سمنان-ايرنا- مشاور اجرائي فرماندار ساري از طرح گردشگري كرانه تا كوير به عنوان يك طرح فرهنگي ياد كرد و گفت: اين طرح مي تواند هويت هاي 2 استان مازندران و سمنان را مشخص كند.

به گزارش ايرنا، علي ماهفروزي روز چهارشنبه در حاشيه نشست هم انديشي فرمانداران 2 استان مازندران و سمنان با رويكرد رونق اقتصاد گردشگري در اين 2 استان، در گفت و گو با ايرنا با اشاره به وجود ظرفيت ها و قابليت هايي كه در 2 حوزه كرانه و كوير وجود دارد، افزود: وجود بر هم كنش هاي فرهنگي كه در منطقه ميان بند يعني منطقه كوهستان وجود دارد بر كسي پوشيده نيست و بايد ازاين فرصت براي استفاده اين ظرفيت ها استفاده شود.
وي با بيان اين كه فرصت هايي كه در حوزه كرانه و كوير وجود دارد براي بسياري از گردشگران بين المللي حائز اهميت است، اظهار كرد: در تلاش هستيم تا قابليت هاي اين 2 منطقه در حوزه گردشگران بين المللي بيشتر شناخته شوند.
ماهفروزي اروپاي شمالي، آمريكا،جنوب شرق آسيا وحوزه خليج فارس را جامعه هدف براي معرفي ظرفيت هاي اين 2 استان در حوزه گردشگري اعلام كرد و گفت: اميدواريم در يك يا 2 سال آينده اين 2 منطقه مقصد گردشگران و مردمان ازاين كشورها باشيم.
مشاور اجرائي فرماندار ساري با بيان اين كه اولين كريدور ايران در اوايل دهه 50 درمحور تهران-كاشان-اصفهان و شيراز ايجاد شد، افزود: به نظر مي رسد محور تهران-سمنان و مازندران به عنوان دومين كريدور بين المللي خواهد بود و بايد در همه حوزه هاي فرهنگي، مذهبي، طبيعت گردي و اكوتوريسم تلاش كرد.
ماهفروزي با اشاره به وجود ظرفيت هاي 2 استان در حوزه هاي ميراث فرهنگي، معنوي، فرهنگي، تاريخي، طبيعي وحوزه كوير ايران، اضافه كرد: در كمتر استان و يا كمتر كشورهاي خاورميانه اين ظرفيت ها و قابليت ها وجود دارد و بايد از ظرفيت كويرو كوهستان و حوزه كرانه كه ناشناخته مانده حداكثر استفاده را نماييم.
وي با بيان اين كه كشورهاي توسعه يافته دنيا از كوير استفاده هاي مناسبي دارند در حالي كه نگاه ما به كوير، محل بدون استفاده است، اظهار كرد: كوير فرصتي براي توسعه گردشگري و جذب گردشگران اروپايي است.
مشاور اجرائي فرماندار ساري با اشاره به اينكه بايد از ظرفيت هم‌پوشاني 2 استان سمنان و مازندران براي توسعه، بهره ببريم، افزود: از نظر ويژگي هاي فرهنگي هم اين 2 استان به هم نزديك هستند و در بسياري مسائل نمي توان، تفكيكي قائل شد.
ماهفروزي ادامه داد: در حالي گردشگري در مازندران و سمنان سنتي است كه جاذبه‌هاي تاريخي جهاني نظير باغ عباس‌آباد، ميانكاله، راه ابريشم و غيره در اين مناطق وجود دارد ولي فرصت سازي در حوزه گردشگري صورت نگرفته است و اين جاذبه باعث نشده تا بهره‌گيري جهاني درزمينه صنعت گردشگري داشته باشيم.
وي بر لزوم برنامه‌ريزي مدون براي توسعه صنعت گردشگري تأكيد كرد و گفت: هر منطقه بايد سهم خود را در صنعت گردشگري بازيابد و طبق ظرفيت‌ها، الگوسازي كنيم.
