تهران - ايرنا - رييس و اعضاي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي بر تقويت و گسترش دامنه فعاليت‌هاي كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان تاكيد كردند.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل كانون پرورش فكري، در ديدار نمايندگان ملت با مدير عامل و معاونان كانون، نمايندگان كانون را در ايجاد زيرساخت‌هاي حوزه تربيت كودكان و نوجوانان ايراني نقش محوري توصيف كردند و حمايت مجلس را در رفع مشكلات كانون ضروري دانستند.

* آثار كانون كيفي و ماندگار است
رييس كميسيون فرهنگي مجلس در اين ديدار كانون را يك نهاد باسابقه و تخصصي در حوزه كودك و نوجوان دانست و گفت: براي گسترش پوشش مخاطبان بايد زير ساخت‌هاي كانون توسعه پيدا كند و در اين زمينه مي‌توان ظرفيت‌هاي بخش خصوصي را نيز فعال كرد.
حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر تصريح كرد: از نظر كيفي آثار كانون ماندگار و تاثيرگذار است اما بايد به سمتي حركت كنيم تا كانون بتواند درصد بيشتري از جمعيت كودك و نوجوان كشور را از ظرفيت هاي خوب و تاثيرگذاري كه دارد بهره‌مند كند.
نماينده مردم مشهد و كلات در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه دولت توان اين حجم از توسعه را ندارد، پيشنهاد كرد: كانون از ظرفيت‌ها و فضاهاي مدارس و بخش خصوصي نيز استفاده كند و در عين حال ارتباط خود را با دانشگاه‌ها و حوزه‌هاي علميه به منظور تقويت رويكردهاي ديني، افزايش دهد.
پژمان فر تاكيد كرد: برغم همه اين محدوديت‌ها هيچ ملاحظه‌اي براي كمك به كانون نداريم و از كانون مي‌خواهيم چشم‌انداز 10 ساله‌اش را در اختيار ما قرار دهد.

* تقويت زير‌ساخت‌هاي حوزه كودك با حمايت از كانون
نايب رييس كميسيون فرهنگي مجلس دهم نيز در سخناني گفت: اگر قرار است براي زيرساخت‌هاي حوزه كودك و نوجوان كاري انجام شود بايد روي كانون سرمايه‌گذاري كنيم و مكان اصلي براي ماندگاركردن ساختارهاي فكري كودكان در مقابل شبهه‌ها همين كانون است كه بايد تقويت شود.
حجت‌الاسلام احمد سالك نقش مربيان كانون را در تربيت كودكان بسيار با اهميت دانست و در كنار آن بر اهميت ارتباط كانون با خانواده‌ها و آموزش پدر و مادرها نيز تاكيد كرد.
نماينده مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي ترويج كتاب‌خواني در جامعه در كنار آسيب ‌شناسي ضعف فرهنگ مطالعه در بين خانواده‌ها و موضوع نظارت بر اسباب‌بازي را از جمله موضوع‌هايي عنوان كرد كه كانون بايد آن را به صورت جدي مورد توجه قرار دهد.
فاطمه ذوالقدر دبير اول كميسيون فرهنگي و نماينده مردم تهران نيز با قدرداني از فعاليت‌هاي كانون در اوقات فراغت خواستار پوشش بيشتر كودكان و نوجوانان از سوي كانون بويژه در فصل تابستان شد و دو موضوع ترجمه كتاب به زبان‌هاي خارجي و ترويج فرهنگ ايراني و اسلامي را از جمله فعاليت‌ها و رويكردهاي خوب كانون دانست كه بايد تقويت شود.

