تهران- ايرنا- رئيس دفتر توسعه فناوري سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي وظيفه سنتي دانشگاه ها را آموزش و پژوهش عنوان كرد و فعاليت دانشگاه هاي نسل سوم در كشور را كه وظيفه شان تبديل ايده به محصول است، خواستار شد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، حسين وطن پور روز چهارشنبه در دومين رويداد اينوتك سلامت در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي با اشاره به وظيفه سنتي دانشگاه ها در آموزش و اضافه شدن پژوهش به آن در سال هاي اخير، افزود: دانشگاه هاي نسل اول و دوم ايران وظايف آموزشي و پژوهشي را به خوبي انجام دادند، اما در تبديل ايده به محصول كه جزو وظايف دانشگاه هاي نسل سوم است ورود نكردند و نامي از آنها در ميان دانشگاه هاي جهان ديده نمي شود.
وي با اشاره به لزوم حركت دانشگاه ها به سوي تغيير و فعاليت در جهت توليد محصولات دانش بنيان، ادامه داد: رويداد اينوتك محلي براي بررسي نواقص و ارائه راهكار براي جبران كاستي هاست تا با ارائه آن به دانشجويان جوان و روساي دانشگاه ها، زمينه فعاليت دانشگاه هاي نسل سوم فراهم شده و ايده هاي نو به محصول تبديل شوند.
رئيس دفتر توسعه فناوري سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با بيان اين كه دانشگاه هاي علوم پزشكي داراي 18 هزار هيات علمي و شش هزار دانشجوي تحصيلات تكميلي (پي اچ دي) است، فعاليت 74 انكوباتور( مركز پرورش ايده تا محصول)،كلين روم ( اتاق تميز) و مراكز رشد و پارك هاي فناوري را يادآور شد و افزود: بسترهاي حركت به سوي دانشگاه هاي نسل سوم فراهم شده و مراكز متعددي از ايده هاي دانشجويان جوان حمايت مالي مي كنند.
وطن پور با بيان اين كه امروز حجت بر جوانان تمام است، گفت: اهداف در چشم انداز 1404 خوب تعريف شده اند اما در عمل فاصله زيادي با آن داريم كه بايد جوانان با تلاش خود آن را جبران كنند.
وي گفت: 675 شركت دانش بنيان در حوزه سلامت ثبت شده است كه190 واحد فعال هستند و محصولات آنها به بازار عرضه شده است.
به گفته وطن پور، مراكز متعددي از شركت هاي دانش بنيان حوزه سلامت حمايت مي كنند و مشكلي در حمايت مالي از اين شركت ها وجود ندارد، اما بايد ايده تا محصول آنان بر اساس اصول علمي تعريف شده باشد.
دومين رويداد اينوتك به مدت سه روز از 19 تا 21 آبان ماه به ميزباني دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار مي شود.
در اين رويداد فعالان حوزه بهداشت و سلامت در قالب سخنراني، كنفرانس، ميزگرد و كارگاه هاي مختلف از خلق ايده، تا تاسيس شركت هاي دانش بنيان و شيوه هاي كسب و كار اشنا مي شوند.
واژه اينوتك مخفف كلمات انگليسي «ايده پردازي، نوآوري، توانمندسازي و كار تيمي» است.
علمي **1293
خبرنگار: محمد طاهري*انتشار:زهره محتشمي پور