تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت پشتیبانی امور دام ، پرداخت حدود 70 درصد از وجه محصول را در كمتر از یك هفته به كشاورزان، حذف عوامل واسطه در خرید و فروش محصول و شفاف سازی عملیات بازرگانی را از مزایای طرح قیمت تضمینی عنوان كرد.

علیرضا ولی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، صرفه جویی در هزینه های حمل ونقل، جلوگیری از تحمیل هزینه های افت و كسری ناشی از نگهداری بلندمدت محصول، جلب مشاركت بخش خصوصی در انجام خرید تضمینی را از دیگر مزیت های انجام این طرح برشمرد.
براساس تصویب نامه هیات وزیران و ابلاغ وزیر جهاد كشاورزی 'طرح قیمت تضمینی جو و ذرت در سال 1395 توسط شركت سهامی پشتیبانی امور دام كشور' اجرا شد، به طوری كه با هماهنگی رییسان سازمان های جهادكشاورزی استان ها، در این طرح قیمت تضمینی جو در تهران، قزوین و كردستان به روش 'گواهی سپرده' و سایر استان ها به روش 'عرضه فیزیكی' عملیاتی شد.
به گفته وی، در روش گواهی سپرده كشاورز محصول خود را در یكی از انبارهای طرف قرارداد شركت بورس ذخیره و كارگزار آن را در بورس عرضه می كند.
براساس روش عرضه فیزیكی، كشاورز محصول خود را به یكی از انبارهای تحت پوشش این شركت تحویل داده و شركت متبوع به وكالت از طرف كشاورز محصول را در بورس عرضه می كند.
وی اظهار داشت: در هر دو روش درآمد حاصل از فروش به ترتیب تاریخ تحویل، به حساب كشاورز واریز شد به نحوی كه اجرای طرح خرید تضمینی جو در یكم اردیبهشت امسال آغاز و نخستین عرضه محصول در تابلوی بورس در 19 اردیبهشت ماه انجام شد.
ولی تصریح كرد: از ابتدای طرح تا هشتم آبان ماه امسال در مجموع یك میلیون و 145هزار تن جو در 28 استان جمع آوری و در بورس به فروش رفت و وجوه حاصل در كمتر از یك هفته از تاریخ تحویل، به حساب كشاورزان پرداخت شده است.
وی اضافه كرد: همچنین قیمت مصوب خرید تضمینی جو در سال جاری 10هزار و 28 ریال برای هر كیلوگرم تعیین شده كه این قیمت بر حسب شرایط كیفی محصول متغیر است.
به گفته ولی ، جمع كل ارزش جو جمع آوری شده امسال، 11 هزار و 350 میلیارد ریال بوده و تاكنون در مجموع بالغ بر سه هزارو 220 میلیارد ریال( 322 میلیارد تومان) از محل اعتبار تخصیص یافته پرداخت ما به التفاوت صورت گرفته است.
وی ادامه داد: قیمت فروش جو در تابلوی بورس در استان های مختلف از 6 هزارو 300 ریال تا هشت هزار ریال به ازای هر كیلوگرم متغیر بوده است.
وی اظهار داشت: به طور كلی به ازای هر كیلوگرم جو خریداری شده به طور میانگین مبلغ دو هزار و 952 ریال به عنوان مابه التفاوت خرید تضمینی از سوی شركت به كشاورزان پرداخت شده است.
ولی گفت: چنانچه در حال حاضر كشاورزانی باشند كه از بابت تحویل جو، وجه آن یا مابه التفاوت آن را دریافت نكرده باشند می توانند برای رفع مشكل احتمالی به ادارات كل پشتیبانی هر استان مراجعه و مشكل اداری را برطرف كنند.

** 30 میلیارد ریال به حساب ذرت كاران واریز شد
مدیرعامل شركت پشتیبانی امور دام افزود: این شركت خرید تضمینی ذرت را از 19 شهریورماه امسال در استان های كرمانشاه، آذربایجان غربی، كردستان، اردبیل، فارس و قزوین آغاز كرد و در مجموع تا بحال حدود 45 هزار تن ذرت به ایستگاه های ذرت خشك كنی تحویل داده شد.
ولی با بیان این كه خرید ذرت در 6 استان كشور كه بیش از 80 درصد تولید را دارند به روش گواهی سپرده انجام می شود، اظهار داشت: تاكنون بیش از 22 هزار تن ذرت با قیمت متوسط هشت هزار و 560 ریال برای هركیلوگرم به فروش رفته ، درحالی كه طرح خرید ذرت تا پایان بهمن ماه ادامه خواهد داشت.
وی تصریح كرد: قیمت مصوب خرید تضمینی (با كیفیت مطلوب) 10 هزار و 360 ریال به ازای هر كیلوگرم است كه پیش بینی می شود در سال جاری ذرت كشت شده بالغ بر 500 هزار تن باشد.
ولی گفت: تاكنون مبلغ 30 میلیارد ریال بابت ما به التفاوت قیمت ذرت به كشاورزان پرداخت شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، ذرت و جو تاكنون به روش خرید تضمینی توسط دولت انجام می شد كه پول این محصولات در صورت تامین اعتبار به حساب كشاورزان واریز می شد كه زمان بر بود. در طرح قیمت تضمینی، كالا با قیمت تعیین شده از كشاورزان خریداری و بخش عمده پول پس از یك هفته به حساب كشاورزان واریز می شود و مابه التفاوت باقیمانده نیز كه مبلغ اندكی است پس از تامین اعتبار پرداخت می شود.
اقتصام**9186**1561**خبرنگار: هما همت خواه**انتشاردهنده:مژگان توانا