* آينده فرهنگ كشور را در كانون رصد مي‌كنيم
نايب رييس دوم كميسيون و نماينده مردم لارستان فارس در اين جلسه خاطر نشان كرد: كانون مي‌تواند به مركز توليد و استقرار فرهنگ براي آينده تبديل شود در عين حال مي‌توانيم از آن به عنوان يك مركز رصد فرهنگي نام ببريم يعني آينده فرهنگي كشور را مي‌شود از درون كانون پيش‌بيني كرد.
جمشيد جعفرپور با اشاره به گزارش مديرعامل كانون از تنوع فعاليت‌ها در كنار دقت و ظرافت ‌هاي تخصصي اين مجموعه - با تاكيد بر توجه به روانشناسي كودك - قدرداني كرد و در بخش ديگري از سخنانش اهميت و حساسيت كانون زبان ايران و منابع و متن‌هاي آموزشي آن را در حوزه آموزش زبان‌هاي خارجي يادآور شد.
نماينده سرخس و فريمان ديگر عضو كميسيون فرهنگي مجلس نيز از گذشته‌هاي خاطره‌انگيز و موفق كانون سخن گفت و تاكيد كرد توجه به فعاليت‌هاي سنتي بايد با نگاه به آينده همراه شود.
سيد احسان قاضي‌زاده هاشمي با يادآوري موفقيت‌هاي كانون در حوزه‌هاي ادبي، برگزاري جلسات نقد ادبي، سينما و پويانمايي، افزود: اگر اين فضاي بانشاط و در عين حال آموزشي در كنار گستره‌ پوشش و افزايش ضريب نفوذ كانون در بين مخاطبان تقويت شود كانون مي‌تواند خروجي‌هاي خوبي را به جامعه تحويل دهد.
وي بخش ديگري از سخنانش را به ارزيابي عروسك‌هاي دارا و سارا اختصاص داد و اظهار داشت: جذابيت هاي اين عروسك ها بايد به حدي باشد كه بتواند با عروسك هاي خارجي رقابت كند و جايگزين ‌آنها شود.

* كمك مي‌كنيم تا كانون فعال‌تر شود
حجت‌الاسلام مهدي شيخ نماينده تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس در مجلس شوراي اسلامي كه سال‌هاي كودك و نوجواني‌اش را در مركز شماره 10 كانون تهران گذرانيده است نيز گفت: كانون را خانه خود مي‌دانم جايي كه داراي فعاليت‌ها و مربيان خوبي است و از اين ظرفيت‌ها بايد بيشتر استفاده كنيم.
وي تصريح كرد: توان مديريت علمي و تجربي در كانون وجود دارد ما بايد ببينيم چه كمك‌هايي بايد صورت گيرد تا كانون فعال‌تر از گذشته عمل كند.

* كانون نقشه راه ارايه دهد
محمد اسماعيل سعيدي نماينده تبريز، آذرشهر و اسكو نيز در سخنانش مساله تربيت مدير براي كانون، توجه بيشتر به موضوع كودكان به صورت علمي، ايجاد ارتباط نظام‌مند با كودكان، استفاده مناسب‌تر كانون از فرصت‌هاي برگزاري نمايشگاه‌هاي فرهنگي براي معرفي اقدام‌هايش و ارايه نقشه راه جامع از سوي كانون را مورد تاكيد قرار داد.
عليرضا ابراهيمي نماينده آزادشهر و راميان استان گلستان در ادامه خواستار گسترش ادامه حضور كانون در مناطق محروم و روستا شد.
احد آزادي‌خواه نماينده مردم ملاير و سخنگوي كميسيون فرهنگي از لزوم افزايش تعداد طرح‌هاي ايراني و اسلامي روي نوشت‌افزارها سخن گفت و اصغر مسعودي نماينده مردم استهبان و ني‌ريز استان فارس بر اهميت توجه به فرهنگ اسلامي در متن‌هاي آموزشي كانون زبان ايران و ساخت عروسك‌هاي متنوع با توجه به تنوع فرهنگي مناطق مختلف ايران تاكيد كرد.
حجت‌الاسلام احمد مازني نماينده مردم تهران نيز خواستار استفاده بيشتر كانون از صاحب‌نظران و متخصصان حوزه كودك، افزايش ارتباط با مساجد و توجه بيشتر به انتشار نشريه‌هاي مخصوص كودكان و نوجوانان شد.