ماهفروزي بابيان اينكه دامغان به‌عنوان پايتخت اشكانيان و عباس‌آباد و ميانكاله بهشهر مي‌توانستند سهم خاصي در گردشگري جهاني داشته باشند افزود: به دليل نداشتن برنامه‌ريزي مدون از اين غافله عقب‌مانده‌ايم.
مشاور اجرائي فرماندار ساري با تاكيد بر تهيه پكيج كلي و نگاه اقتصادي يكسان در اين پكيج، گفت: اين اقتصاد باعث همگرايي منطقه اي و گفتمان مشاركت 2 استان خواهد شد و ارتباطات فرهنگي نيز افزايش مي يابد.
به گزارش ايرنا، دومين نشست فرمانداران 2 استان سمنان و مازندران با حضورمديران كل ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايع دستي و جمعي از مسئولان شهري و دستگاههاي اجرائي 2 استان برگزار و در آن اجراي طرح گردشگري از كرانه تا كوير با هدف فراهم كردن جذب گردشگر داخلي و خارجي پيگيري شد.
ايجاد مقصد جديد گردشگري بين المللي در استان هاي سمنان و مازندران براي منطقه اروپا، آمريكا، جنوب شرق آسيا و حوزه خليج فارس در برنامه هاي كوتاه مدت و بلند مدت از اهداف مهم اين نشست بود.
ايجاد اشتغال پايدار، شكوفايي اقتصادي و استفاده از ظرفيت سرمايه گذاري بخش خصوصي، از چشم اندازهاي طرح 10 ساله كوير تا كرانه است.
مازندران و سمنان به دليل واقع‌شدن در كرانه خزر و فلات مركزي جاذبه‌ها و اشتراكات فراواني براي توسعه صنعت گردشگري دارند كه تاكنون از اين منظر به اين مناطق نگريسته نشده است.
مازندران و سمنان در زمان حاضر 2 استاني هستند كه گردشگري به‌صورت سنتي و اوليه در آن رواج دارد و صنعت گردشگري به شكل ايده آل و مطلوب در آنجا نيفتاده است. وجود مناطق و جاذبه‌هاي بكر گردشگري و باقابليت ثبت جهاني از سوي، اشتراكات فرهنگي و اجتماعي از سوي ديگر لزوم ايجاد مسير تازه گردشگري در كرانه خزر تا كوير را ضروري مي‌سازد.
استان سمنان به سبب برخورداري از موقعيت ويژه شامل عوامل جغرافيايي، ترانزيتي، نزديكي به پايتخت و اقليم‌هاي متنوع داراي قابليت‌ها و توانمندي‌هاي مختلف به لحاظ تنوع منابع و جاذبه‌هاي گردشگري است همچنين اين استان جذابيت‌هاي گردشگري متنوع و متأثر از ويژگي‌هاي منحصربه‌فردي را در خود جاي‌داده است.
مازندران نيز با داشتن جاذبه‌هاي بكر و بي‌نظير، وجود 2 هزار و 500 اثر تاريخي و طبيعي، دسترسي به پايتخت، بهره‌مندي از جنگل و دريا سالانه ميزبان ميليون‌ها مسافر است و تا رسيدن به صنعت گردشگري راه درازي دارد.
استان مازندران از جنوب و جنوب شرقي با استان سمنان مرز مشترك دارد و اگر چه رشته كوههاي البرز سرنوشت اين 2 استان را به طور طبيعي جدا كرده است، ولي تاريخ و فرهنگ مشترك سبب شده است تا همواره پيوستگي آن ها محفوظ بماند، به لحاظ جمعيتي هم بخشي از جمعيت سه ميليوني مازندران را سمناني ها تشكيل مي دهند.
هم اكنون سمنان و مازندران از 2 مسير دسترسي رسمي شامل سوادكوه و كياسر به هم پيوند مي خورند. علاوه بر اين مسيرهاي غيررسمي ديگري هم مانند جاده سفيدچاه در شهرستان گلوگاه هم 2 استان را به هم وصل مي كند.
7470/6026/
خبرنگار: عليرضا عربي **انتشار دهنده: جانعلي فتحي