تهران - ایرنا - مراسم بزرگداشت پروفسور باقر ساروخانی عصر چهارشنبه با حضور سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و بسیاری از چهره های فرهنگی كشور در كتابخانه ملی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، صالحی امیری در این مراسم از ساروخانی به عنوان یك سرمایه یاد كرد كه نیم قرن در مسیر خدمت به جامعه قدم برداشته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امثال دكتر ساروخانی چراغ پر فروغ هدایت جامعه هستند كه مسیر كشور را به سوی قله های پیشرفت هدایت می كنند.

** بوسه بر دست استاد
استاد ارتباطات و از شاگردان و همكاران پروفسور ساروخانی نیز در این مراسم گفت: وی هرگز در كلاس ها كم فروشی نمی كرد بلكه همواره سر وقت حاضر شده و مطالب نو و تازه را ارائه می كرد.
محمد سلطانی فر، به روز بودن را از دیگر ویژگی های ساروخانی عنوان و اضافه كرد: وی همواره به دانشجویان و همكاران توصیه می كرد به دنبال پست و مقام های دیگر بجز خدمت در دانشگاه نباشند و حداكثر به رییس گروهی اكتفا كنند.
وی ادامه داد: سال 47 استاد ساروخانی درباره كودك و خانواده مطالبی را بیان كردند كه امروز پس از گذشت سالهای زیاد، دانشمندان بر آن صحه می گذارند.
سلطانی فر گفت: امروزه ثایت شده 60 تا 70 درصد ساختار ذهنی كودك در سنین 2تا 7 سال شكل می گیرد، موضوعی كه پروفسور ساروخانی خیلی پیشتر به آن می پرداختند.
این استاد ارتباطات به یكی از جملات پروفسور ساروخانی اشار كرد و به نقل از وی گفت: خانواده ایرانی همان جامعه ایرانی است، از این رو اگر بخواهیم جامعه ایرانی را بشناسیم باید خانواده ایرانی را شناخت.
سلطانی فر لوح تقدیری را از طرف دكتر عباس پور طهرانی رییس دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات به پروفسور ساروخانی تقدیم كرد و بر دستان استاد خود بوسه زد.

** جایزه ای به نام ساروخانی شكل بگیرد
دبیر ستاد چهره های ماندگار نیز گفت: تجلیل از بزرگان و چهره های ماندگار نیاز اجتماعی است، از این رو باید در سیاستگذاری ها، تجلیل از دانشمندان و فرهیختگان مورد توجه واقع شود.
محمود اسعدی پیشنهاد كرد جایزه ای به نام ساروخانی شكل گیرد.

** شاگرد پروری پروفسور ساروخانی مشهود است
معاون پژوهش برنامه ریزی و نظارت صدا و سیما نیز گفت: تكریم از یك عالم دانشمند حكم شرعی است، ساروخانی استاد حوزه علوم اجتماعی و در حوزه دانش بسیار برجسته است.
حسین رضی افزود: شاگردپروری وی بارز و مشهود و نوع برخورد با دانشجو در حضور دانشجویان دیگر درس آموز است. وی در راه اندازی رشته و دانشگاه فرهنگ و ارتباطات نقس اساسی دارد و امروز شاهدیم در بیشتر دانشگاه های كشور این رشته به عنوان یك رشته به روز تدریس می شود.
سید محمود كاظمی دینان رییس انجمن روابط عمومی نیز بی تكلفی، دوری از تكبر، گشاده رویی و نظم و وقت شناسی پروفسور ساروخانی را از ویژگی های بارز وی برشمرد.

** ادای دین به این استاد برجسته كار ساده ای نیست
حجت الاسلام سید محمود دعایی نیز به فروتنی و پركاری پروفسور ساروخانی اشاره كرد و گفت: ادای دین به این استاد برجسته كار ساده ای نیست.

** جامعه شناسی كه خود را محدود به این حوزه نكرد
ریس انجمن مطالعات فرهنگی و ارتباطات نیز گفت: دانشجوی ساروخانی در سالهای پس از انقلاب در دانشگاه شهید بهشتی بودم، وی جامعه شناسی است كه خود را محدود به این رشته نكرد بلكه به حوزه های دیگر از جمله طراحی جامعه شناسی ارتباطات ورود كرد.
هادی خانیكی به شخصیت علمی پروفسور ساروخانی اشاره و اضافه كرد: انگیزه و تعهد علمی از نكات بارز وی است و به مفهوم واقعی كلمه او یك معلم است در دوره ای كه با زوال و افول اخلاق روبرو هستیم ضروریست قدر این استاد با اخلاق را بدانیم.

** پروفسور ساروخانی گام های موثری برای رشد و توسعه برداشت
همچنین رییس انجمن جامعه شناسی گفت: از 20 سال گذشته با پروفسور ساروخانی آشنا هستم، وی نیم قرن در این حوزه با تمام موانع و محدودیت تلاش كرد و گام های موثری برای رشد و توسعه برداشت .
سید حسین سراج زاده اظهار كرد: پروفسور ساروخانی از بنیانگذاران و پیشكسوتان جامعه شناسی و علوم نزدیك به جامعه شناسی در ایران است كه اخلاق حرفه ای، ادب ،آرامش و آراستگی ظاهری او مورد توجه همه دانشجویان وی قرار گرفته است.
فراهنگ ** 1880 ** 1071 ** خبرنگار: پروین اروجی ** انتشار دهنده: امید غیاثوند