بجنورد- ایرنا- كارشناس مسئول گیاهان دارویی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: تاكنون هزار و 529 هكتار از رویشگاه های باریجه در این استان واقع در شمالشرق كشور احیا و بهره برداری شده است.

علیرضا احمدی اسكویی یكشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: هم اكنون گیاه دارویی باریجه در شهرستان های بجنورد، شیروان، فاروج، گرمه و جاجرم و مانه و سملقان كشت می شود كه امسال پنج طرح بهره برداری در این خصوص صورت گرفت كه 4 تن باریجه از سطح 432 هكتار از مراتع بجنورد، شیروان، مانه و سملقان و گرمه برداشت شد.
وی با بیان اینكه گیاه دارویی باریجه یكی از باارزش‌ترین گونه‌های گیاهان دارویی است كه شیره آن پس از فرآوری اولیه در استان به خارج كشور صادر می‌شود گفت: دوره برداشت گیاه باریجه سه ساله است كه در صورت برداشت این گیاه از مناطق موردنظر، منطقه فوق برای مدت دو سال پیاپی مورد حفاظت، احیا و استراحت قرار خواهد گرفت.
اسكویی با بیان اینكه در سال 95 با اجرای عملیات بهره برداری باریجه شرایط اشتغال 6 هزار نفر روز به مدت 2 ماه ایجاد شده است،افزود: این محصولات جزو گونه های مجاز مشروط بوده كه بهره برداری و حمل آن فقط به صورت طرح بهره برداری مصوب و با مجوز اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری امكان پذیر است.
كارشناس مسئول گیاهان دارویی اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان گفت: در سال جاری 190 هكتار از رویشگاه های باریجه در بجنورد، شیروان، مانه و سملقان و گرمه احیا و بهره برداری سازی شد.
اسكویی افزود: مشكل اصلی ما این است كه هم اكنون گیاهان دارویی منابع اعتباری ندارد و از محل طرح های دیگر هزینه می شود كه تاكنون نتوانسته ایم اكثر رویشگاه ها را بهره برداری، توسعه و احیا كنیم.
وی اظهار كرد: برای توسعه و بهره برداری از گیاهان دارویی پیگیر اخذ ردیف اعتباری مجزا از استانداری هستیم.
گستره حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی 2 میلیون و 33 هزار و 36 هكتار است كه از این وسعت یك میلیون و 400 هزار هكتار مرتع، بیش از 183 هزار هكتار بیابان و 434 هزار و 550 هكتار جنگل است.
6042/7186 خبرنگار: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سید حسین قدسی