تهران - ایرنا - دبیركل جامعه مهندسین با بیان اینكه در غیبت احزاب و چند حزب فراگیر قدرتمند، یك بخش از انرژی مان صرف وحدت درونی ما می شود، به انتخابات سال آینده اشاره كرد و گفت: تكثیر كاندیداها به نفع هیچ جناحی نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمدرضا باهنر این مطلب را عصر امروز -یكشنبه- در نشست خبری این تشكل ضمن تسلیت به مناسبت شهادت محسن خزائی خبرنگار صدا و سیما افزود: امید است راه این عزیز و عزیزان بزرگوار همواره در كشور ما فروزان باشد و هر قلمی كه از دست سرداری می افتد سرداران زیادی هستند كه جایگزین می شوند.
وی در ادامه، در پاسخ به سوالی در خصوص روند حضور اصولگرایان در انتخابات سال آینده گفت: متاسفانه در غیبت احزاب و چند حزب فراگیر قدرتمند یك بخش از انرژی مان صرف وحدت درونی ما می شود و این مخصوص ما نیست و اصلاح طلبان و دیگر گروه ها این مشكل را دارند تا وحدت نسبی درون خود به وجود آورند.
باهنر با اشاره به اینكه «مشكل ما این است كه هر كاری در انتخابات گذشته كردیم از آن سرمایه استفاده و آن را تقویت كرده و توسعه دهیم» گفت: این هزینه غیرضروری است كه فعالان سیاسی می پردازند.
دبیركل جامعه مهندسین با بیان اینكه «تا زمانی كه چند حزب فراگیر قدرتمند نداشته باشیم این داستان تكرار می شود» افزود: بر این اساس برای وحدت تلاش می كنیم و رقبا برای شكستن وحدت ما تلاش می كنند و این استراتژی آنها شده است.
وی ادامه داد: اولا كمبود كاندیدا نداریم و شخص خودم هم كه باز اعلام می كنم كاندیدا نیستم و نمی شوم و دوستان در حال گرم كردن خود برای ورود به میدان هستند.
باهنر با بیان این كه «همیشه در كشور ما چند كاندیدا از جناح های مختلف هستند و تكثیر كاندیداها به نفع هیچ جناحی نیست.» افزود: اصلاح طلبان از روحانی عبور نمی كنند و اگر تك مضراب هایی هم نواخته می شود برای سهم بیشتر گرفتن جریان های اصلاح طلبان است اما تحلیل ما این است كه اصلاح طلبان از روحانی عبور نمی كنند و در جناح مقابل سعی می كنیم كاندیدای خوبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: برخی گروه ها در دوره های گذشته آمدند و خود را در معرض آزمون قرار دادند و آرایی كه توانستند جمع كنند قابل توجه نبود؛ سیاست راهبردی ما این است كه سلبی و ایجابی روی كسی متمركز نمی شویم.
باهنر افزود: كاندیداهای خود را مقایسه می كنیم كه باید دو شاخصه كارآمدی و محبوبیت را داشته باشند و باید مجموع ضریب این دو ماكزیمم باشد.
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین گفت: ممكن است كسی بتواند خوب رای جمع كند، اما كارآمدی لازم را نداشته باشد و بر عكس. باید به فردی برسیم كه جمع این دو، حداكثر امتیاز را داشته باشد.
باهنر گفت: اگر فردی را پیدا كردیم كه به اندازه روحانی نتواند رای بیاورد و كارآمد نباشد فایده ای ندارد اما معتقدیم می توان كاندیدایی برای اصولگرایان انتخاب كرد.
وی افزود: آقای قالیباف با دیگر كاندیداها متفاوت است و هر دوره كه آمده ، رای دوم را آورده و طبیعی است از نظر جریان رقیب، وی در جرگه دیگر كاندیداها محاسبه نمی شود.
باهنر ادامه داد: اگر یك زمانی یك جناح به این جمع بندی برسد كه مجموعه كارآمدی و محبوبیت روحانی از دیگر افراد بیشتر است، معنا ندارد مقابل وی كاندیدا بگذارد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص سخنان حداد عادل در خصوص معرفی نامزدهای اصولگرایان تا پایان ماه صفر گفت: این جزو ایده آل های ما است و تصور می كنم این اتفاق نمی افتد.
باهنر افزود: در غیبت احزاب در كشور ما انتخابات ریاست جمهوری دو ماه و بلكه یك ماه آخر خیلی جدی می شود و آن موقع ها است كه (موقعیت) كاندیداها در نظرسنجی ها بالا و پایین می شود.
