به گزارش خبرنگار ایرنا، سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد، بویژه سفیر و معاونان وی و نهادهای ایرانی فعال در عراق از جمله سازمان حج و زیارت، هلال احمر و ستاد بازسازی عتبات عالیات در سامراء در شناسایی مجروحان و شهدای حادثه و كمك رسانی و انتقال آنها به بغداد بیشترین تلاش را داشتند و یك هیات از سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد در كمترین زمان ممكن، خود را به محل انفجار در سامراء رساند.
سلطانی فر معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق تا ساعت شش بعد از ظهر كه هوا در بغداد تاریك شده بود، همراه گروهی از اعضای سفارت، همچنان بطور مستقیم بر روند مداوای مجروحان این انفجار تروریستی در بیمارستان شهرك پزشكان بغداد نظارت داشت و به آنها سركشی و نیازهای آنها را برآورده می كرد.
وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در محل بیمارستان گفت كه كل مجروحان ایرانی حادثه به بغداد انتقال داده شدند كه 38 نفر از آنها در بیمارستان 'شهرك پزشكان' در مركز بغداد و 40 نفر دیگر در بیمارستان امام موسی كاظم (ع) در منطقه مقدس كاظمین بستری شده اند.
سلطانی فر تاكید كرد كه اقدامات لازم برای انتقال مجروحان به ایران صورت گرفته و اكثر آنها امشب (یكشنبه) با یك هواپیمای ویژه به تهران انتقال داده می شوند، البته تعدادی از مجروحان كه تحت عمل جراحی قرار گرفته اند، باید برای مدت زمان كوتاهی دوره درمان و نقاهت را در بغداد بگذرانند.
قبل از ورود مجروحان ایرانی به بیمارستان های بغداد، نمایندگی هلال احمر ایران در عراق هشت نفر از پزشكان خود را از كربلا كه برای زیارت اربعین اعزام شده بودند، به بغداد فرستاد كه در شهرك پزشكان پنج پزشك ایرانی به مجروحان ایرانی سركشی می كردند.
دكتر 'سید حمید كیانی' نماینده مركز پزشكی هلال احمر ایران در عراق به ایرنا گفت كه پزشكان ایرانی به همراه پزشكان عراقی و كادر پزشكی دو بیمارستان امام موسی كاظم (ع) و شهرك پزشكان، روند وضعیت مجروحان را دنبال می كنند.
وی ادامه داد كه به محض ورود مجروحان به بغداد، پنج تن از مجروحان به سرعت تحت عمل جراحی قرار گرفتند و حال دو مجروح نیز وخیم است.
كیانی از شهادت یكی از مجروحان ایرانی در شهرك پزشكان بغداد خبر داد و گفت كه طبق گزارش ها او بر اثر شدت جراحات جان باخته، اما هنوز جسد او را تحویل نگرفته ایم و نمی توانیم اصل خبر را تایید كنیم.
سركاروان شهر 'میندوشت' استان گلستان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، شهادت این مجروح را تایید كرد و گفت كه آقای 'رسول عبدالله نریمانی' براثر شدت جراحات در بیمارستان شهرك پزشكان، شهید شد.
مجروحان ایرانی بیمارستان شهرك پزشكان كه خبرنگار ایرنا آنها را عیادت كرد، بین دو سالن در بخش مراقبت های ویژه توزیع شده و همزمان دو مجروح نیز آن گونه كه دكتر كیانی گفت، در بخش عمل در آستانه انجام عمل جراحی قرار داشتند.
مجروحان این حادثه، غیر از راننده عراقی یكی از اتوبوس ها كه آسیب دیدگی جدی داشت، بقیه مجروحان موجود در این دو سالن به نسبت شرایط بهتری داشتند؛ به جز دو نفر كه دكتر كیانی گفت كه هنوز نیازمند مراقبت هستند.
بیشتر آسیب دیدگی مجروحان ایرانی بر اثر شدت جراحات و خونریزی زیاد است كه برخی از مجروحان از آن رنج می بردند تا جایی كه 'مهدی سلیمانی' یكی از مجروحانی بود كه دچار خونریزی زیادی شده و در اغما به سر می برد.
