تبريز - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي اعلام كرد: به دنبال مذاكره و رايزني هاي انجام گرفته با بنياد مصلي، هر گونه عمليات خاكبرداري در محدوده ارك عليشاه متوقف شده است.

مرتضي آبدار سه شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ماموران يگان حفاظت از ميراث فرهنگي نيز به عنوان يك ساختار كشوري كه مديريت آن در تهران متمركز است، در محدوده ارك حضور دارند.
وي با بيان اين كه در زمان حاضر مورد خاصي در ارتباط با ارك عليشاه وجود ندارد، اظهار كرد: بنياد مصلي و اداره كل ميراث فرهنگي استان تعامل خوبي دارند و بخش عمده ماشين آلات نيز از محدوده ارك خارج شده اند.
وي ادامه داد: به مردم اطمينان مي دهم كه در اين خصوص هيچ گونه نگراني وجود ندارد.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي با اشاره به اعزام يك گروه 5 نفري از كارشناسان باستان شناسي به تبريز تشريح كرد: ما بر اساس نظرات كارشناسي اين گروه اقدام خواهيم كرد.
وي با بيان اين كه اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان علاقه اي به ورود به مباحث غيركارشناسي ندارد، گفت: از رسانه ها نيز انتظار داريم كه واقعيت ها را در ارتباط با موضوع ارك عليشاه منعكس كنند.
وي با اشاره به آمادگي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي براي اطلاع رساني و شفاف سازي در ارتباط با موضوع ارك عليشاه در صورت ضرورت افزود: ما با لحاظ كردن سابقه تاريخي و حقوقي اين پرونده تلاش داريم بر مبناي تعامل و مذاكره و تكيه بر خرد جمعي پيش برويم.
احداث پاركينگ مصلاي بزرگ امام (ره) تبريز در محدوده ارك عليشاه تبريز در روزهاي اخير اعتراضاتي را در شبكه هاي اجتماعي موجب شد.
احداث بناي ارك عليشاه در سال 716 هجري قمري به دستور تاج الدين عليشاه جيلاني آغاز و در سال 724 به اتمام رسيد. اين بنا يكي از شاهكارهاي هنر معماري اسلامي مي باشد كه عظمت آن در هنر معماري و بنا هاي اسلامي كم نظير است.
ارك عليشاه نام يك بناي تاريخي در تبريز است. سبك معماري اين بنا به شيوه آذري و معمار آن استاد فلكي تبريزي ذكر شده‌ است.
اين ارك يكي از بلندترين ديوارهاي تاريخي كشور و نماد شهر تبريز است. اين ارك در مركز شهر تبريز، در ضلع جنوبي تقاطع خيابان امام خميني و فردوسي قرار دارد و امروزه فضاي پيرامون آن براي برگزاري نماز جمعه مورد استفاده قرار مي‌گيرد و مصلاي بزرگ تبريز در اين مكان احداث شده‌ است.
ارك تبريز توسط خواجه تاج‌ الدين علي‌شاه بنا و بر اثر زمين‌لرزه و گذر زمان تا حدودي تخريب شده‌ است.
امروزه تنها بخشي از ديوارهاي عظيم و محراب بسيار بلند شبستان جنوبي اين مسجد بر جاي مانده‌ است.
ارك تبريز و محوطه باستاني آن در 15 دي 1310 خورشيدي به شماره 170 در فهرست آثار ملي ايران به‌ ثبت رسيده‌ است و نقشه حريم استحفاظي قانوني و ضوابط حفاظتي آن در نشست 29 خرداد 1357 شوراي حفاظت آثار تاريخي اداره كل حفاظت آثار تاريخي مشخص و مورد تأييد اعضا قرار گرفته‌ است.
شبك **518 **1917*خبرنگار: محمد عزيزي راد **انتشار دهنده :سيد محمدباقر نوربخش