*لاریجانی از فردی كه روی آن اجماع شود حمایت می كند
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی در خصوص این كه درباره انتخابات با قالیباف و لاریجانی دیداری داشته است یا نه گفت: من به صورت مشخص با این دو بزرگوار دیدار انتخاباتی نداشته ام و در خصوص شرط قالیباف حرف درستی است و این دفعه هر كسی می خواهند نامزد شود این شرط درستی است كه بگوید وقتی می آیم كه اجماع اصولگرایان اتفاق بیفتد.
باهنر افزود: در خصوص لاریجانی خبر ندارم كه از چه كسی حمایت می كند و او هم طبق گفته خود جزو نامزدها نیست، اما این كه از چه كسی حمایت می كند تصور ما این است كه وی از فردی كه روی آن اجماع شود حمایت می كند.
وی در خصوص سخنان اخیر مطهری در خصوص وجود سنت دو گانه در كشور گفت: در این خصوص كه رئیس جمهوری مسئول اجرای قانون اساسی است، در شورای نگهبان بسیار بحث شده است؛ مهم این كه مسئولیت رییس جمهوری چقدر گسترده است.
باهنر افزود: متن تفصیلی شورای نگهبان را ندارم، اما فحوای این تفسیر این بود كه رییس جمهور در محدوده قوه مجریه مسئول اجرای قانون اساسی است.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: تنها نهادی كه می تواند به قانون مصوب مجلس ایراد قانونی بگیرد شورای نگهبان است و رئیس جمهوری در این منصب نیست كه به مصوبات و یا عملكرد قوه قضاییه ایراد بگیرد. قوه قضاییه موظف به عمل به وظایف خود در حیطه قوانین اساسی كشور است.
باهنر گفت: اختیارات رئیس جمهوری بسیار زیاد و موثر است، اما در این حد كه با تمسك به قانون اساسی بتواند جلوی رفتار قوای دیگر غیرمجریه را بگیرد و تاثیر بگذارد، چنین اختیار حقوقی را ندارد.
وی در خصوص این كه ائتلافی در بین اصولگرایان تشكیل شده است، گفت: تلاش های زیادی انجام می شود كه وحدت اصولگرایان در انتخابات پیش رو كه ریاست جمهوری و شوراهاست كه شكل و شمایل آن چه باشد مقداری اختلاف نظر وجود دارد، اما به سرعت به سمت جمع بندی می رود و امید است تكلیف سازمان رای و پرچمی كه اصولگرایان می خواهند زیر آن حركت كنند تا پایان ماه صفر روشن شود.
باهنر گفت: در خصوص وحدتی كه در انتخابات مجلس دهم داشتیم از آن ظرفیت استفاده می كنیم و نه این كه دنبال بنای جدید باشیم؛ این مبنا می تواند بسط پیدا كند و جریان های بیشتری از اصولگرایی را زیر چتر خود قرار دهد و اگر غیر این باشد یك هزینه غیر ضروری است.
باهنر در پاسخ به سوالی در خصوص مشكلات اقتصادی در كشور گفت: الان مشكلات جامعه و مطالبات مردم بیشتر در میدان اقتصاد است؛ آن هم دو شاخص است كه جزو مطالبات اصلی است كه اشتغال و راه افتادن بنگاه های اقتصادی و رشد اقتصادی است و مساله ركود و بیكاری امروز بزرگترین درد جامعه ماست و دولت باید به این دو مطالبه اساسی مردم جواب صریح و جدی دهد.
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین گفت: تغییر وزیران در این راستا نبود و احتمالا برای تغییر زمین بازی و رقابت بود كه به میدان مثلا ورزشی و فرهنگی و آموزش و پرورش كشانده شد.
وی ترمیم كابینه را جزء حقوق دولت دانست و گفت: اما مطالبه جامعه و فعالان سیاسی این بود كه اصلاحات در بخش اقتصادی دولت اتفاق بیافتد.
باهنرگفت: اگر رئیس جمهوری تغییرات را ضروری ندانند و مجلس آن را ضروری نداند جزو اختیارات آنهاست، اما اگر دولت روحانی تا پایان امسال قدم ملموس و قابل حس برای بیكاری كشور و فعالان اقتصادی برندارد جلب آرای مردم برایش سخت خواهد بود و ریزش آرای روحانی بیش از رویش خواهد بود، امید است چند كار اساسی انجام دهد.
این فعال سیاسی افزود: در مطالعات فنی و كارشناسی قبول داریم (دولت) رشد اقتصادی كشور را از منفی 5 از صفر بالا آورده است اما این به ذایقه مردم ننشسته و بسیاری از خانواده های كشور یكی دو و بیشتر فارغ التحصیل بیكار دارند و از آن بدتر خانواده هایی كه سرپرست آنها بیكار است.
باهنر گفت: باید مردم امیدوار شوند كه تا دو سه سال آینده از مرض سخت و غیر قابل تحمل بیكاری نجات پیدا می كنند.
