تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۰

مهاباد- ايرنا- مديرعامل شركت پتروشيمي مهاباد با بيان اينكه امسال 90 درصد محصولات توليدي اين پتروشيمي صادر شده است، گفت: ايجاد صنايع پائين دستي ارزش صادرات پتروشيمي را 10 برابر مي كند.

محسن مجيدي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: بر اين اساس توسعه صادرات بايد از خام فروشي به طرف توليد در صنايع پائين دستي و افزايش ارزش افزوده پيش رود تا ارزش صادرات كشور چندين برابر شده و در رونق اقتصادي و صنعتي كشور نقش بيشتري را ايفا كند.
وي با اشاره به توليد 80 هزار تن پلي اتيلن و سه هزار و 500 تن 'بوتن يك' در پتروشيمي مهاباد، بيان كرد: 71 هزار و 500 تن از اين توليدات صادر شده و افزون بر 11 هزار تن به مصرف داخلي از جمله در صنايع پلاستيكي ايران رسيده است كه با اين وجود با ايجاد صنايع پائين دستي مي توان با حفظ منابع و ثروت طبيعي كشور صاحب سود صادراتي بيشتري شد.
مجيدي با اشاره به اينكه در پتروشيمي مهاباد 2 محصول پلي اتيلن سبك و سنگين توليد مي شود و قابليت تنوع تا 300 گريد در پلي اتيلن خطي سبك و سنگين وجود دارد، گفت: امسال عمده مقصد صادرات پتروشيمي مهاباد چين بوده كه در واقع نقش واسط را داشته اما در چند ماه گذشته و پس از توافق برجام با كشورهايي مثل آلمان نيز مبادلات صادراتي داشته ايم و كشورهايي همچون ايتاليا نيز ابراز تمايل به برقراري مبادلات تجاري و صادراتي با پتروشيمي مهاباد از خود نشان داده اند.
وي همچنين ارزش صادرات پتروشيمي مهاباد را امسال حدود 85 ميليون دلار اعلام كرد و افزود: اين توليدات بيشتر به كشور چين صادر شده و در مواردي به كشورهاي آلمان، تركيه، ازبكستان و هندوستان هم صادرات انجام شده است.
مديرعامل شركت پتروشيمي مهاباد همچنين با تاكيد بر اينكه صنايع پائين دستي كاربردهاي فراواني در صنايع پزشكي، كشاورزي، لوازم خانگي و صنايع پلاستيكي دارد، گفت: با كاهش صادرات مواد خام و افزايش توليد و صادرات و توسعه صنايع پائين دستي علاوه بر قطع وابستگي در بخش هاي مختلف و رفع نيازهاي داخلي، توليدات و صادرات كشور بيشتر بر اساس سياست هاي اقتصاد مقاومتي مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب و رئيس جمهوري منطبق خواهد شد.
مجيدي با بيان اينكه ايجاد صنايع پايين دستي مي تواند سه تا چهار هزار شغل در منطقه ايجاد كند، اظهار كرد: اهميت دادن به توليد داخلي و بسترسازي براي تحقق اين موضوع با بهره گيري از ظرفيت هاي منطقه اي امكان تحقق اين هدف را ممكن مي كند.
مجتمع پتروشيمي مهاباد در قالب ساخت خط انتقال اتيلن از عسلويه به غرب كشور به طول يك هزار و ‎ 600كيلومتر ساخته شده است.
اتيلن كه خوراك اصلي اين پتروشيمي را تشكيل مي دهد، از عسلويه به اين مجتمع منتقل و تزريق مي شود.
در مسير اين خط انتقال 6 واحد پتروشيمي در مناطق محروم چون خرم آباد، كرمانشاه، مهاباد، مياندواب و سنندج ساخته شده و منبع تامين كننده اتيلن مورد نياز واحدهاي پتروشيمي واقع در مسير اين خط لوله واحدهاي پتروشيمي است.
اين طرح ماندگار كه فعاليت هاي مقدماتي و مطالعاتي آن از سال 83 و عمليات اجرايي آن از سال 88 آغاز شده، در زميني به مساحت 185 هكتار در كيلومتر 15 جاده مهاباد ـ اروميه ساخته شده است.
مجتمع پتروشيمي مهاباد قادر است سالانه 300 هزار تن پلي اتيلن سبك خطي و سنگين و 30 هزار تن بوتن يك را توليد و روانه بازارهاي داخلي و خارجي كند.
مواد اوليه مورد نياز اين مجتمع نيز سالانه حدود 324 هزار تن اتيلن است كه از طريق خط لوله سراسري انتقال اتيلن غرب كشور از كاويان عسلويه به اين مجتمع منتقل مي شود.
اين طرح پس از بهره برداري كامل قادر خواهد بود براي يكهزار نفر به صورت مستقيم و چهار هزار نفر به صورت غيرمستقيم زمينه اشتغال فراهم كند.
شهرستان مهاباد با بيش از 215 هزار نفر جمعيت در 125 كيلومتري جنوب اروميه مركز آذربايجان غربي واقع است.
3093/2093**
خبرنگار: پيمان پاكزاد**انتشار دهنده: عباسعلي نقي يان