شهركرد - ایرنا - مدیركل آبخیزداری و حفاظت خاك سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری از تدوین مرحله دوم طرح مدیریت مشاركتی جنگل و مرتع با مشاركت فنی آژانس همكاری های بین المللی ژاپن (جایكا) خبر داد.

به گزارش ایرنا، طرح جایكا از سال 89 با هدف حفظ و حراست و افزایش سطح پوشش های گیاهی در عرصه های جنگلی و مرتع با بهره گیری از مشاركت جوامع محلی در شهرستان كوهرنگ چهارمحال وبختیاری به مدت پنج سال اجرا شد.
محمد عقیقی روز یكشنبه در نشست بررسی دستاوردهای طرح همكاری های فنی ژاپن و ایران، (جایكا) اظهار كرد: مرحله دوم این طرح با هدف مذكور برای تعمیم در دیگر استان ها درحال تدوین است.
وی ادامه داد: در پی مذاكراتی كه سازمان جنگل ها و مراتع با تیم ژاپنی در زمینه اجرای این طرح انجام داد، مرحله دوم طرح بزودی در دیگر استان ها اجرا می شود.
عقیقی در ادامه با بیان اجرای طرح منارید در سه استان یزد، كرمانشاه و سیستان و بلوچستان با همكاری سازمان ملل متحدد طی سال های گذشته اظهار كرد: در مرحله دوم طرح جایكا، برقراری ارتباط و اشتراكاتی با طرح منارید با همكاری تیم ژاپنی برای هماهنگی بین حوضه ای و انسجام سازمانی بین دستگاه و اداره ها به منظورتخریب كمتر منابع و حفاظت ازعرصه های ملی مدنظر قرار دارد.
وی در این نشست دستاوردهای طرح جایكا در چهارمحال و بختیاری را مطلوب ارزیابی كرد و افزود: البته در مرحله نخست، ظرفیت تعاونی های منابع طبیعی و آبخیزداری مغفول مانده كه باید در مرحله دوم احیای این تعاونی ها برای افزایش درآمد خانوارهای جنگل نشین مد نظر قرار گیرد.
سرپرست تیم طرح جایكا در چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست تسریع در ارتقای سطح جنگلی و مرتع و حل مشكلات زیست محیطی موجود در كشور با مشاركت جوامع محلی را از دلایل همكاری ژاپن با ایران در طرح های جنگل و مرتع عنوان كرد.
سی ایچی میشیما افزود: مطالعات این طرح در سال 89 در 10 روستای شهرستان كوهرنگ چهارمحال و بختیاری آغاز و پنج روستای «مازه رشته، تبرك و دورك سفلی، طارم و گزستان» به عنوان مناطق آزمایشی اجرای این طرح انتخاب شد.
وی مدت اجرای طرح جایكا را پنج سال عنوان كرد و گفت: بدلیل تاكید اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای تداوم و پایداری فعالیت ها در این مناطق، اجرای طرح تا دی ماه سال جاری تمدید شد.
میشیما تصریح كرد: به اعتقاد كارشناسان جایكا، انتظار مسئولان استانی برای پایداری این فعالیت ها در طول یكسال تمدید تا حد قابل توجهی برآورده شده است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست اعتمادسازی بین دولت و جوامع محلی و استفاده حداكثری از ظرفیت های آموزشی مناطق زیرپوشش را از مهمترین دستاوردهای طرح جایكا خواند.
علی محمدی مقدم بیان كرد: این اداره كل در گذشته برای اجرای طرح های جنگل و مرتع با مقاومت شدید مردم و گاه مانع تراشی های آنان مواجه می شد، اما با همكاری تیم ژاپنی اكنون اعتمادسازی در بین جوامع محلی بگونه ای شكل گرفته كه مردم خود متقاضی اجرای طرح های منابع طبیعی هستند.
وی بیان كرد: توانمند سازی زنان و مردان محلی با آموزش های كاربردی و عملی، ایجاد اشتغال خانگی بخصوص برای زنان، بهره گیری از مشاركت مردمی درافزایش پوشش جنگلی و مرتعی در عرصه های ملی، توسعه و كشت گیاهان دارویی بخصوص برای گونه های درحال انقراض از دستاوردهای ستودنی طرح جایكا در منطقه بازفت است.
محمدی مقدم همچنین از تیم ژاپنی، تداوم فعالیت های خود در اجرای طرح جایكا برای دیگر شهرستان های چهارمحال وبختیاری را خواستار شد.
نشست بررسی دستاوردهای طرح همكاری های فنی ایران و ژاپن - مدیریت مشاركتی جنگل و مرتع با حضور مسئولان سازمان جنگل ها، مراتع وآبخیزداری كشور، كارشناسان ژاپنی سازمان جایكا، مجریان استانی طرح جایكا و تعدادی از روستاییان زیرپوشش طرح برگزار شد.
خبرنگار:شكوفه سلیمانی**انتشاردهنده: جهانبخش صفری دهكردی
8125/6021