دكتر نادرآهنگری روز شنبه در آستانه هفته دیابت (22 تا 28 آبان) در گفت وگو با خبرنگارایرنا افزود : میانگین قند خون این افراد بین 100 تا 120 است كه در صورت رعایت نكردن سبك زندگی مناسب قطعا به بیماری دیابت مبتلا می شوند.
وی اضافه كرد : طبق بررسی بیشترین جمعیت استان كه در معرض بیماری دیابت قرار دارند، شهرنشین های این خطه شمال كشورند كه به دلیل تغییر در شیوه زندگیشان از لحاظ تغذیه ای بیشتر غذاهای آماده ( فست فود) مصرف می كنند.
وی چاقی و كم تحركی را عامل دیگری بر پیش گرفتن بیماری دیابت در جمعیت ساكن شهرهای مازندران در مقایسه با روستانشینان اعلام كرد.
*** رتبه سوم مازندران در ابتلا به دیابت
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت كه براساس بررسی وزارت بهداشت و درمان ، این استان از لحاظ بیماران مبتلا به دیابت در سطح استان های كشور رتبه سوم را داراست.
دكترآهنگری تعداد بیماران دیابتی شناسایی شده در این استان را حدود 150 هزار نفر اعلام كرد و افزود : به نظر می رسد همچنان حدود 30 هزاربیمار مبتلا به دیابتی در استان سكونت دارند كه از بیماری خودشان اطلاع ندارند.
وی مهمترین مشكل بیماران دیابتی در كشور را در مقایسه با سایر كشورهای جهان كاهش سن ابتلاء به این بیماری دانست و گفت كه سن ابتلاء به دیابت در سطح جهان به خصوص كشورهای پیشرفته بالای 50 سال است كه این سن در ایران به زیر 40 سال رسیده است.
این مسوول بهداشتی در مازندران باردیگر كم تحركی و چاقی ناشی از مصرف غذاهای پرچرب را دلیل اصلی كاهش سن ابتلا به بیماری دیابت در ایران در مقایسه با كشورهای در حال توسعه اعلام كرد.
به گفته وی از لحاظ جنسیت نیز مردان بیشترین جمعیت بیماران ابتلا به دیابت را در مازندران دارند.
دكتر آهنگری اجرای طرح های پیشگیرانه و آشنا كردن مردم با این بیماری و چگونگی برخورد آن را از برنامه های مهم معاونت بهداشتی و درمانی مازندران اعلام كرد.
مازندران سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت دارد كه 47 درصد در روستاها و مابقی در شهرها سكونت دارند.
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشاردهنده : سید محسن حسن نیا
/1899/6982
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
ساری-ایرنا- معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت : براساس طرح غربالگری حدود 300 هزار مازنی پیش دیابتی هستند.