پكن - ایرنا - كره جنوبی اعلام كرد كه در جریان مذاكرات این هفته با ژاپن برای امضای پیمان اطلاع رسانی امنیتی متقابل درباره برنامه های هسته ای، نظامی و موشك بالستیك كره شمالی پیشرفت هایی داشته است.

به گزارش ایرنا، این مذاكرات در اداره مركزی وزارت دفاع در سئول برگزار شد و ظاهرا طرفین جزییات امضای این پیمان را مورد بحث و تبادل نظر قرار داه اند.
تلاش های دو كشور در این خصوص در حالی انجام می شود كه هم ژاپن و هم كره جنوبی دارای اسناد مشابهی برای تبادل اطلاعات با آمریكا در خصوص مساله هسته ای شبه جزیره كره هستند اما همكاری آنان به صورت مستقیم انجام نمی شود.
وزارت دفاع كره جنوبی امروز با صدور بیانیه ای اعلام كرد كه مذاكرات عمدتا بر محور اطلاع رسانی، تبادل اسناد، مدارك و تصاویر ماهواره ای از برنامه های نظامی بوده است و هفته آینده نشستی در این رابطه برگزار خواهد.
مذاكرات از روز چهارشنبه گذشته آغاز شده و انتظار می رود این هفته طرفین جزییات پیمان را مورد بررسی قرار داده و در باره دور بعدی گفت و گوها نیز زمان بندی انجام دهند.
دو كشور از یك هفته قبل مذاكراتی را در توكیو انجام دادند و به نظر می رسد طرفین بزودی توافقنامه اطلاع رسانی امنیت نظامی دو كشور را تدوین و به امضا برسانند.
در سال ۲۰۱۲ میلادی یك بار چنین سندی آماده شد اما دقیقا در جریان آمادگی برای امضای آن كره جنوبی به دلیل اعتراضات گسترده گروه های مدنی از انجام این كار صرف نظر كرد.
برخی از معترضان بر این باورند كه اطلاع رسانی مستقیم میان دو كشور بیش از آنكه امنیت آفرین باشد باعث عصبانیت كره شمالی می شود و برای كره جنوبی ناامنی به بار خواهد آورد.
از سوی دیگر كره جنوبی به دلیل اینكه هنوز درگیر مسایل و منازعات تاریخی با ژاپن در خصوص مالكیت بر جزایر دوكدو در دریای شرقی است، برای امضای یك پیمان جدید با توكیو ملاحظاتی دارد.
البته وزارت دفاع كره جنوبی امروز جمعه اعلام كرد كه به رغم همه مشكلات و ملاحظات موجود مصمم به امضای این توافقنامه است و در این رابطه پیش نویس هایی در حال تدوین است تا كابینه های دو كشور در خصوص اجرایی شدن آن تصمیم گیری كنند.
در صورت امضای چنین سندی كره جنوبی می تواند به تصاویر ماهواره ای ژاپن و اطلاعات ناوشكن های «آجیس» این كشور در باره برنامه های نظامی كره شمالی به طور وسیع‌تری دست یابد.
دو سال قبل دو كشور و همچنین آمریكا یك سند مقدماتی امضا كردند كه به طور واسطه ای از طریق آمریكا چنین اطلاعاتی را مبادله كنند.
بسیاری از نمایندگان احزاب مخالف در كره جنوبی می گویند تا زمانی كه شینزو آبه نخست وزیر ژاپن صادقانه از جنایات جنگی آن كشور علیه كره عذرخواهی نكند، ‌نباید چنین توافقنامه ای امضا شود.
آساق**231**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی