آبادان- ايرنا - معاون عربي و آفريقايي سازمان توسعه تجارت گفت: 200 هيات تجاري پس از توافق برجام براي افزايش مبادلات تجاري به ايران سفر كردند.

به گزارش ايرنا فرزاد پيلتن وز سه شنبه در حاشيه چهارمين همايش تجليل از صادركنندگان نمونه، فعالان اقتصادي و خادمان صادرات منطقه آزاد اروند در محل تالار مهر در جمع خبرنگاران افزود: به طور قطع برجام در رفع فضاي منفي كه ضد كشور ما ايجاد شده بود در حوزه اقتصادي و تجاري موفق بود و اين كاهش فضاي منفي سبب افزايش سطح علاقمندي طرف هاي خارجي شد.
وي اظهاركرد: بسياري از كشورهاي خارجي علاقه مند شدند تا پس از برجام مذاكراتشان را مجدد با ايران آغاز كنند و بر اين اساس، هيات هاي تجاري مختلفي از مناطق مختلف دنيا به ايران آمدند؛ ضمن آنكه هيات هايي نيز از كشور ما به ساير كشورها اعزام شدند.
وي از رفع فضاي منفي به عنوان يكي از دستاوردهاي مهم برجام نام برد و اظهار كرد: علاوه بر اين از نظر حقوقي بسياري از بانك هاي كشورهاي ديگر آمادگي و علاقه خود را به برقراري روابط بانكي كه از زير ساختهاي اصلي تجارت است، با ايران اعلام كردند.
معاون عربي و آفريقايي سازمان توسعه تجارت گفت: در برخي از موارد اين ارتباطات برقرار شده و البته نياز به فعاليت بيشتر دارد تا از برجام آن طور كه بايد و شايد از نتايجي كه براي كشورمان مي تواند داشته باشد، استفاده كنيم تا بتوانيم نتيجه بگيريم.
وي يادآور شد: با توجه به سطح كيفي، قيمتي و قابل رقابت بودن كالاهاي ما در بازارها، بيش از 200 هيات تجاري پس از برجام به ايران آمدند و به دنبال اين بودند تا در فضاي پس از برجام، فضاي تجاريشان را با كشورمان افزايش دهند و اين اتفاق هم افتاده و ما شاهد رشد تدريجي صادرات كشورمان به ديگر بازارها هستيم.
پيلتن اضافه كرد:زير ساخت هاي صادراتي، ايجاد امكانات لازم براي تسهيل صادرات كمك مي كند به وضعيت رقابتي گذشته باز گرديم، با اين حال در نظر داريم تا از طريق اعطاي جوايز صادراتي اين كمك ها را توسعه و تقويت كنيم.
وي از مناطق آزاد به عنوان پلي براي توسعه صادرات ياد كرد و گفت:يكي از اهداف اصلي، جذب سرمايه گذاري خارجي و توليد راحت و ارزان براي صادرات است و مناطق آزاد در اين زمينه نياز به فعاليت بيشتري دارند منتها در اين شرايط منطقه آزاد اروند به نظر مي رسد يكي از نمونه هاي موفق جذب سرمايه بوده است.
وي ادامه داد: اين منطقه آزاد از سوي ديگر با ايجاد زير ساخت هاي مناسب در مرز شلمچه توانسته به توسعه صادرات به ويژه به كشور عراق كمك كند.
به گزارش ايرنا با حضور جمعي از مسئولان و فعالان اقتصادي و تجاري چهارمين همايش تجليل از صادركنندگان نمونه ، فعالان اقتصادي و خادمان صادرات منطقه آزاد اروند در محل تالار مهر برگزار شد.
در اين همايش كه معاون عربي و آفريقايي سازمان توسعه تجارت و جمع كثيري از فعالان عرصه تجارت و اقتصاد شهرهاي آبادان و خرمشهر، و مديران سازمان منطقه آزاد اروند حضور داشتند، از صادركنندگان نمونه، فعالان اقتصادي و خادمان صادرات منطقه آزاد اروند با اهداي لوح و هدايايي تجليل شد.
حجم صادرات محصولات توليدي به صورت مستقيم، ميزان اشتغالزايي، ظرفيت توليد، ميزان توسعه واحد توليدي پس از بهره برداري، رعايت مسائل زيست محيطي و داشتن فضاي سبز و نام تجاري معتبر در سطح كشور از معيارهاي انتخاب صادركنندگان نمونه بود.
در اين آئين از شركت پتروشيمي، پاسارگاد، توليد فرآورده هاي غذايي دريايي مرجان ،شركت تجارت اره عالي اروند ،شركت هاي تعاوني مرزنشينان موج دريا 2 شادگان ،شركت مرزنشينان شماره 2 خرمشهر ، شركت صالح انديشان اروند و هفت بازرگان با اهداي تنديس و هديه تجليل شد.
6125/ 6037
خبرنگار:سيدبهادر حسيني ** انتشار دهنده: عبدالحميد راجي