به گزارش ایرنا، رویترز نوشت «ولفگانگ سابوتكا» كه روز دوشنبه در میزگردی درباره «بازار كار و مهاجرت در لوسرن سوئیس» شركت كرده بود، افزود: اكنون شاهد كاهش تعداد پناهجویان و كاهش تعداد بازداشت ها هستیم و بنا براین، نیازی به اجرای دستور فوق العاده صادر شده در این زمینه نیست.
وی افزود: ما می خواستیم بحث ها و مذاكرات مربوط به آن را به اتمام برسانیم و طرح را برای اجرا در صورت نیاز آماده داشته باشیم.
وزیر كشور اتریش یكی از طرفداران سرسخت طرح ضربتی برای مقابله با ورود پناهجویان و محدود كردن شمار پناهجویان ورودی در سال جاری به 37 هزار و 500 نفر بود.
سال گذشته با هجوم موج پناهجویان به اروپا، كشور اتریش حدود 90 هزار پناهجو را به درون مرزهای خود راه داد. دولت اتریش اعلام كرد در سال جاری تنها 37هزار و 500 درخواست پناهندگی قبول می كند كه تا كنون حدود 30 هزار درخواست ثبت شده است.
به گزارش ایرنا ، اتریش و همسایگان آن در منطقه بالكان با اعمال كنترل های مرزی در ماه فوریه سال جاری میلادی كه این مسیر را تا حد زیادی به روی پناهجویان بست، موجب خشم یونان شدند، زیرا این اقدام موجب تجمع هزاران پناهجو در خاك یونان و مخدوش شدن درخواست های آلمان برای اقدام مشترك اروپایی در این زمینه شد.
رو به رو شدن اروپا با یكی از وخیم ترین بحران های پناهجویان در تاریخ خود، اتریش را نیز در مسیر عبور دهها هزار پناهجویی قرار داده است، كه تلاش می كنند با عبور از بالكان و كشور اتریش خود را به شمال اروپا برسانند.
مسیر دو هزار و 819 كیلومتری موسوم به مسیر بالكان به گذرگاه اصلی پناهجویانی است كه تلاش می كنند خود را به اروپای غربی و اسكاندیناوی برسانند. این مسیر از سواحل تركیه آغاز می شود و از یونان و اسلوونی امتداد می یابد. كشورهای مقدونیه و صربستان كه عضو اتحادیه اروپا نیستند به علت بستن مرزها و ایجاد حصارهای مرزی ورود پناهجویان به كشورهای خود را دشوارتر كرده اند. گروههای حقوق بشری در گذشته از مجارستان به علت بدرفتاری با پناهجویان و خودداری از پذیرش تعدادی از تعداد زیاد پناهجویان انتقاد كرده اند.
اتریش روز پنجشنبه 13 آبان ماه 60 سرباز به مرز مجارستان با صربستان اعزام كرد. وزارت دفاع اتریش اعلام كرد كه این سربازان مسلح نیستند و برای جلوگیری از عبور پناهجویان از حصار مرزی بین مجارستان و صربستان مداخله نخواهند كرد. این سربازان از رسته مهندسی هستند كه به مدت شش ماه در منطقه ای در جنوب شرقی مجارستان مستقر بوده اند و قرار است به ساخت جاده و احداث كانتینر كمك كنند. این اقدام پس از آن صورت گرفت كه وزیر دفاع اتریش هشدار داد توافق اتحادیه اروپا با تركیه درباره مهار موج پناهجویان «در حال ترك خوردن است».
هانس پیتر داسكوزیل وزیر دفاع اتریش تاكید كرد كه كشورهای عضو اتحادیه اروپا باید برای محافظت از مرزهای خود بیشتر تلاش كنند زیرا توافق اتحادیه اروپا با تركیه با خطر فروپاشی رو به رو است.
در این حال، طبق توافق اتحادیه اروپا با تركیه كه از ماه مارس گذشته اجرایی شد، آنكارا موافقت كرد پناهجویانی را كه از تركیه راهی یونان شده اند بازگرداند و در عوض بنا بر یك برنامه منظم آوارگان سوری را راهی اروپا كند. تركیه تهدید كرده است در صورت فراهم نشدن امكان سفر بدون روادید اتباع تركیه به عنوان نخستین گام الحاق این كشور به اتحادیه اروپا، اجرای این توافق را متوقف خواهد كرد و دو طرف هنوز در این زمینه به توافق نرسیده اند.
اروپام**1078** مترجم: بابك جعفری ** انتشار دهنده: زهرا هژبری
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۶
وین - ایرنا - وزیر كشور اتریش گفت این كشور اكنون نیازی به اجرای طرح ضربتی تهیه شده برای محدود سازی شمار پناهجویان ندارد زیرا ورود پناهجویان به اتریش كاهش یافته است.