به گزارش ايرنا، حسين فرخنده يكشنبه در نشست خبري به مناسبت هفته كتاب و كتابخواني اظهار كرد: كتاب تجسم علم ، معرفت و حكمت است و رشد فرهنگ مطالعه باعث توسعه همه جانبه مي شود واز آنجايي كه كشور ما همواره شاهد بزرگترين تمدن ها بوده لازم است تا سرانه اين فرهنگ را هم در كشور افزايش دهيم.
وي با بيان اين كه عامل اقتصادي به تنهايي نمي تواند در خريد كتاب موثر باشد، گفت: متاسفانه در جامعه ما سرانه مصرف بسياري از كالاهايي مثل لوازم آرايشي و آدامس بالاترين مقدار را دارد اين در حالي است كه مردم براي خريد كتاب هيچ گونه رغبتي را از خود نشان نمي دهند و حتي در برخي موارد از كتاب به عنوان كالايي تجملي استفاده مي شود.
وي تصريح كرد: متاسفانه در كشور ما كتابخواني به يك ضرورت شغلي تبديل شده است واشخاص از كتاب تنها براي استفاده شخصي استفاده مي كنند.
فرخنده در ادامه به نقش اصحاب رسانه در ترويج فرهنگ مطالعه هم اشاره كرد و افزود: رسانه ها بايد روحيه پرسشگري را در جامعه ايجاد كنند تا از اين طريق باعث افزايش فرهنگ مطالعه در جامعه شوند.
وي يادآور شد: رسانه ها در گفتمان سازي و ارتقاي روحيه گفتمان سازي در جهت دهي به افكار مردم نقشي اساسي ايفا مي كنند.
وي اضافه كرد: برنامه هايي كه در هفته كتابخواني اجرا مي شوند شامل رونمايي از كتاب، تجليل از نويسندگان، برگزاري نمايشگاه، نواختن زنگ كتاب اهداي كتاب و برگزاري مسابقات كتابخواني هستند.
مديركل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالي از اهداي يك ميليارد ريال كتاب در اين هفته خبر داد و عنوان كرد: اين مقدار از كتاب ها در مناطق روستايي اهدا مي شود و همچنين در طي اين هفته چهار كتابخانه با همكاري كانون هاي مساجد در روستاهاي استان افتتاح مي شود.
* نمايشگاه بزرگ كتاب در خراسان شمالي برگزار مي شود
سرپرست معاونت امور فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد استان در ادامه اين نشست خبري از برگزاري نمايشگاه بزرگ كتاب در 23 آذرماه امسال خبر داد و گفت: متاسفانه اين نمايشگاه با وقفه سه ساله با هدف ترويج فرهنگ مطالعه و حمايت از كتابفروشان استان برگزار خواهد شد.
رضا رضايي افزود: هماهنگي هاي لازم در اين زمينه انجام شده است و هم اكنون سعي داريم تا فضايي مناسب را براي اين نمايشگاه تدارك ببينيم.
وي تصريح كرد: سه ميلياردو و 500 ميليون ريال بن خريد كتاب را براي اين نمايشگاه در نظر گرفته ايم كه در قالب بن كارت الكترونيكي در اختيار مردم قرار مي گيرد.
وي عنوان كرد: علاوه بر تسهيلات بن كارت ،كتاب ها با تخفيف 40 درصد هم در اين نمايشگاه به فروش مي رسد.
سرپرست معاونت امور فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد استان در ادامه اضافه كرد: اين اداره كل در سال گذشته 13 كتابخانه تخصصي را راه اندازي كرده و همچنين يك ميليارد ريال هم براي تجهيز كتابخانه هاي استان هزينه كرده است.
وي اظهار كرد: همچنين در سال گذشته 135 عنوان كتاب با مبلغ 600 ميليون ريال از ناشران استان خريداري شده است.
وي از اجراي طرح پائيزه كتاب هم خبر داد و گفت: اين طرح از 24 آبانماه تا 24 آذرماه در كتابفروشي هاي استان انجام مي شود كه در قالب اين طرح كتاب ها با تخفيف 25 درصد در اختيار مردم قرار مي گيرند و يارانه اين كتاب ها هم توسط اداره فرهنگ و ارشاد به كتابفروشي ها پرداخت مي شود.
رضايي يادآور شد: استان خراسان شمالي در تلاش است تا بتواند نظر دبيرخانه طرح پاييتخت كتاب را جلب كند تا بتوانيم يكي از شهرستان هاي استان را به عنوان پاييتخت كشور معرفي كنيم بر اين اساس طرح هايي را هم به اين دبيرخانه ارسال كرده ايم.
وي گفت: انتخاب كتاب سال و برگزاري فصل كتاب در استان از جمله برنامه هاي فرهنگي ديگري است كه در طي امسال برگزار خواهد شد.
* 10 هزار متربه فضاي مطالعه خراسان شمالي اضافه مي شود
معاون توسعه مديريت و منابع اداره كل فرهنگ و ارشاد استان گفت: در حال حاضر 22 باب كتابخانه با هزينه 79 ميليارد ريال در استان در حال احداث است كه چهار كتابخانه در شهرستان هاي شيروان،بجنورد، اسفراين و مانه وسملقان تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد.
علي اكبر طهماسبي افزود: چهار باب كتابخانه روستايي هم در روستاهاي خرق،بيدك ،چناران شهرو تازه قلعه تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد و كتابخانه هاي ديگر هم در سال هاي آينده به بهره برداري مي رسد كه با احداث اين كتابخانه ها 10 هزار متربه فضاي مطالعه استان اضافه مي شود.
وي تصريح كرد:موزه هنرهاي معاصر مركز بجنورد با زيربناي هفت هزار متر مربع با پيشرفت فيزيكي 15 درصد از محل اعتبارات ملي در دست ساخت است.
وي در مورد ديگر طرح هاي فرهنگي استان يادآور شد: مجتمع فرهنگي و هنري دوبرار بجنورد با زيربناي 11 هزارو 650 متر مربع با پيشرفت فيزيكي 40 درصد هم در حال ساخت است.
به گزارش ايرنا، هم اكنون 715 هزار جلد كتاب در 38 كتابخانه اين استان 936 هزارنفري وجود دارد و به ازاي هر 25 هزار نفر جمعيت در اين استان 1.79 كتابخانه وجود دارد.
سرانه زير بناي كتابخانه هاي عمومي اين استان هم به ازاي هر 100 هزار نفر جمعيت 1.45 متر مربع مي باشد. ونرخ عضويت به ازاي هر 100 نفر در اين استان چهار نفر است و هم اكنون 34 هزار و 600 نفر در كتابخانه هاي اين استان عضو فعال هستند.
هفته كتاب و كتابخواني از 24 آبانماه به مدت يك هفته شروع مي شود.
6003/ 6042 خبرنگار: روح الله صائب ** انتشاردهنده: سيدحسين قدسي
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۰
بجنورد- ايرنا- مديركل فرهنگ و ارشاد خراسان شمالي از اجراي 300 برنامه فرهنگي و هنري به مناسبت هفته كتاب، برگزاري نمايشگاه بزرگ كتاب و اضافه شدن 10 هزار متر مربع به فضاي مطالعه استان خبرداد.