به گزارش ایرنا، تارنمای 'بریتا دیلی' روز شنبه به نقل از كمیته برگزاركننده این اعتراضات موسوم به 'برسیح 2'، نوشت: مالزیایی هایی كه در 57 شهر مختلف در جهان زندگی می كنند همزمان با معترضان در شهر كوالالامپور روز 19 نوامبر (شنبه 29 آبان) در اعتراضات 'برسیح 5' شركت می كنند.
كلن، پاریس، گلاسكو، سیدنی، اوكلند، ژنو، ونكوور، ریو دی ژانیرو، لندن، كیوتو و بوسان از جمله شهرهایی هستند كه معترضان مالزی از آنجا صدای اعتراض آمیز خود را به گوش دولت 'نجیب تون رزاق' می رسانند.
'فاتیحا نادوا فیكری' كه مسئول بخش جهانی 'برسیح' است در سخنانی اعلام كرد كه در هر شهر یك مسئول هماهنگ كننده وجود دارد كه مسئولیت سازماندهی اعتراضات را در آن شهر بر عهده دارد.
به گفته وی، در اعتراضات سال پیش حدود 90 شهر جهان میزبان زردپوشان مالزی نشینان خارج از این كشور بودند كه امسال این رقم به دلیل بازگشت برخی از مالزیایی ها به كشور و یا جابجا شدن آنها به 57 شهر كاهش یافته است.
مالزی نشینان این شهرها در كشورهای مختلف قرار است از ساعت 10 صبح روز 19 نوامبر اعتراضات خود را برگزار كنند.
'هشام الدین رئیس' از فعالان مدنی مالزی گفت كه تاكنون پیش بینی شده است حدود 200 هزار معترض در این اعتراضات شركت كنند، اما نیاز است 800 هزار نفر دیگر به این افراد بیپوندند تا پیش بینی یك میلیون نفری محقق شود.
براساس گزارش 'بریتا دیلی'، وی گفت كه 35 اتوبوس از 'آلور سیار' مركز ایالت 'كداح' واقع در شمال این كشور معترضان را به كوالالامپور می رساند.
وی همچنین از افزایش حمایت نژاد مالایی ها از معترضان خبر داد و گفت: ما پیشتر هنگام سخنرانی شاهد جمعیتی بودیم كه 98 درصد آنها چینی بودند اما اكنون با افزایش جمیعت مالایی ها شاهد حضور 75 درصدی آنها هستیم.
وی از این رو معتقد است كه 'برسیح 5' در مقایسه با 'برسیح 4' كه چینی ها در آن حضور پررنگ تری داشتند، چند نژادی تر است.
این اعتراضات در حالی برگزار می شود كه دادستانی آمریكا پیشتر از سه میلیارد و 500 میلیون دلار اختلاس از منابع مالی شركت توسعه مالزی واحد كه بخش قابل توجهی از آن صرف خرید آثار هنری و املاك و همچنین سرمایه گذاری در آمریكا شده بود، خبر داد.
در مقابل زردجامگان مالزی، سرخ جامگان حامی دولت قرار دارند و رهبری آن بر عهده فردی به نام 'جمال یونس' است.
وی كه از حامیان اصلی نخست وزیر مالزی است، هشدار داده است روز 19 نوامبر (29 آبان) ممكن است برخی منازعات شكل گیرد و حتی 'هر چیزی از جمله خشونت نیز می تواند رخ دهد'.
سرخ جامگان كه یك جنبش مالایی محسوب می شوند پیش از این با ارائه گزارشی به پلیس مدعی شدند جنبش اطلاح طلبان مالزی موسوم به 'برسیح' با داعش مرتبط هستند.
زرد جامگان در ماه آگوست سال گذشته نیز با آوردن دهها هزار نفر به خیابان های كوالالامپور خواستار بركناری 'نجیب تون رزاق' شدند و امسال نیز به رغم اینكه پلیس تاكنون مجوزی برای برگزاری این اعتراضات صادر نكرده و آن را غیرقانونی می داند، در حال شكل دادن اعتراضات مشابهی است.
معترضان خواستار بركناری 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی و محاكمه وی هستند.
پاكسازی فهرست رای دهندگان، استفاده از جوهر پاك نشدنی، لغو رای گیری پستی برای پرسنل نظامی و كارمندان پلیس و دسترسی آزاد و منصف همه احزاب به رسانه ها از جمله خواسته های پیشین این جنبش اعتراضی بود كه اكنون بركناری و محاكمه نخست وزیر نیز به آن افزوده شده است.
انتشار نتایج یك مطالعه در تارنمای 'مالای میل' نشان می دهد بیش از نیمی از مردم مالزی نسبت به آنچه در رسانه های این كشور منتشر می شود، اعتماد ندارند و مخاطبان معتقدند سازمان های رسانه ای مالزی به دلیل 'نفوذ سیاسی ناروا'، از آزادی برخوردار نیستند.
براساس نتایج این تحقیق، 61 درصد از مالزیایی ها معتقدند رسانه های این كشور مستقل از دخالت های دولتی نیستند. تنها 13 درصد از افراد رسانه های این كشور را آزاد می دانند و 28 درصد نیز نظر موافق و یا مخالفی در این خصوص ندارند.
نتایج این قبیل تحقیقات كه به تازگی انجام شده نشان می دهد خواسته زردجامگان مالزی تاكنون محقق نشده و تداوم اعتراضات نیز براساس خواسته های پیشین آنهاست، اما اتهام فساد منتسب به 'نجیب تون رزاق' كه به صورت مستقیم مدیریت شركت توسعه مالزی واحد را بر عهده دارد، عزم آنها را در برآورده كردن خواسته های خود مصمم كرده است.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۰
كوالالامپور – ایرنا – معترضان زردپوش مخالف دولت مالزی كه تاكنون چهار بار در پایتخت این كشور و همچنین سایر شهرها تجمع كرده اند، قرار است در پنجمین دور از اعتراضات بر خواستۀ خود از جمله بركناری 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر تاكید كنند.