به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، منیره بصیر روز دوشنبه در مراسم رونمایی از گزارش وضعیت جمعیت جهان در سال ٢٠١٦ ، خلاصه ای از وضعیت جمعیت جهان در سال 2016 را به نقل از صندوق جمعیت ملل متحد ارائه كرد.
بصیر با تاكید بر سیمای آینده و نقش دختران ١٠ ساله در آینده جوامع،افزود: براساس این گزارش، بیش از نیمی از دختران 10 ساله در كشورهایی هستند كه در آنها نابرابری جنسیتی بالایی وجود دارد و در واقع می توان گفت حدود 35 میلیون دختر در جهان در آستانه ورود به نوجوانی، در وضعیت نامطلوبی هستند و با موانعی روبرو هستند كه پسران در مسیر بزرگسالی با این موانع روبرو نمی شوند.
بصیر ادامه داد: در این گزارش میزان كار كودكان در كشورهایی كه تعداد دختران 10ساله شان بیشتر است، بالاتر است و همچنین10درصد از دختران 5 تا 14 ساله 24ساعت در هفته در خانه كار می كنند كه این مقدار 2برابر پسران است و از هر 4 دختر كارگر 3 دختر دستمزدی برای كارشان دریافت نمی كنند.
وی گفت: كشورهای فقیرتر بیشترین سهم دختران را دارند؛ یعنی تعداد زیادی از دختران 10 ساله در كشورهایی زندگی می كنند كه در آنها منابع كمتری برای سرمایه گذاری بر روی نیروی انسانی به خصوص در زمینه آموزش و سلامت وجود دارد.
بصیر در مورد علت انتخاب دختران 10 ساله و اهمیت این گروه، گفت: در توصیف دختر 10 ساله در این گزارش آمده است: «او 10 سال دارد. می تواند دانش كسانی كه دور و بر او هستند جذب كند و روزی رهبری الهام بخش، كارگری خوب، انسانی نوآور و مادری دلسوز باشد و یا هر نقش دیگری را در یك جامعه پر رونق و پویا ایفا كند. او می تواند آینده جامعه و دنیای همه را شكل دهد ولی آشوب اتفاقات او را به جهت های گوناگونی سوق می دهد؛ اینكه او در كجا خواهد بود بستگی دارد به حمایتی كه می شود و قدرتی كه در شكل دهی آینده خود خواهد داشت».
وی افزود: دختران در 10سالگی و زمانی كه به نوجوانی و به سن بلوغ نزدیك می شوند، تبدیل به شیء می شوند و می توان آنها را برای ازدواج، فرزندآوری یا كار اجباری خرید و فروش كرد.
بصیر اظهار كرد: مسیر زندگی یك دختر 10 ساله امتحان موفقیت یا عدم موفقیت برنامه توسعه 2030 جهان خواهد بود؛ چرا كه دخترانی كه الان در 10 سالگی هستند در سال 2030 یعنی زمانی كه قرار است به اهداف توسعه پایدار برسیم این دختر 25 ساله خواهد بود.
وی با اشاره به اینكه برخی از اهداف توسعه پایدار سال 2030 به طور مشخص بستگی به توانمندسازی دختران دارد، گفت: این اهداف شامل پایان دادن به فقر، زندگی سالم و ارتقای رفاه، آموزش با كیفیت و برابری جنسیتی است و با نادیده گرفتن میلیون ها دختر نمی توان به اهداف توسعه پایدار دست یافت.بصیر اضافه كرد: این گزارش 10 مداخله را برای دختران 10 ساله پیشنهاد می كند.
وی تصریح كرد: این 10 مداخله در زمینه قانون و برابری قانون دختر و پسر و اجرای مداوم این قوانین، منع تمامی اعمال زیانبار برای دختران و بالابردن سن ازدواج تا 18 سالگی، آموزشی ایمن با كیفیت بالا، دسترسی به خدمات سلامت همگانی و چكاپ (بررسی كامل) سلامت جسمی و روانی برای دختران و آموزش جامع جنسی در بدو بلوغ، پیشنهاد تمركز جدی بر مشاركت دختران، شناسایی و پركردن شكاف های سرمایه گذاری برای دختران، بسیج منابع جدید سلامت روانی، حمایت و كاهش كار بدون دستمزد برای دختران، استفاده از آمار و انقلاب داده ها در برنامه 2030 برای ردیابی پیشرفت دختران، درگیركردن و مشاركت دختران و پسران و تمامی افراد در به چالش كشیدن هنجارهای تبعیض امیز جنسیتی است.
بصیر در پایان گفت: آینده دختران 10 ساله به سادگی تیره می شود اما اگر آینده بهتری برای آنها بسازیم، آینده جامعه روشن خواهد بود و در صورتی كه شرایط برای شكوفایی استعداد دختران فراهم شود، كشورها از آن بهره بسیار می برند.
مراسم رونمایی از گزارش وضعیت جمعیت جهان در سال ٢٠١٦ با تاكید بر سیمای آینده و نقش دختران ١٠ ساله در آینده جوامع، با همكاری دفتر صندوق جمعیت سازمان ملل و دانشگاه تهران با حضور صاحب نظران،اساتید و مسئولان در دانشكده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.
اجتمام**3229**1569** خبرنگار: حنانه شفیعی**انتشار: علی حبیبی
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۹
تهران - ایرنا - كارشناس ارشد صندوق جمعیت ملل متحد گفت: گزارش وضعیت جمعیت جهان در سال 2016 حاكی از آن است كه حدود 60میلیون دختر 10 ساله در جهان زندگی می كنند و آینده جهان به دختران 10ساله وابسته است.