تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۲

ساری - ایرنا - تخصص و اموزش 2 نیاز اصلی این روزهای مطبوعات مازندران است تا در زمانی كه فضای مجازی درحال درنوردیدن همه عرصه های اطلاع رسانی است حرفی برای گفتن داشته باشند .

237 روزنامه محلی ، هفته نامه ، دو هفته نامه ، پایگاه خبری و روزنامه كشوری به عنوان متولیان امور اطلاع رسانی در مازندران هستند كه به دلیل ورود افراد بدون حد و حصر به این نشریات و نداشتن دید حرفه ای، اخبار و گزارش های تحلیلی و كارشناسی را كمتر می توان در صفحات نشریات استان دید .
نبود افراد متخصص در این وادی باعث شده تا صفحات روزنامه ها و نشریات محلی مازندران از اخبار كپی شده پر شود و خواننده با دیدن چند نشریه تنها اخبار یكنواختی را در سبد مطالعه خویش می بیند .
براساس آمارهای رسمی هشت روزنامه محلی ، 79 پایگاه خبری ، 14 دو فصل نامه ، 30 هفته نامه و 22 دو فصل نامه و 94 سرپرست روزنامه كشوری در مازندران فعالیت می كنند .
*** تخصص ، مساله اول و آخر فعالیت در حوزه مطبوعات
مدیر عامل خانه مطبوعات مازندران به خبرنگار ایرنا گفت : ورود افراد بدون درنظر گرفتن چهارچوب های حرفه ای و تخصصی به شغل خبرنگاری و عرصه مطبوعات ، آسیب زاست .
حسین مرتضوی با اشاره به آمار ثبت بیش از 800 خبرنگار در خانه مطبوعات مازندران ، افزود : خبرنگار واقعی كه بتواند به موضوعات و مسائل بپردازد كمتر دراین جرگه می توان یافت.
وی ادامه داد : اكثر آنان فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند كه گاه برای خروج از معضل بیكاری به این حرفه روی آورده اند .
مدیر عامل خانه مطبوعات مازندران تاكید كرد : فعالیت در عرصه رسانه نیاز به تخصص و تبحر خاص برای تحلیل كارشناسی مسائل دارد تا بتواند به موضوعات به صورت تخصصی بپردازد .
وی ادامه داد : هم اكنون اداره كل ارشاد و خانه مطبوعات مازندران دوره های آموزشی را موردنظر دارد تا این ضعف در آموزش و تخصص خبرنگاران برطرف شود.
*** یك نفر با 13 سرپرستی روزنامه و هفته نامه
وی از آغاز طرح ساماندهی و شناسایی فعالان رسانه به عنوان گام مهمی برای سامان دادن امور در این بخش نام برد و گفت : در جریان ساماندهی این بخش افرادی باسرپرستی چندین روزنامه و نشریه محلی وكشوری شناسایی شدند كه از جمله فردی با سرپرستی 13 روزنامه و هفته نامه است .
به گفته مرتضوی این در حالیست براساس قانون وزارت ارشاد هر فرد می تواند سرپرستی سه روزنامه را برعهده بگیرد و این تعدد سرپرستی ها بیشتر برای كسب درآمد در ازای چاپ آگهی و رپرتاژ سازمان ها است .
وی ادامه داد : این مساله فرصتی را برای كار حرفه ای باقی نمی گذارد و تنها آنها را به كپی كردن اخبار وگزارش از سایت ها خلاصه می كند .
*** خبرنگاران در مازندران ، تخصصی فعالیت ندارند
مرتضوی كه خبرنگاری را حرفه ای تخصصی دانست ، افزود: در تهران خبرنگاران در سرویس های تخصصی فعالیت می كنند ، اما در مازندران این مساله حاكم نیست .
وی ادامه داد : این فعالیت تخصصی خبرنگار در یك حوزه می تواند در افزایش توانمندی و آگاهی برای ورود به مسائل و نگارش گزارش و اخبار تاثیر بسزایی داشته باشد .
به گفته مرتضوی اما در مازندران و یا همچنین استان های دیگر این مساله وجود ندارد و شاهد اخبار كپی شده از یكدیگر در رسانه های محلی استان هستیم .
*** در راه بودن خبرهای خوش برای مطبوعات و رسانه ها در مازندران
معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران كه از ساماندهی امور مطبوعات و رسانه ها به عنوان خبر خوش برای فعالان در این بخش نام برد و گفت كه با راه اندازی سامانه جامع رسانه ها فیلترهای لازم برای ورود و فعالیت دراین حرفه معین شده است .
عباس زارع ادامه داد : براساس ملاك های تعبیه شده كه بیشتر در حوزه تخصص فرد است در این سامانه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی افراد پس از ثبت نام عضویت آنها تایید و یا رد می شود .
وی همچنین از برگزاری آزمون و تائیدیه وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی برای سرپرستان روزنامه و مطبوعات به عنوان گامی دیگر برای ساماندهی امور فعالان در این عرصه نام برد و گفت كه با روند جاری وضعیت مطلوبتری برای این حوزه رقم خورده خواهد شد .
معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ وارشاد اسلامی مازندران سامان یافتن فرصت های اشتغال در حوزه رسانه و مطبوعات به عنوان بخش دیگری از فعالیت ها برای اصلاح وضع پیش آمده برشمرد .
وی معتقد است كه عرصه رسانه ها و مطبوعات مازندران می تواند با سامان درستی به فضایی حرفه ای مبدل شود .
معاون فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اظهار داشت : نیاز به داشتن خبرنگاران متخصص با برگزاری دوره های آموزشی برای خبرنگاران استان در حال انجام است .
وی ادامه داد : یك دوره آموزش خبرنگاری برای اهالی رسانه مازندران سال گذشته برگزار شد و امسال نیز این دوره آموزشی تجدید می شود .
خبرنگار : فاطمه قنبری قادیكلایی **انتشار دهنده : سید محسن حسن نیا
/1899/2096