كرمان - ايرنا - معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: حلقه اصلي اتصال نشر به خوانندگان كتاب و پاتوق فرهنگي نبايد در معرض خطر قرار گيرد و طرح هاي كتاب گردي، پاييزه، عيدانه و تابستانه كتاب با هدف ارتباط مردم با كتابفروشي ها مطرح شد.

به گزارش ايرنا سيد عباس صالحي عصر يكشنبه در نشست با ناشران و اهل قلم در محل برپايي پانزدهمين نمايشگاه كتاب كرمان افزود: هدف ما توسعه نشر و رسيدن كتاب هاي برتر به نمايشگاه ها و استان هاست و اگر اين كتاب ها عرضه نشد به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گزارش شود.
وي گفت: كتابفروشان مطرح كردند كه تنزل كتابفروشي داريم، تنزل كتابفروشي دغدغه معاونت فرهنگي نيز بود و در اين دوره تصويب شد هزينه هاي بالاسري كتابفروشان در بحث ماليات و بيمه كاهش يابد.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بيان كرد: اگر تقاضاي كتاب را به جاي توليد بالا ببريم، اميدواري هاي زيادي در اين زمينه بوجود مي آيد.
وي افزود: در اين نشست مطرح شد نمايشگاه كتاب در مهر و آبان جلوي رونق فروش كتابفروشي ها را مي گيرد و براي حل مشكل تصميم بر اين شد علاوه بر نمايشگاه، بن هاي كتاب بين كتابفروشي هاي شهر توزيع شود تا افراد بتوانند با بن از كتابفروشي ها نيز خريد كنند و نه تنها در مدت نمايشگاه بلكه بن ها 10 تا 15 روز پس از تعطيلي نمايشگاه ها نيز اعتبار دارند.
صالحي با بيان اينكه در كشور بيش از 300 نمايشگاه استاني برگزار شده است اظهار كرد: نمايشگاه هاي كتاب استاني را در سه ماه اول سال نمي توان برگزار كرد زيرا زمينه ندارد و آمادگي حضور افراد در فصل امتحانات نيست.
وي با اشاره به اين پيشنهاد كتابفروش ها كه صنف مستقل كتابفروشي ها بوجود بيايد گفت: جاي كار و فكر دارد كه دنبال مي شود.
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پاسخ به اينكه نمايشگاه ها در مهر و آبان جلوي فروش كتابفروشي ها را مي گيرد، افزود: تشويق استان ها براي برگزاري نمايشگاه كتاب در تابستان موفق نبود و تنها دو شهر موافق برگزاري در شهريورماه شدند و تلاش ما براي خالي كردن مهر و آبان از نمايشگاه ادامه دارد.
وي با بيان اينكه در حوزه نشر و در تيراژ كتاب سهم رقباي كتاب افزايش پيدا كرده است گفت: دنيا، دنياي رقابت رسانه اي است و در حوزه مطبوعات چند ميليون فروش در دهه انقلاب به زير 400 هزار رسيده است.
صالحي افزود: حدود 500 فرد يا گروه ايده هايي در حوزه كتابخواني داشتند كه شناسايي شدند و اتفاقات خوبي در اين زمينه در حال رخ دادن است و جريان خوبي براي تحريك تقاضاي كتاب در حوزه كتابخواني داريم.
وي با بيان اينكه آيين نامه پروانه نشر تجديد نظر شد گفت: سخت گيري و گرفتن فرصت از علاقه مندان مطرح شده كه تصميم گرفته شد ابتدا مجوز بدهيم و پس از سه سال برخورد سخت گيرانه تر بكنيم و فرصت را از علاقه مندان نگيريم.
وي گفت: در حوزه نشر شبكه جنوب شرق و تسهيلات مالي به ناشران، ادبيات نقد داستان و استفاده از اساتيد بومي جدي تر پيگيري مي شود.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با تاكيد بر حضور بيشتر ناشران حرفه اي و برتر كشور در استان هايي مانند كرمان افزود: در نمايشگاه ها ناشران موظف به 20 درصد تخفيف بودند و ما تخفيف را 10 درصد كرديم كه ناشران مطرح عقب نشيني نكنند.
وي گفت: كتاب سازي به معناي تقلب كتاب است و قوانين حاضر امكان مبارزه با كتاب سازي را فراهم مي كند اما در شبه كتاب ها كه محتواي ضعيف دارند موافقان و مخالفاني در چاپ و نشر دارند و هدف ما انتخاب مردم در شبه كتاب هاست.
خبرنگار: حامد سالاري ** انتشار دهنده: رسول محمدحسني
7420/3028