تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري گفت: يكي از اهداف جدي معاونت علمي و فناوري حمايت از راهكارهاي فناورانه و محصولات دانش‌بنيان در حوزه آب به عنوان جدي‌ترين نياز كشور است و فناوري‌هايي كه نقشي در ارائه آب ارزان و با كيفيت به مردم ايفا كنند، حمايت مي‌شوند.

به گزارش ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، 'سورنا ستاري' در مراسم امضاي تفاهم‌نامه توليد 100 دستگاه تصفيه آب شيرين با استفاده از «فناوري الكترودياليز انتخابي»، از آمادگي كامل معاونت علمي و فناوري در كنار حمايت از تحقيقات پايه و مرز دانش اين حوزه براي ارتقاي كيفيت سلامت آب به كمك فناوري‌هاي نوين و كارآمد شركت‌هاي دانش‌بنيان خبر داد.
وي خاطرنشان كرد: معاونت علمي و فناوري با ايجاد بستر نرم‌افزاري لازم از طريق ستادهاي فعال خود براي حمايت از فناوري‌هاي كارآمد اين حوزه تلاش مي‌كند و هريك از ستادهايي كه به نوعي با اين حوزه ارتباط دارند، براي تجاري‌سازي فناوري‌هاي نوين اين حوزه زمينه‌هاي لازم را فراهم مي‌كنند.
ستاري، تصفيه آب با بهره‌گيري از فناوري الكترودياليز انتخابي را يكي از فناوري‌هاي پيشرو در حوزه رفع نياز جدي كشور به آب آشاميدني، ضمن ارزان بودن و سازگاري با محيط زيست دانست و افزود: اين فناوري نوين و پيشرفته، براي نخستين بار در اين ابعاد، كيفيت و كارايي آب را بهبود مي‌بخشد و با هزينه‌اي پايين ضمن آن كه آسيبي به محيط زيست وارد نمي‌شود، اين امكان را فراهم آورده تا در مناطق دورافتاده و محروم مورد استفاده قرار بگيرد.
وي هنر فناوري‌هاي نوين را به ارمغان آوردن سلامت، آسايش و ايجاد ارزش افزوده با بيشترين كارآمدي و كيفيت برشمرد و افزود: با حمايت ستادهاي توسعه فناوري معاونت علمي و فناوري پروژه‌هاي گوناگوني از اين دست در مسير تحقق و اجرايي شدن هستند كه هريك با صرف هزينه‌هاي اندك توانسته‌اند ضمن ايجاد ارزش افزوده بالا، به بهبود كيفيت زندگي عمومي ياري برسانند.
ستاري ادامه داد: يكي از اهداف معاونت علمي و فناوري حمايت از راهكارهاي فناورانه و محصولات دانش‌بنيان در حوزه آب به عنوان جدي‌ترين نياز كشور است و فناوري‌هايي كه نقشي در ارائه آب ارزان و با كيفيت به مردم ايفا كنند حمايت مي‌شوند.

**در اختيار قراردادن بازار بالقوه بزرگ‌ترين حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان است
معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري بزرگ‌ترين حمايت براي ادامه مسير توسعه فناوري و تحقق اقتصاد دانش‌بنيان با تكيه به توانمندي‌شركت‌هاي فناور را ارائه بازار بالقوه تمامي دستگاه‌ها به اين شركت‌ها ذكر كرد و افزود: دستگاه‌هاي متولي با ارائه بازارهاي بالقوه به شركت‌هاي دانش‌بنيان كشورمان بزرگ‌ترين حمايت را از حركت مسير فناورانه اين شركت‌ها صورت مي‌دهند، زيرا بزرگ‌ترين و اساسي‌ترين لازمه توسعه اين شركت‌ها ايجاد و توسعه بازار براي محصولات دانش‌بنيان آن‌هاست.
ستاري ادامه داد: اين اتفاق با يكپارچگي و هماهنگي ميان شركت‌هاي دانش‌بنيان، دستگاه‌هاي اجرايي و معاونت علمي و فناوري روند تحقق اقتصاد دانش‌بنيان را تسريع مي‌بخشد و در همين راستا، معاونت علمي با حمايت از ريسك شركت‌ها، توسعه فناوري و توليد نمونه پايلوت محصول، زمينه لازم را براي رشد شركت فراهم مي‌كند و دستگاه‌ها مي‌توانند با حمايت اخذ قرارداد و در اختيار قرار دادن بازار خود، اين فرآيند را تكامل ‌بخشند.

