تهران- ايرنا- تلاش هاي طولاني مدت براي متوقف شدن بهره برداري از جنگل هاي كشور به نتيجه رسيد و وزير جهاد كشاورزي هفته گذشته در نامه اي خطاب به رييس سازمان جنگل ها مراتع و آبخيزداري، وضعيت بهره برداري از جنگل هاي كشور را روشن كرد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، فرهاد دبيري معاون محيط زيست طبيعي و تنوع زيستي روز شنبه در مراسم رونمايي از اطلس هاي جانوري در جمع خبرنگاران گفت: به طور كلي متولي اصلي جنگل هاي كشور سازمان جنگل ها مراتع و آبخيزداري است، اما سازمان محيط زيست با توجه به مسووليت كلي كه در زمينه حفاظت از منابع طبيعي و تنوع زيستي دارد، با همكاري سازمان جنگل ها در محدود كردن بهره برداري از جنگل فعاليت مي كند.
وي افزود: اخيرا وزير جهاد كشاورزي دستوري را صادر و نامه اي را به رييس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري نوشت كه در چندين بند آن، تكليف وضعيت بهره برداري از جنگل ها را روشن كرده است.
دبيري اظهار كرد: توقف بهره برداري كه تعهدي ايجاد نكرده است، عدم واگذاري عرصه هاي جنگلي براي بهره برداري هاي بعدي، ايجاد تسهيلات لازم براي واردات چوب به هر قيمتي كه بتواند زمينه كاهش قاچاق چوب را فراهم كند و ساير تمهيدات و در نهايت در مراحل بعد، توقف بهره برداري از جنگل ها به ويژه جنگل هاي هيركاني برخي از مباحث اين نامه است.
وي گفت: سازمان جنگل ها و مراتع هيچ مخالفتي با اجراي اين طرح ندارد و با كليات طرح توقف بهره برداري از جنگل موافق است، اما به نظر آنها اجراي اين طرح بايد قدم به قدم پيش رود و از استان گيلان آغاز شود.
دبيري افزود: چون وضعيت جنگل هاي ما چندان مناسب نيست و محدوده كمي از كشور ما به عرصه هاي جنگلي به ويژه جنگل هاي هيركاني اختصاص دارد، بنابراين اگر بخواهيم اين ميزان محدوده را حفظ كنيم راهي جز توقف بهره برداري نداريم.
وي گفت: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري به عنوان متولي اصلي اجراي اين برنامه، در حال برنامه ريزي براي تعيين زمان اجراي آن است، حال در برنامه توقف مطلق بهره برداري از جنگل ها و اين كه چه زماني به آن برسيم، نياز به مطالعه بيشتري دارد.
دبيري افزود: اما با توجه به مصاحبه اخير هيات وزيران، هيچ نوع بهره برداري جديدي از جنگل ها صورت نخواهد گرفت و هيچ نوع قرارداد جديدي منعقد نشده است، آنچه باقي مي ماند در واقع طرح هاي بهره برداري گذشته است كه زمان مشخصي دارد و به محض اين كه تمام شوند، بهره برداري نيز متوقف مي شود.
وي گفت: در زمينه اين كه طرح هاي در حال اجرا هم متوقف شود، مذاكرات زيادي صورت گرفته است، سازمان جنگل ها مراتع و آبخيزداري معتقد است وسعت محدوده هاي جنگلي كه اين طرح ها در آنها در حال اجرا است، به نسبت طرح هايي كه در آينده قرار بود واگذار شود، بسيار كمتر است، يعني در حدي نيستند كه اثرگذار باشند، با توجه به اين كه در مدت كوتاهي به پايان خواهند رسيد كه اگر بتوانيم آنرا عملياتي كنيم بعد از چند سال به نقطه صفر خواهيم رسيد.
علمي 9014**
خبرنگار: كيميا عبدالله پور*انتشار: زهره محتشمي پور