وی در خصوص مساله وحدت بین اصولگرایان و اعتقاد برخی مبنی بر این كه این وحدت موجب ریزش آرا می شود گفت: كاندیدای مورد نظر باید جذاب باشد و جلب توجه كند.
دبیركل جامعه مهندسین گفت: اگر نامزد ریاست جمهوری فرد محبوبی باشد وحدت باعث تراكم آرا شده و امكان پیروزی را افزایش می دهد.
باهنر در خصوص لیست شورای شهر اصولگرایان و زمان قطعی شدن آن نیز بیان كرد: در این زمینه تلاش ها شروع شده و افرادی كه مورد نظر هستند احضار شده اند و اسامی باید از نظر شعارها سبك و سنگین شوند؛ اما در نهایت باید به 21 نفر برسیم و اعضای شورای شهر دو سوم خواهند شد و تعداد اعضای شورای شهر كم شده اند و نامزدها زیاد هستند.
وی همچنین افزود: در حال سبك و سنگین كردن نامزدها هستیم و فهرست نهایی منتشر می شود.
این فعال اصولگرا اظهار كرد: در انتخابات آمریكا تعداد شركت كنندگان در 20سال گذشته از نظر افت، سابقه نداشته است و یكی از دلایل عمده آن دو نفری بودند كه هر كدام دل عده ای را زدند و مردم در انتخابات حضور كمرنگ تری داشتند و ركورد 20 سال گذشته را در عدم رای زدند.
باهنر همچنین در خصوص انتخابات آمریكا و مساله برجام گفت: یكی از گزینه های روی میز نظام جمهوری اسلامی بازگشت به قبل از برجام است. رقبا تصور نكنند كه راه برگشت را برای خود مسدود كرده ایم؛ سانتریفیوژها می توانند دوباره فعال شوند. رقیب باید بداند كه راه برگشت را برای خود مسدود نمی دانیم.
باهنر گفت: نكته دوم در مورد این كه رئیس جمهور آمریكا یك جانبه برجام را زیر پا بگذارد، از نظر حقوقدانان و از نظر حقوقی معنا ندارد.
** آمریكا نمی تواند زیر برجام بزند
وی بیان كرد: برجام قطعنامه سازمان ملل است. البته برخی حرف ها تاریخ مصرفش تا قبل از رای آوردن و برخی تا بعد از آن است. مشاوران ترامپ هم به او حالی كرده اند كه حرف های قبل از انتخابات را نمی شود بعد از آن زد. ادبیات ترامپ تغییر كرده است ؛ برجام سند بین المللی و دو جانبه است و طرف مقابل نمی تواند زیر آن را بزند.
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین گفت: ایران از سال 42 نهضت حضرت امام(ره) یك مبارزه جدی، نفس گیر و پرتلاطم را با حاكمیت مستكبران آمریكا شروع كرده و این مبارزه در راس امور ما بوده و در این 50 سال خیلی جلو رفتیم و آمریكا خیلی عقب رفته و بازی برد و باخت بوده است.
باهنر گفت: در برجام به دنبال بازی برد- برد بودیم، اگر این راه را طرف مقابل می خواهد به برد - باخت تبدیل كند، آمادگی پیشرفت و جلوروی داریم و این به میزان تعهد آنها بستگی دارد. اگر به این تعهد هم عمل نكنند آمادگی این را داریم.
وی افزود: انتخابات اخیر آمریكا برای ما خیلی خوب بود؛ گزینه های این دوره خیلی فرق نمی كرد؛ هر كدام نقاط منفی دارند و نقاط مثبتی هم ندارند و دو طرف قضیه یكی است.
دبیركل جامعه مهندسین افزود: انتخابات آمریكا خیلی از حرف هایی كه ما محترمانه و با ادبیات دیپلماتیك می زدیم، باعث شد آنچه خواستند خود افشا كردند و خیلی از گرفتاری های خود را نتوانستند افشا كنند.
باهنر همچنین گفت: ما طرفدار شلوغی های آمریكا نیستیم و انتخاباتی مبنی بر قانون صورت گرفته و رئیس جمهوری آمریكا مشخص است و حدس می زدیم بخشی از این اعتراض ها را برای تخلیه عقده های فرو خفته آمریكا مدیریت می كنند تا مقداری از این عقده ها خالی شود.
وی با بیان اینكه «مهم است كه ستون های نظام لیبرال دمكرات به لرزه درآمده است» افزود: به نظر می رسد (این نظام) قابل بازسازی نیست؛ بر مبنای این ها كه معتقد بودند مترقی ترین مكتب ساخته دست بشریت است به نظر می رسد به مسیری می رود كه سوسیالیسم و كمونیسم رفته اند؛ آنها رفته اند و اینها هم می روند.
سیام **6084**3070**1058**خبرنگاران: امیر خان زاده و محمد افضلی*انتشاردهنده: امیر كاردان راد