** بازار دستگاه‌هاي شركت‌هاي دانش‌بنيان بسيار فراتر از 10هزار ميليارد است
نائب‌ رييس هيات امناي صندوق نوآوري و شكوفايي، مصوبه اخير دولت در راستاي اختصاص بازار 10هزار ميليارد توماني خريدهاي دستگاه‌هاي دولتي به محصولات دانش‌بنيان را اقدامي نمادين و بسيار ارزنده در راستاي توجه‌بخشي به توانمندي شركت‌هاي دانش‌بنيان ارزيابي كرد و افزود: قطعاً ظرفيت ايجاد ارزش افزوده و سودآوري شركت‌هاي دانش‌بنيان، بسيار بزرگ‌تر از ميزان ياد شده است و براي توسعه اقتصاد دانش‌بنيان آمادگي كامل داريم تا بر بستر قانون حمايت از شركت‌هاي دانش‌بنيان مسير تجاري‌سازي محصولات شركت‌هاي دانش‌بنيان را هموار كنيم.
ستاري تصريح كرد: خوشبختانه اين فناوري در ابعاد پايلوت كارآمدي بالاي خود را نشان داده است و با ايجاد 100 مركز مبتني بر اين فناوري، زمينه تامين آب با كيفيت براي بخشي از نياز مبرم كشور فراهم خواهد شد.
در ادامه اين مراسم، دبير ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي رياست جمهوري، توسعه فناوري‌ها به خصوص در عرصه نيازهاي اساسي را بدون هماهنگي با دستگاه‌هاي اجرايي غير ممكن و مستلزم و عزم جدي دست‌اندركاران و متوليان حوزه‌هاي گوناگون دانست.
'سعيد سركار' افزود: اگر عزم جدي براي توسعه كشور بر اساس فناوري‌هاي نوين داريم نقش يكپارچگي و هماهنگي دستگاه‌ها توجهي جدي داشته باشيم حتي اگر توسعه نانوفناوري را بررسي كنيم بخش عمده ‌آن در همكاري و يكپارچگي دستگاه‌ها با يكديگر محقق شده است.
وي به اجرايي شدن طرح‌هاي فناورانه در حوزه آب و مبتني بر نانوفناوري اشاره كرد و گفت: طرح پايلوت بعدي كه به زودي در ابعاد گسترده اجرايي خواهد شد زدايش نمك ديگر فلزات سنگين از آب است كه كارايي اين روش در ابعاد آزمايشگاهي ابعاد آزمايشگاهي ثابت شده است و با همكاري وزارت نيرو اين طرح نيز در حوزه آب پياده سازي و اجرايي مي‌شود.
در اين مراسم، تفاهم‌نامه طرح توليد 100 دستگاه تصفيه آب شيرين مبتني بر فناوري الكترودياليز داخلي با هدف حذف نيترات و آرسنيك و ديگر عناصر سنگين از آب آشاميدني، با حضور 'حميد چيت‌چيان' وزير نيرو، 'سعيد سركار' دبير ستاد توسعه فناوري نانو، 'حسينعلي بهرامي' دبير ستاد توسعه فناوري‌هاي آب خشكسالي فرسايش و محيط زيست، 'علي مرتضي بيرنگ' معاون امور بين‌الملل و تبادل فناوري معاونت علمي و 'علي اصغر قانع' معاون بهره برداري و توسعه شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور امضا شد.
بر اساس اين تفاهم‌نامه، ستاد توسعه فناوري نانو معاونت علمي و فناوري، شركت مهندسي آب و فاضلاب و حمايت انجمن خيرين توسعه علم و فناوري متعهد شده‌اند ضمن تلاش براي حل مشكلات تامين آب آشاميدني مناطق محروم كشور زمينه ايجاد پايلوت 100 دستگاه تصفيه آب آشاميدني بر مبناي فناوري الكترودياليز انتخابي را در مناطق محروم شناسايي شده فراهم كنند.
اين تفاهم‌نامه سه‌جانبه به امضاي 'سعيد سركار' دبير ستاد توسعه فناوري نانو، 'حميدرضا جانباز' مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب و 'سيدحسن ساجدي' دبير انجمن خيرين توسعه علم و فناوري ايرانيان رسيد.
علمي**1055
دريافت كننده: زينب كارگر*انتشار:زهره محتشمي پور