تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۸

بغداد-ایرنا- دولت و ملت عراق این روزها آماده شده اند بار دیگر صحنه هایی بی بدیل از اربعین حسینی را با میزبانی از میلیون ها زائر از سراسر جهان بویژه از ایران، به رخ جهان بكشند و این فضای مهربانی و انسانی چیزی نیست جز معجزه امام حسین(ع)؛ اما سوالی كه این روزها بسیار مطرح می شود این است كه' چگونه اربعینی شویم؟'

حجت الاسلام غلامرضا اباذری رایزن فرهنگی ایران درعراق در گفت وگو با ایرنا در بغداد، با اشاره به سه محور مورد تاكید در فرمایشات سال گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیرامون اربعین حسینی، گفت: در فرمایشات سال گذشته ایشان سه نكته اساسی خطاب به زائران وجود دارد؛ رعایت قوانین و مقررات كشور میزبان، سپاسگزاری از ملت و دولت عراق و سوم اینكه ایشان به زائران اربعین غبطه می خورند و آرزوی حضور در صفوف زائران را عیان می كنند.
رایزن فرهنگی ایران در عراق، گفت این محور نكات مهمی هستند كه باید بر روی آن فرهنگ سازی و و این محورها نهادینه شود و هر عاشق و زائری مفاهیم موجود در دل این سه محور را درك كند تا آن تاثیراتی كه از اربعین حسینی انتظار داریم، حاصل شود.

***رعایت قوانین و مقررات عراق
اباذری، اولین محور را تاكید مقام معظم رهبری مبنی بر تقدیر و تشكر از ملت و دولت و عشایر و جوانان عراق دانست و گفت، فضای حاكم بر ایام اربعین ، معنوی ، فكری و فرهنگی است و باید وحدت بخش و وحدت آفرین بویژه میان دو ملت ایران و عراق باشد و این مطلب را باید سرمشق و سرلوحه رفتارهایمان قرار دهیم و راه آن نیز سپاسگزاری و تشكر از مردمی است كه میزبانی می كنند.
اباذری به تاكید مقام معظم رهبری دراین خصوص اشاره كرد و گفت، حالا سوال اینجاست كه چگونه می توانیم این تشكر و تقدیر را به میزبانان خود ابلاغ كنیم؟
وی اضافه كرد : یكی از راه های قدردانی و تشكر از میزبان این است كه به قوانین و مقررات كشور عراق احترام بگذاریم و این موضوع باید به یك فرهنگ در جامعه ایرانی تبدیل شود و بدانیم كه نادیده گرفتن شرایط و قوانین كشور میزبان یعنی عراق ، نه تنها در شان ایران و ایرانی و فرهنگ غنی این كشور نیست، بلكه نوعی ناسپاسی هم محسوب می شود.
رایزن فرهنگی ایران در عراق، ادامه داد: به همین منظور ما امسال تلاش های خود را راستای فعالیت های فرهنگی افزایش داده ایم و با تشكیل كمیته ای با حضور دستگاه های فرهنگی دو كشور تلاش می كنیم این مفاهیم را نهادینه كنیم ، چرا كه رعایت مقررات و قوانین نشانه رشد فرهنگی و تمدن یك ملت و جامعه است.
وی تاكیدكرد كه رعایت قوانین و شرایط عراق از نظر شرعی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و احتیاط شرعی در این خصوص لازم است.

***سپاسگزاری عملی
دومین محوری كه از متن فرمایشان رهبر معظم انقلاب مورد تاكید رایزن فرهنگی ایران در عراق است، آنجاست كه مقام معظم رهبری فرمودند، باید سپاسگزار دولت، ملت و عشایر عراق باشیم.
اباذری ، با اشاره به عمق این فراز از بیانات رهبری ، تاكید كرد كه باید این موضوع را به فرهنگ تبدیل كنیم، تا اوج عظمت فرهنگ ملت ایران را به نمایش گذاشته باشیم.
وی ، با طرح این سوال كه 'چگونه می توانیم از میزبان خود تشكر كنیم؟، افزود : قدردانی و تشكر از میزبانی شایسته عراقی ها، باید هم در كلام وهم درعمل تجلی یابد ؛ تشكر از صاحبان منازلی كه ازما پذیرایی می كنند و موكب هایی كه خدمت رسانی می كنند یا حتی اگر شده با هدایایی هرچند كوچك نشان دهیم كه قدردان زحمات آنان هستیم.
همچنین نوع دیگری از تشكر و تقدیر از میزبان عراقی را حجت الاسلام اباذری مطرح كرد و آن همكاری با نیروهای نظامی و انتظامی است كه بعضا ممكن است سختگیری هم بكنند ، حال آنكه آنها شبانه روز در تلاش هستند تا امنیت زیارت اربعین را تامین كنند.
بردباری در صف و كنترل احساسات و خشم در مواقع دشواری، به ویژه در تعامل با خادمان عتبات و نیز تشكر از رانندگان ، از دیگر راه های قدردانی از میزبان عراقی است.

***عظمت اربعین و لحظاتی كه در آن سیر می كنیم
رایزن فرهنگی ایران در عراق، سومین محور از بیانات رهبری معظم انقلاب در خصوص اربعین حسینی را كه به گفته وی باید به آن توجه ویژه كرد، آن فراز از سخنان ایشان است كه می فرمایند به حال زائران اربعین غبطه می خورند و آرزو می كنند كه ای كاش در جمع زائران حضور داشتند.
اباذری گفت، این بخش از بیانات رهبرمعظم انقلاب ، بار معنوی و فرهنگی بسیار بالایی دارد و این نكته را گوشزد می كند كه لحظه لحظه حضور خود را در اربعین حسینی و در مسیر پیاده روی و زیارت، درك كنیم و قدر آن را بدانیم.
وی با اشاره به فضای حاكم بر ایام اربعین در عراق و وجود جو همدلی و وحدت و مهربانی و دوری از خطاها و بداخلاقی های روزانه، گفت: باید از ثانیه ثانیه این فرصت استثنایی بهره برداری كنیم و فضای معنوی آن را به خانه و جامعه منتقل كنیم.
اباذری در تشریح اهمیت و بار معنوی این ایام ، ادامه داد: آنها كه زرنگ تر هستند، دراین ایام بهره برداری دوگانه می كنند، به طوری كه هم زائر اربعین هستند و هم خادم زائران امام حسین(ع)!
وی توضیح داد: ما در طول زیارت با كمك به خادمان و مسئولان عتبات و نیز دست اندركاران موكب های عراقی و هیات های حسینی، در طول مسیر، مشاركت در برقراری نظم و انضباط، به ویژه در همكاری با نیروهای امنیتی و پلیس، اقامه به موقع نماز و فراهم كردن زمینه انجام آن و همچنین مشاركت در نظافت و راهنمایی زائران در شرایط سخت و پرازدحام، نه تنها زائریم ، بلكه افتخار خادمی اربعین را هم كسب كرده ایم.
اباذری همچنین، یكی از مهمترین جنبه های زیارت را برای زائران ایرانی، توسعه فضای گفتمان وحدت عنوان كرد و گفت در این ایام میلیون ها زائر از سراسر عراق و جهان در كربلا و سایر عتبات حضور می یابند و این بهترین فرصت برای وحدت آفرینی است و بار معنوی زیارت اربعین را درهر دو جنبه زیارتی و خدامی پوشش می دهد.
خاورم*3*1770**2041**انتشار دهنده: سید شاهپور حسینی