همه مجروحان و همراهان آنها كه در بیمارستان شهرك پزشكان بودند، از هرمزگان، اصفهان، كرمان (سیرجان)، فارس، گلستان (میندوشت)، آبادان و كرمانشاه بودند و همگی انفرادی برای زیارت اربعین حسینی به عراق سفر كرده اند.
به گفته خانم 'كنیز حدادی' از هرمزگان كه خواهرش در جریان انفجار آسیب دیده بود، دو روز بود كه وارد عراق شده بودند و بعد از زیارت امامین كاظمین (ع) ، به زیارت امامین عسكریین (ع) مشرف شدند كه این حادثه انفجار اتفاق افتاد.
برغم تلاش كادر پزشكی بیمارستان شهرك پزشكان برای درمان سریع بیماران اما به دلیل كمبود نیرو و داروهای آرام بخش، برخی از مجروحان از درد، رنج می كشیدند، اما هم پزشكان و پرستاران عراقی و هم كادر پزشكی ایرانی و دیگر نیروهای سفارت كه در بیمارستان بودند، سعی می كردند به آنها دلداری دهند.
یكی از پزشكان ایرانی گفت كه خیلی از داروهای آرام بخش به خصوص آنتی بیوتیك ها در این بیمارستان كم است.
سلطانی فر معاون سفارت ایران در بغداد هم تاكید كرد كه 'تمام تلاش خود را می كنیم كه در عراق فعلا مراقبت های اولیه از مجروحان انجام شود تا آنها به ایران انتقال داده شوند و آنجا به وضعیت آنها رسیدگی شود'.
دكتر كیانی به همراه یك پزشك عراقی، فرد فرد، به مجروحان سركشی می كرد و وضعیت هریك را بطور مجزا بررسی و در مواردی دكتر كیانی اجازه انجام عمل جراحی در عراق می داد و در مواردی ترجیح می داد، مجروح به ایران انتقال داده شود.
برغم اینكه حادثه انفجار تروریستی سامرا، دلخراش بود و تعدادی از زایران ایرانی در این حادثه شهید شدند و تعدادی نیز زخمی شدند، اما همكاری دو طرف ایرانی و عراقی برغم همه كمبودها برای رسیدگی به مجروحان حادثه، تحسین ناظران را برمی انگیخت.
انفجار تروریستی امروز سامرا بار دیگر ضرورت نظارت بر روند كاروان های انفرادی و توصیه به زوار ایرانی برای سفر به عراق از طریق شركت های وابسته به سازمان حج و زیارت را بطور جدی مطرح كرده است.
خبرنگار ایرنا در حالی مجروحان حادثه را ترك كرد كه سفارت ایران و نهادهای ایرانی فعال در عراق آخرین ترتیبات را برای انتقال مجروحان به ایران انجام می دادند.
البته همه مجروحان و همراهان مجروحان از بی اطلاعی از سرنوشت همراهانشان در كاروان ها و وسایل و وجوه نقدی آنها كه در اتوبوس ها جامانده بودند، اظهار بی اطلاعی می كردند.
براساس برخی گزارش های منابع عراقی، حمله تروریستی به زائران ایرانی اربعین در پایانه مسافری شهر مقدس سامراء ، اینگونه صورت گرفت كه تروریست ها با استفاده از یك دستگاه آمبولانس از جاده ای نظامی وارد سامراء و پایانه آن شدند ، درحالی كه ماموران در پست های بازرسی تصور می كردند كه حامل مجروحان جنگی است و مورد بازرسی قرار نگرفت.
هنوز نتیجه تحقیقات درباره این حادثه از سوی دستگاه های امنیتی بصورت رسمی اعلام نشده است.
گزارش از محسن مدنی
خاورم *4*353*1770*1275
انتشار دهنده: مجید جعفری
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۷
بغداد-ایرنا- انفجار تروریستی سامراء حوالی ساعت 9 صبح امروز یكشنبه به وقت محلی اتفاق افتاد و حوالی ساعت 4 یا 5 بعد از ظهر همین روز بود كه همه مجروحان و شهدای این حادثه به بغداد انتقال داده شدند و به گفته مقام های رسمی همگی مجروحان شامگاه امشب با یك پرواز ویژه به ایران انتقال می یابند.