانوند *انتشار:علی حبیبی