*‌ پنج ميليون كودك و نوجوان ايراني زير پوشش برنامه هاي كانون قرار دارند
مديرعامل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان در اين ديدار گفت: كودكان و نوجواناني كه از خدمات و محصولات كانون استفاده مي‌كنند در لايه‌هاي مختلفي همچون اعضاي كتاب‌خانه‌ها، شركت‌كنندگان دركارگاه‌هاي هنري و ادبي، بازديدكنندگان گروهي مدارس از مراكز فرهنگي‌هنري، بازديدكنندگان از تئاترها و فيلم‌ها در سالن‌هاي نمايشي كانون، شركت‌ كنندگان در اردوها، زبان‌آموزان كانون زبان ايران و خريداران محصولات كانون هستند.
عليرضا حاجيان زاده با بيان اينكه بيش از پنج ميليون كودك و نوجوان ايراني از اين طريق زير پوشش برنامه‌هاي كانون قرار مي‌گيرند، افزود: كانون در زمان حاضر داراي 945 مركز فرهنگي‌‌ هنري، 237 شعبه كانون زبان و حدود 150 مركز عرضه محصولات فرهنگي است.
وي ادامه داد: توجه به توليد فيلم براي كودكان از جمله ساخت يك فيلم سينمايي بلند و مجموعه تلويزيوني پويانمايي، ايجاد زمينه‌هاي حضور در فضاهاي مجازي با راه‌اندازي پرتال كودك و ساخت نرم‌افزارها و برنامه‌هاي كاربردي رايانه‌اي و ايفاي نقش حاكميتي كانون در ساماندهي صنعت اسباب‌بازي از مهم‌ترين سرفصل‌هاي فعاليت هاي كانون به شمار مي رود.
مدير عامل كانون پرورش فكري به تحولات كاري صورت گرفته در سه سال گذشته اشاره كرد و طراحي و تدوين چشم‌انداز 10 ساله تا سال 1404، تدوين سندهاي راهبردي با عنوان پيوست فرهنگي و سامان‌دهي صنعت اسباب‌بازي در كشور، اجراي دوباره طرح كانون مدرسه با برنامه‌ريزي جديد، طرح ساماندهي آموزش زبان‌هاي خارجي و انطباق دادن محتواي آن آموزش‌ها بر سبك زندگي اسلامي ‌ايراني، توسعه ابزارهاي نوين و فعاليت در فضاهاي مجازي و واگذاري عرضه محصولات فرهنگي كانون به بخش خصوصي و گسترش فروشگاه‌ها را بخشي از اين تحولات عنوان كرد.
حاجيان زاده ادامه توليد نوشت‌افزارهاي با نماد ايراني‌اسلامي، توسعه مراكز سيار از 80 به 120 مركز، افزايش تعداد مراكز فراگير براي دسترسي كودكان ونوجوانان داراي نيازهاي ويژه به امكانات كانون، گردآوردن تمامي دستگاه‌ها و فعالان حوزه كودك براي تعامل و هم ا‌فزايي بيشتر با بهره‌مندي از فرصت هفته ملي كودك، گسترش فعاليت‌هاي حوزه تئاتر و سينما به ويژه تئاتر سيار و افزايش ارتباط با صدا و سيما را از ديگر تحولات كاري كانون در سال‌هاي اخير عنوان كرد.
وي بخشي از مشكلات شغلي و معيشتي كاركنان كانون را با نمايندگان مجلس درميان گذشت و از آن‌ها خواست با حمايت از كانون - آثاري كه در عرصه‌هاي فرهنگي تاثيرگذار بوده -را بيش از گذشته مورد توجه قرار دهند.
فراهنگ**1883**1027**دريافت كننده: مريم جلوداران**انتشار دهنده: محمدجواددهقاني