شيراز- ايرنا- رئيس شوراي اسلامي قلات و نماينده شهرستان شيراز در شوراي استان فارس گفت: 2 راهكار براي برون رفت روستاي گردشگري قلات از محاق برخي از بي مهري ها وجود دارد، يكي تبديل شدن آن به يك شهر تاريخي و ديگري پيوستن آن به شيراز است.

به گزارش دريافتي روز يكشنبه ايرنا علي فولادي افزود: روستاي قلات نه تنها باري بر دوش شيراز نيست بلكه يك ظرفيت و قابليت براي كلانشهر شيراز به شمار مي آيد.
وي، بر لزوم توجه به جاذبه هاي گردشگري روستايي قلات و ديگر روستاهاي شمال غرب شيراز تاكيد كرد و گفت:جاذبه ها ي گردشگري موجود در روستاي تاريخي قلات، آميزه اي كم نظير از چشم انداز هاي تاريخ و طبيعت است.
فولادي بيان داشت: روستاهاي قلات، كوديان، آب پرده، حسين آباد و ساير روستاهاي شمال غرب شيراز، از قابليت هاي قرار گرفتن در رديف روستاهاي هدف گردشگري برخوردارند.
رئيس شوراي اسلامي قلات ادامه داد: روستاهاي ياد شده و به ويژه قلات به ‌لحاظ تاريخي پيشينه اي چند هزار ساله دارد و آثار به ‌جا مانده در آن از جمله كليسايي در دامنه كوه و در ميان درختان سربه‌ فلك كشيده روستا، گواهي بر پيشينيه ديرينه اين روستاست.
فولادي، آثار باستاني موجود در روستاي قلات از جمله قلعه قزل ارسلان بر بلنداي كوه، مسجد تك مناره كه در نوع خود كم نظير است، قلعه هاي ديدباني در نقاط مختلف كه در سال ها پيش براي ايمني و كنترل عبور و مرور ايجاد شده بودند، چندين آ سياب قديمي و وجود فاضلاب شهري با قدمت چند صد ساله در بافت تاريخي قلات از جمله ديدني هايي است كه گردشگران خارجي را به اين اقليم فرا مي خواند.
وي گفت: نگرش برخي از مسئولان به جاذبه هاي گردشگري قلات جهاني است اما اين ديدگاه در سايه برخي از تنگ نظري ها به محاق رفته است.
فولادي اظهار كرد: آيا نبايد با سرمايه گذاري ميراث فرهنگي و توجه بيشتر به اين بناها و يادمان هاي فرهنگي، قلات مقصد تورهاي گردشگري داخلي و خارجي باشد.؟
وي، موقعيت تفرجگاهي روستاي قلات را فرصتي براي ايجاد اشتغال و مهار بيكاري دانست و گفت: توسعه گردشگري در طبيعت به رونق و آباداني اين روستا و تامين معيشت روستاييان كمك فراواني مي كند.
فولادي، با بيان اينكه بي‌مهري و كم مهري برخي از مسئولان استان فارس نسبت به قلات بسيار مشهود است، بيان داشت: اين اثر تاريخي كه در رديف جاذبه هاي گردشگري استان فارس ثبت شده متاسفانه امروز به يك مخروبه تبديل شده است.
وي گفت: اين بي‌مهري ها و همچنين خشكسالي‌هاي چندسال اخير، دست به‌دست هم داده تا قلات امروز با آنچه كمتر از يك دهه قبل بود، تفاوت‌هاي بسيار داشته باشد.
نماينده شهرستان شيراز در شوراي استان فارس بيان كرد: معماري روستاي قلات در رديف معماري هاي منحصر به فرد روستايي است و همين سبك معماري مي تواند از سويي جاذبه اي براي جلب گردشگران باشد و از سوي ديگر زمينه سرمايه گذاري بيشتر بر روي داشته هاي معماري و فرهنگي گردشگري اين روستا ايجاد كند.
فولادي اضافه كرد: با توجه به اينكه قلات در ناحيه كوهستاني قرار دارد و بافت مسكوني متمركز آن در گذشته روستاييان را در خود جاي مي‌داد، داراي خانه‌هايي به صورت پلكاني است كه در دامنه كوه به سمت ارتفاع كشيده شده است.
نماينده شهرستان شيراز در شوراي استان فارس گفت: خانه‌هاي روستايي در قلات را درختان بلندي در بر گرفته به گونه اي كه از فاصله چند كيلومتري، خانه‌ها به‌ خوبي مشخص نيست.
فولادي افزود: خانه‌هاي موجود در روستاي قلات كه حداكثر 2 طبقه است با سنگ، خشت، گل، گچ و چوب ساخته شده و سقف آنها مسطح است و حتي نوع برخي از مصالح به كار رفته در اين واحدهاي مسكوني روستايي منحصر به فرد است.
او بيان داشت: بومي سازي مصالح ساختماني در اين روستا فرصتي است كه مطالعات بيشتر بوم گردي و گردشگري را طلب مي كند.
رئيس شوراي اسلامي قلات اظهار كرد: در سال‌هاي اخير بناها و خانه‌هايي با مصالح مهندسي در اين روستا ساخته شده و همين امر سيماي قديمي روستا را دگرگون كرده است زيرا بناهاي جديد از مصالحي مانند سنگ، سيمان، آهن و آجر در چند طبقه ساخته شده اند.
فولادي گفت: اين گونه ساخت و سازها اگر بدون مطالعه صورت گيرد، مي تواند به منظر گردشگري و روستايي قلات آسيب بزند.
رئيس شوراي اسلامي قلات ادامه داد: همچنين وجود بيش از 250 مغازه و دكان در بافت تاريخي قلات كه نشان از رونق منطقه و تامين معيشت اهالي آن دارد، مويد اين است كه قلات در ايام گذشته يك مركز تجاري براي مناطق اطراف شيراز و ساير شهرها بوده است و ضروري است كه با توسعه گردشگري، كار و تلاش و تامين معيشت را به قلات بازگردانيم.
فولادي، همچنين به برخي از مشاغل كه پيشينه چند صد ساله در قلات دارند اشاره كرد و گفت: چرا نبايد اين مشاغل در فهرست آثار معنوي ثبت شود؟ در صورتي كه فعاليت هاي گردشگري در طبيعت در اين روستا توسعه يابد و سرمايه گذاري هاي لازم صورت گيرد مي توان از همين مشاغل و فعاليت ها كه بسياري از آنها رو به منسوخ شدن است كار و جاذبه ايجاد كرد و قلات را از فرو رفتن در ورطه خمودي و ركود نجات داد.
روستاي تاريخي قلات در فاصله 36 كيلومتري شمال غرب شيراز واقع شده است.
دريافت خبر: نيكنام خشنودي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
6113 /6118