تهران- ایرنا- عضو انجمن رادیوتراپی انكولوژی ایران گفت: بیماران مبتلا به سرطان در ایران هنوز به صورت سنتی درمان می شوند، این درحالی است كه تلفیق رادیوتراپی با شیمی درمانی شمار بهبود یافتگان را افزایش می دهد.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مهدی سبحانی روز چهارشنبه در اولین كنگره بین المللی كلینیكال انكولوژی و یازدهمین كنگره سالانه این انجمن اظهار كرد: در طی حدود 30 سال گذشته خدمات رادیوتراپی و شیمی درمانی به صورت جداگانه به بیماران مبتلا به سرطان ارائه می شد، اما سازمان جهانی بهداشت اعلام كرده است كه تنها دو نوع سرطان از جمله سرطان خون و لنفوم با شیمی درمانی قابل درمان است و شیمی درمانی برای درمان تومورهای بدخیم تاثیری ندارد.
وی افزود: به همین دلیل كشورهای پیشرفته رویكرد درمانی خود را تغییر داده و بر حسب نیاز بیمار، رادیوتراپی و شیمی درمانی را به صورت تلفیقی برای بیماران تجویز می كنند.
سبحانی با بیان این كه سرطان یك بیماری جدی است كه درمان آن نیاز به برنامه های منسجم دارد، افزود: درمان سرطان به دو صورت جراحی و غیر جراحی صورت می گیرد و پزشكان ما در حوزه جراحی بسیار موفق هستند اما در حوزه روش های غیر جراحی هنوز به صورت سنتی عمل می كنند.
صبحانی اظهار كرد: با توجه به این كه تغییرات ایجاد شده در حوزه درمان سرطان ها تنها در بخش سخت افزاری بوده و روش های درمانی تغییر نكرده است، در ایران درمان های غیر جراحی بیماران مبتلا به سرطان همچنان به صورت سنتی انجام می شود.
وی با بیان این كه تداوم این روش سنتی در ایران نادرست است، افزود: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، در آینده 70 درصد مرگ و میرهای ناشی از سرطان در دنیا مربوط به كشورهای كمتر توسعه یافته خواهد بود.
سبحانی ادامه داد: میزان بقای پنج ساله بیماران مبتلا به سرطان در دنیا 66 درصد است یعنی از هر 3 بیمار 2 نفر بهبود می یابند. این در حالی است كه این آمار در ایران بین 30 تا 35 درصد است یعنی از هر 3 بیمار تنها یك بیمار درمان می شود.
وی با تاكید بر این كه سرطان یك بیماری قابل درمان است، افزود: حاكم بودن روش های سنتی سبب شده است كه سرطان به یك بیماری لاعلاج تبدیل شود، به گونه ای كه آمارها نشان می دهند 60 هزار نفر از 90 هزار نفری كه سالانه در كشور به سرطان مبتلا می شوند، جان خود را از دست می دهند.
وی با بیان این كه باید نگاه مدیران ارشد حوزه سلامت كشور نسبت به فعالیت متخصصان كلینیكال انكولوژی تغییر كند، اظهار كرد: تلفیق رادیوتراپی و شیمی درمانی برای درمان مبتلایان به سرطان می تواند مرگ و میر آنها را كاهش دهد.

**سالانه 50 هزار نفر از مبتلایان به سرطان در ایران جان خود را از دست می دهند
رئیس انجمن رادیوتراپی آنكولوژی ایران نیز در این كنگره گفت: طبق آخرین آمار منتشرشده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در سال 1391 ، سالانه 90 هزار نفر در ایران به سرطان مبتلا می شوند كه از این تعداد 50 هزار نفر جان خود را از دست می دهند.
دكتر محمدرضا قوام نصیری اظهار كرد: دلیل اینكه سرطان در سراسر دنیا اهمیت خاص یافته، این است كه دومین علت مرگ و میر در جهان به شمار می رود و در ایران نیز بعد از تصادفات جاده ای دومین عامل مرگ است.
وی افزود: سرطان علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین مالی و روانی به خانواده ها، به اقتصاد و نظام سلامت كشور نیز لطمه وارد می كند به گونه ای كه آمارهای جهانی در سال 2010 حاكی از آن است كه حدود 1.18 تریلیون دلار صرف هزینه های سرطان شده و در ایران نیز هزینه های درمانی سرطان در همان سال سه میلیارد دلار بوده است.
قوام نصیری اظهار كرد: میزان شیوع بیماری سرطان در سال 1985 حدود 7 ونیم میلیون نفر در دنیا گزارش شد كه این رقم در سال 2000 به 10 و نیم میلیون نفر رسید و پیش بینی می شود در سال 2020 حداقل 20 میلیون نفر به این آمار اضافه شود.
وی ادامه داد: علت دقیق بروز سرطان هنوز مشخص نیست اما گفته می شود كه سموم، اشعه ها و مواد شیمیایی در ابتلا به این بیماری موثر هستند.
رئیس انجمن رادیوتراپی آنكولوژی ایران اظهار كرد: به همین دلیل در حوزه بهداشت ایران، توجه خاصی به این موضوع شده و كمیته ملی كنترل سرطان در وزارت بهداشت تشكیل شده است و با این كه كمتر از دو سال از راه اندازی آن می گذرد، كارگروه های پیشگیری، غربالگری، تشخیص زودهنگام و طب حمایتی و تسكینی در ذیل آن تشكیل شده و امور را پیگیری می كنند.
اولین كنگره بین المللی كلینیكال انكولوژی و یازدهمین كنگره سالانه این انجمن از امروز تا 21 آبان ماه به مدت سه روز در مركز همایش سازمان مدیریت صنعتی در حال برگزاری است.
علمی **1834**1311**
خبرنگار: ناهید شفیعی*انتشار:زهره محتشمی پور