شیراز - ایرنا- پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مستقر در شیراز با دانشگاه پوترا مالزی(UPM) تفاهم نامه همكاری های علمی امضا كرد.

اداره روابط عمومی و همكاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) درمطلب ارسالی شنبه به ایرنا اعلام كرد: براساس این تفاهم نامه كه در شیراز امضا شد، ISCوظیفه نمایه سازی نشریات دانشگاه پوترا مالزی، ارزیابی و نظارت برعملكرد علمی UPM، ارزیابی و رتبه بندی نشریات علمی را برعهده می گیرد.
همچنین پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ارائه گزارش دوره ای عملكرد علمی UPMبر اساس شاخص های علم سنجی،ارائه دسترسی به پایگاه های ISC، برگزاری كارگاه آموزشی استفاده از پایگاه های ISC، ارائه مشاوره به UPM جهت رشد عملكرد علمی محققان دانشگاه، رتبه بندی محققان دانشگاه برای یك دوره پنج ساله را برعهده گرفت.
در مقابل، دانشگاه پوترا مالزی (UPM) فراهم آوردن فضا، تجهیزات، نیروی انسانیِ متخصص علوم كامپیوتر یا علم سنجی جهت ایجاد ارتباط میان ISC و دانشگاه های مالزی و جمع آوری و ارسال نشریات علمی مالزی به ISC را عهده دار شد.
علاوه بر این، برگزاری كارگاه ها، كنفرانس ها و نشست های مشترك، تبادل دانشمندان، انتشارات، گزارش های تحقیقاتی، نرم افزارهای علمی از دیگر مباحث مطرح شده در این تفاهم نامه است.
گردآوری و نمایه‌سازی مجلات كشورهای اسلامی ازجمله مالزی از موارد مطرح‌شده در این تفاهم‌نامه است كه از این‌ پس تمام نشریات علمی و پژوهشی این كشور در پایگاه داده ها جمع‌آوری و در ISC این نشریات كیفی‌سازی می‌شود.
تفاهم نامه همكاری های علمی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با دانشگاه پوترا مالزی (UPM) با حضور دكتر محمدجواد دهقانی سرپرست ISC ، دكتر علی گزنی معاون پژوهشی و فناوری ISC ، دكتر شعله ارسطوپور معاون پژوهشی مركز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)، و جمعی از مدیران این دو سازمان، و همچنین دكتر عباس قنبری رایزن علمی ایران در مالزی، و 13 نفر از مقامات دانشگاه UPM از جمله رئیس دانشگاه، رئیس هیات امنا، معاون دانشجویی، رییس مركز بین الملل، رییس مركز تحصیلات تكمیلی این دانشگاه امضا شد در بیستم آبان 95 در ISC شیراز امضا شد.
این نشست پیرو بازدید و سخنرانی دكتر دهقانی از دانشگاه UPM و همچنین پیگیری های مجدانه رایزن علمی ایران درمالزی دكتر عباس قنبری برای ایجاد ارتباط و همكاری های علمی دانشگاه های مالزی با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) صورت پذیرفت.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت:مشابه فعالیت انجام‌شده در دانشگاه مالزی را برای دانشگاه‌های داخلی نیز انجام می‌دهیم تا این دانشگاه‌ها بتوانند جایگاه علمی خود را در میان كشورهای منطقه بهتر رصد كنند.
دكتر محمد جواد دهقانی اظهار داشت: یكی از دغدغه‌های محققان كشورمان این است كه علاقه مند هستند بدانند نشریاتی كه مقاله آنان را می‌خواهند چاپ كنند دارای چه رتبه و جایگاه علمی در میان كشورهای منطقه هستند كه پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در شیراز، این اطلاعات مفید را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.
وی به ویژگی‌های دیگر این پایگاه اشاره كرد و گفت: چاپ مقاله به زبان محلی هر كشوری در پایگاه استنادی علوم اسلام، یكی از ویژگی‌های ممتاز این پایگاه در برابر پایگاه‌های بین‌المللی دیگر است.
دهقانی افزود: در دیگر پایگاه‌های مطرح، بیشتر تأكید روی زبان انگلیسی است درحالی‌كه در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام این امكان وجود دارد كه مقالات به زبان محلی چاپ ‌شده و در دسترس قرار گیرد.
وی با اشاره به رصد كردن جایگاه علمی كشورها و نشان دادن رتبه علمی آن‌ها به علاقه‌مندان به‌عنوان یكی از وظایف مهم این پایگاه نیز، اظهار داشت: آمار و ارقام و تمام شاخص‌هایی كه در توسعه علمی كشورها تأثیرگذار است و ترسیم جایگاه علمی فعلی آن‌ها، در این پایگاه استخراج می‌شود و در اختیار آموزش عالی كشورهای اسلامی قرار می‌گیرد.
دكتر آنی آیدیس رئیس دانشگاه پوترا در مراسم امضای تفاهم نامه با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: همكاری با این پایگاه باعث افزایش تحقیقات مشترك و افزایش رتبه علمی این دانشگاه در میان كشورهای اسلامی خواهد شد.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1387 تاسیس شد و اقدام به ارزیابی عملكرد پژوهشی دانشگاه ها، موسسات پژوهشی، محققان و نشریات كشورهای اسلامی كرد.
این پایگاه در چهارمین نشست وزرای آموزش عالی و تحقیقات علمی كشورهای اسلامی در اكتبر 2008 میلادی در باكو پایتخت جمهوری آذربایجان به عنوان اولین نظام استنادی جهان اسلام به اتفاق آراء به تصویب رسید.
بدین ترتیب، بر اساس مصوبات این نشست و همچنین نشست های آتی وزرای آموزش عالی كشورهای اسلامی، تمام كشورهای عضو سازمان كنفرانس اسلامی موظف به همكاری با ISC شدند.
در این زمینه تفاهم نامه های متعددی با كشورهای اسلامی منعقد شده است و این كشورها نمایندگانی را برای رایزنی علمی با ISC و عمدتا به منظورارسال نشریات كشورها و برگزاری كارگاه های آموزشی برای محققان و سردبیران معرفی كرده اند.
دریافت خبر: سید احمد نجفی ** انتشار دهنده: غلامرضا مالك زاده
2027/ 1876