شهركرد - ايرنا - مدير گروه بيماري هاي زنان و زايمان دانشگاه علوم پزشكي شهركرد با بيان اينكه هپاتيت «ب» منعي براي دوران بارداري و شيردهي ندارد، گفت: مادران مبتلا با انجام اقدام هاي پيشگيرانه مانع از ابتلاي نوزاد به اين بيماري شوند.

به گزارش روز شنبه ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شهركرد، لعبت جعفرزاده اظهار كرد: غربالگري تمام زنان باردار در نخستين ويزيت حاملگي براي شناسايي اين گونه بيماري ها توصيه شده است.
وي افزود: تزريق واكسن هپاتيت ب در دوران بارداري بدون خطر است و تمام زنان متولد سال 72 به بالا اين واكسن را دريافت كرده اند، اما در صورتي كه مادران باردار در معرض خطر باشد، بايد از نظر آلودگي به بيماري هپاتيت ب بررسي شود.
جعفرزاده در زمينه شيردهي مادران مبتلا به هپاتيت افزود: اين مادران مشروط بر نداشتن زخم در نوك سينه، منعي براي شيردهي به نوزاد خود ندارند و اين عمل احتمال عفونت را در شيرخواران افزايش نمي دهد.
وي تماس جنسي با فرد آلوده را از راه هاي اصلي انتقال هپاتيت عنوان كرد و افزود: انتقال از مادر به جنين حين زايمان، استفاده مشترك از وسايل يا سرنگ آلوده به خون و تماس با ترشحاتي نظير خون، زخم آلوده، بزاق، ‌ترشحات زنانه و مني از ديگر راه هاي انتقال عفونت به شمار مي رود.
وي اظهار كرد: هپاتيت ب شايع ترين عفونت ويروسي است كه كبد را درگير مي كند و با وجود امكان انتقال ويروس از مادر به نوزاد منعي براي بارداري زنان مبتلا به اين بيماري وجود ندارد.
جعفرزاده بيان كرد: خطر ابتلا به سرطان و نارسايي كبد و در نهايت مرگ مي تواند با ابتلاي فرد به هپاتيت ب افزايش پيدا كند، درحالي كه ممكن است فرد آلوده به ويروس هيچ اطلاعي از اين موضوع نداشته باشد.
وي اظهار كرد: از اين رو براي كنترل عفونت در ابتداي بارداري انجام آزمايش هاي تشخيصي ضروري است.
اين متخصص زنان و زايمان تصريح كرد: اگر اين ويروس از مادر به نوزاد منتقل شود، ناقل شدن نوزاد تا پايان عمر و ابتلا به سرطان كبد در بزرگسالي محتمل است.
جعفرزاده بيان كرد: در صورت ابتلاي مادر باردار به ويروس هپاتيت ب، 12 ساعت پس از تولد،‌ تزريق ايمونوگلوبين (دارويي كه براي درمان جايگزين در بيماران دچار نقص ايمني به منظور جلوگيري ازعفونت ها به كارمي رود) به نوزاد توصيه مي شود.
وي ادامه داد: كودك نوبت هاي دوم و سوم و چهارم واكسن هپاتيت ب را به صورت واكسن پنتاوالان دريافت خواهد كرد.
جعفرزاده بيان كرد: لازم است، پس از اطمينان از انجام واكسيناسيون بدو تولد و تزريق ايمونوگلوبين، كودك از نظر ايجاد پاسخ ايمني مناسب بررسي شود.
تنها 10 درصد افراد مبتلا به هپاتيت حاد ويروسي دچار هپاتيت مزمن شده و ناقل باقي مي‌مانند اما در صورت انتقال عفونت از مادر به نوزاد، در اغلب موارد حالت ناقل پا برجا خواهد ماند.
خبرنگار: شكوفه سليماني**انتشاردهنده: جهانبخش صفري دهكردي
8125/6021