قم ـ ايرنا ـ رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) گفت: امروز حوزه هاي علميه بايد براي مقابله با هجمه هاي فكري و فرهنگي و شبهات اعتقادي دشمنان برنامه ريزي كند و بسترهاي لازم در اين زمينه را فراهم بياورد.

به گزارش ايرنا، آيت الله محمدتقي مصباح يزدي جمعه شب در نشست علمي اساتيد موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) تصريح كرد: براي ايستادن در برابر سيل بنيادكن كفر و الحاد كه امواج سهمگين آن از غرب به كشور ما رسيده و نسل جوان را به شدت تهديد مي كند، حوزه هاي علميه بايد احساس تكليف كرده و در برنامه ريزي هاي خود تجديدنظر كند.
وي با بيان اين كه علامه طباطبايي(ره) همواره نيازهاي روز جامعه و حوزه هاي علميه را به خوبي رصد مي كرد، اظهار داشت: امروز طلبه ها و فضلاي حوزه هاي علميه بايد با الگوبرداري از ايشان وظيفه و تكليف خود در حوزه هاي علميه را بر اساس اولويت ها و مقتضيات جامعه به خوبي بشناسند و در برنامه ها و فعاليت هاي خود حساب شده تر كار كنند.
مصباح يزدي در ادامه افزود: امروز بايد بدانيم براي تبليغ دين و مقابله با شبهات شياطين در آينده، نه تنها در كشورمان بلكه در سراسر جهان اسلام كه به سمت حوزه هاي علميه دست نياز دراز كرده اند، به چه مسائلي نيازمنديم و بر همان اساس در جهت اثباتي و سلبي برنامه ريزي كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين كه پيامبران الهي نعمت هايي هستند كه هم خودشان به مقام عبوديت پروردگار متعال رسيده و هم براي هدايت انسان ها تلاش كرده اند، گفت: بر اساس آيات و روايات، عالمان ديني پس از اوصياي پيامبران جانشينان انبياي الهي بوده و آنها نيز همچون پيامبران هم خود به مقام عبوديت رسيده اند و هم براي ديگر انسان ها مايه بركت هستند.
مصباح يزدي با اشاره به مقام علمي و اخلاقي علامه طباطبايي(ره)، خدمات ارزنده ايشان براي حوزه هاي علميه را مورد توجه قرار داد و گفت: ما بايد بزرگان حوزه هاي علميه همچون علامه طباطبايي(ره) را شناخته و براي خدمتگزاري به دين و حوزه هاي علميه به ايشان تاسي كرده و الگو بگيريم.
وي با اشاره به اختلاف فتاواي فقها در مسائل گوناگون و اين كه اين اختلافات از شان كسي نمي كاهد و ما بايد با تحقيق فتواي نزديك تر به واقعيت را بشناسيم، اظهار داشت: علامه طباطبايي(ره) در ابعاد مختلف علوم ديني برجسته بود و به فرموده آيت الله ميلاني شخصي به جامعيت ايشان در تشيع نبوده و يا بسيار اندك است.
استاد برجسته حوزه علميه قم گفت: علامه طباطبايي(ره) معتقد بود كه جامعه نيازمند معرفت همه جانبه به اسلام بوده و اين وظيفه روحانيت است كه اسلام را در همه ابعاد شناخته و به مردم بشناساند، از سوي ديگر روحانيت بايد تهذيب نفس داشته باشد و به وظيفه هاي خطير و حساس خود عمل كنند.
وي با بيان اين كه شناخت اسلام از سه منبع قرآن، سنت و عقل صورت مي پذيرد، خاطرنشان كرد: علامه طباطبايي(ره) با رصد حوزه هاي علميه و كاستي هايي كه در دروس حوزه وجود داشت، جلسات درس فلسفه، تفسير و اخلاق را برگزار كردند.
مصباح يزدي در پايان با اشاره به شبهه اي در رابطه با علامه طباطبايي(ره) تصريح كرد: مرحوم علامه هيچ گاه نفرموده كه براي فهم تمامي آيات نيازي به احاديث و روايات ائمه اطهار(ع) نداريم، بلكه برخي آيات وجود دارند كه خود به روشني در مقام بيان مساله اي بوده و حتي براي فهم برخي روايات بايد آن را به قرآن كريم عرضه كنيم.
سي و ششمين سالگرد ارتحال علامه طباطبايي(ره) و نشست علمي اساتيد موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) قم با حضور جمعي از علما و فضلاي حوزه هاي علميه در دارالقرآن علامه طباطبايي(ره) قم برگزار شد.
علامه سيد محمدحسين طباطبايي در سال 1281 هجري شمسي متولد شد و در 24 آبان 1360 به ديدار حق شتافت؛ وي مفسر، فليسوف، متكلم، فقيه، عارف، اسلام شناس و از تاثيرگذاران عالمان شيعه در فضاي فكري و مذهبي ايران در سده 14 هجري شمسي بود؛ وي نويسنده تفسير الميزان و كتاب ‌هاي فلسفي بدايه الحكمه و نهايه الحكمه، و اصول فلسفه و روش رئاليسم است.
8146 / 1175 خبرنگار: سيد محمدرضا بهشتي پور ** انتشاردهنده: رضا عليمحمدي