دزفول - ايرنا - رئيس امور آب منطقه شمال غرب استان خوزستان گفت:به دليل برداشت بي رويه از معادن شن و ماسه ،رودخانه كهنك دزفول در سالهاي اخير دچار فقر منابع شده است.

به گزارش ايرنا سيدمحمدسجاديان يكشنبه در نشست كارگروه معادن رودخانه اي و كوهستاني در سرسراي فرمانداري دزفول افزود:رودخانه كهنك يك رودخانه فصلي است كه ميليون ها سال پيش از تخليه منابع آب از ارتفاعات زاگرس و بارندگي در دشت جاري شده است.
وي افزود:متاسفانه در سالهاي اخير اين رودخانه فصلي دچار فقر منابع شده است به طوري كه در جريان سيل فروردين ماه به دليل فقرو ضعفي كه درحوزه سيلاب داشت هيچ گونه فوران آبي نداشت و اين نشان ضعيف بودن رودخانه است.
سجاديان اظهار كرد:رودخانه ضعيف و فقير كهنك دزفول كشش و ظرفيت اين همه برداشت غيرمجاز را ندارد لذا طرح ساماندهي بستر از سال 91 با اعتباري افزون بر 80 تا 100 ميليارد ريال جهت كاناليزه كردن رودخانه و ديگر اصلاحات در دستور كار قرار گرفت.
وي افزود:طرح به مشاور داده شد و قرار شد به تعهدات خود عمل كند كه با گذشت چند سال و بازديدهايي كه در ماههاي اخير انجام شده مشخص شد ساماندهي طرح از حالت اصلي انحراف دارد و هدف اصلي از اجراي طرح محقق نشده لذا دستور توقف طرح ساماندهي از سوي سازمان آب و برق صادر شد.
وي با اشاره به اينكه سازمان آب و برق خوزستان وظيفه حفاظت از رودخانه ها را برعهده دارد گفت:مصالحي كه در كف رودخانه وجود دارند پتانسيل نفوذ آب و آبهاي زيرزميني محسوب مي شوند و برداشت غيرمتعارف از اين مصالح بايد بر اساس توانايي رودخانه باشد لذا بايد براي رودخانه كهنك دزفول چاره انديشي شود تا از اين وضعيت خارج شود.
رئيس امور آب منطقه شمال خوزستان اظهار كرد:بيش از 99 درصد معادن كوهي از طريق رودخانه ها تامين مي شوند و با فقر رودخانه معادن كوهستاني نيز دچار مشكل مي شوند.
7278/6068خبرنگار:رقيه كردي-انتشار دهنده:محمدعلي فريدپناه