تهران- ايرنا- مديرعامل شركت مادر تخصصي توليد نيروي برق حرارتي با اشاره به انعقاد تفاهمنامه حدود 6 ميليارد دلاري با شركت هاي خارجي براي ساخت نيروگاه هاي حرارتي در پسابرجام، خاطرنشان كرد: اين تفاهم نامه ها تا دستيابي به نتيجه نهايي، مطابق برنامه زمانبندي شده در دست پيگيري هستند.

«محسن طرزطلب» امروز (دوشنبه) در پايان نشستي خبري در پاسخ به ايرنا درباره تاثير روي كار آمدن رييس جمهوري جديد آمريكا بر قراردادهاي اين شركت با ساير كشورها، افزود: تا پيش از مشخص شدن نتيجه انتخابات آمريكا، ساخت هشت هزار و 700 مگاوات نيروگاه جديد با سرمايه گذاري خارجي و كشورهاي كره جنوبي، ژاپن، چين، تركيه- بلژيك و ... تفاهم شده بود.
به گفته اين مقام مسوول، حجم سرمايه گذاري اين پروژه ها بين 5.5 تا 6 ميليارد دلار است كه البته هيچيك از آنها در قالب فاينانس نيست.
طرزطلب تصريح كرد: هنوز تاثير نتايج اين انتخابات و واكنشي از طرف هاي مقابل در موضوع قراردادها ديده نشده است و برنامه ها مطابق زمانبندي تعيين شده پيش مي رود، اما تا تامين مالي نهايي پروژه ها و اخذ مجوزهاي لازم نياز به هماهنگي هاي زياد است.

** تامين 95 درصدي سوخت نيروگاه ها از گاز
مديرعامل شركت مادر تخصصي توليد نيروي برق حرارتي در پاسخ به پرسش ديگر ايرنا درباره ميزان مصرف سوخت نيروگاه ها، خاطرنشان كرد: در هشت ماه گذشته 95 درصد مصرف سوخت نيروگاه ها از گاز طبيعي، دو درصد از گازوييل و سه درصد با مازوت بوده كه در همسنجي با سال گذشته رشد چشمگيري داشته است.
طرزطلب مجموع گاز مصرفي نيروگاه هاي توليد برق حرارتي را از ابتداي امسال تاكنون افزون بر 48 ميليارد مترمكعب اعلام كرد.

** آخرين وضعيت قرارداد يونيت
اين مقام مسوول وزارت نيرو با اشاره به آخرين وضعيت قرارداد با شركت تركيه اي- بلژيكي يونيت اينترنشنال، گفت: مذاكرات اوليه اين قرارداد به پايان رسيده و هم اينك به دنبال اخذ مجوزهاي قانوني براي ابلاغ قرارداد هستيم.
طرزطلب افزود: قرارداد مربوطه در دو بخش تجاري (شامل شرايط عمومي و خصوصي موافقتنامه، مسايل فني و ...) و جداول پيوست (بيمه، گارانتي، تضمين ها و ...) تنظيم شده و بحث و تبادل نظر در اين زمينه ها كماكان ادامه دارد.
به گفته وي ، قرارداد يونيت، نخستين قرارداد خارجي وزارت نيرو در پسابرجام بوده كه به دليل ملاحظات خاص موجود براي سرمايه گذاري خارجي در كشور كمي طولاني و زمانبر شده، اما احتمال لغو اين قرارداد بسيار ضعيف است.
مديرعامل شركت مادر تخصصي توليد نيروي برق حرارتي گفت: سياست وزارت نيرو اين است كه شركت ها و توليدكنندگان داخلي به عنوان تامين كننده قطعات و تجهيزات در اين طرح ها حضور داشته باشند و بر اين اساس، مطابق قانون هر سرمايه گذار ايراني كه بتواند منابع مالي خارجي تامين كند، از همه تضمين هاي لازم همچون خارجي ها بهره مند خواهد شد.
طرزطلب ابراز اميدواري كرد تا پايان امسال تكليف قرارداد با شركت يونيت مشخص شود.
پيشتر وزارت نيرو اعلام كرده بود، اين وزارتخانه آماده صدور مجوز براي هر شركت خصوصي داخلي است كه تمايل دارد با شرايط قرارداد شركت « يونيت اينترنشنال» تركيه نيروگاه بسازد. دارندگان مجوزهاي پيشين نيز مي توانند قرارداد خود را بر پايه همين شرايط تبديل كنند.

** تحويل نيروگاه هاي گازي كلاس F
مديرعامل شركت مادر تخصصي توليد نيروي برق حرارتي در ادامه گفت: اين شركت براي ورود فناوري توربين كلاس F به كشور با سازندگان مختلف در سطح جهان مذاكره كرد، اما در نهايت فقط شركت زيمنس آلمان حاضر شد چنين توربيني را براي ايران توليد و فناوري ساخت آن را به كشور منتقل كند.
طرزطلب گفت: مطابق شرايط قرارداد، مقرر شده است خريد انبوهي از سوي ايران در اين زمينه صورت بگيرد و پس از سه سال اين توربين ها با انتقال فناوري در داخل كشور ساخته شوند.
به گفته وي، هيچ شركت ايراني بجز مپنا از توانايي لازم براي اين انتقال فناوري برخوردار نبوده و چنين سرمايه اي در اختيار ندارد.

** نيروگاه هاي فرسوده
مديرعامل شركت مادر تخصصي توليد نيروي برق حرارتي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره نيروگاه هاي فرسوده كشور، يادآور شد: هم اينك سه هزار مگاوات از توليد برق كشور توسط نيروگاه هاي فرسوده با بازده حدود 22 درصد و با عمر طولاني انجام مي شود كه بايد از رده خارج شوند.
به گفته طرزطلب، برخي از اين نيروگاه ها تعطيل شده و بعضي ديگر با نيروگاه هاي مدرن جايگزين مي شوند كه از جمله آنها نيروگاه زرند كرمان و نيروگاه شهرري است كه با يك برنامه زمانبندي كنار گذاشته مي شوند.

** احتمال بروز خاموشي در اوج مصرف برق سال 96
وي با يادآوري عبور مصرف برق امسال از مرز 52 هزار و 700 مگاوات در زمان اوج (پيك بار شبكه)، گفت: براي سال آينده پيش بيني شده است سه هزار مگاوات نيروگاه جديد حرارتي وارد مدار شود، اما اگر رشد مصرف برق ادامه يافت و صرفه جويي در مصرف آن انجام نشود، احتمال خاموشي ناشي از كمبود توليد در تير و مرداد ماه 1396 96 اجتناب ناپذير خواهد بود.
وي در پايان از آمادگي 99 درصدي نيروگاه هاي حرارتي در هشت ماه گذشته و رشد سه درصدي اين آمادگي در همسنجي با پارسال خبر داد و افزود: هم اينك 85 درصد نيروگاه هاي كشور حرارتي اند كه بيش از 94 درصد برق را توليد مي كنند.
اقتصام ** 3065 **1561** خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشاردهنده: مژگان توانا