تهران - ايرنا - دويچه وله گفت : اوضاع افغانستان همچنان بحراني و ناامن است. با وجود اين وزارت كشور آلمان از 12 هزار 539 پناهجوي افغان خواسته است كه اين كشور را ترك كنند.

وزارت كشور آلمان در پاسخ به پرسش حزب چپ‌هاي اين كشور ، گفته است كه حدود 5 درصد از افغان‌هاي ساكن در آلمان بايد اين كشور را ترك كنند. طبق آمار آخر سپتامبر امسال حدود 247 هزار شهروند افغان در آلمان مقيم هستند.
اين تصميم را وزارت كشور در نامه خود چنين توجيه كرده است: «شواهدي از بدتر شدن وضعيت امنيتي در سراسر افغانستان در دست نيست... خطرات براي افراد غيرنظامي به نسبت سال گذشته تفاوتي نكرده است.»
در اين نامه آمده كه در شهرهاي بزرگ افغانستان امنيت برقرار است. افزون بر اين 'اداره سراسري مهاجرت و پناهندگي' هر تقاضاي اقامت را به طور جداگانه مورد بررسي قرار مي‌دهد.

*دلايل ناكافي براي پناهندگي
از اول سال جاري تا كنون، تقاضاي اقامت 27 پناهجوي افغان در آلمان رد شده و آنها به كشور خود عودت داده شده‌اند. در سال گذشته 2015 تنها 9 شهروند افغان از آلمان ديپورت شدند.
شمار افراد افغان كه از مقررات پناهندگي بهره مي‌گيرند، از 77 و نيم درصد در سال گذشته به حدود 52 و نيم درصد در سال جاري افت كرده است.
*مزارشريف، شهري اسير جنگ و اضطراب
از آنجا كه وضعيت افغانستان روي هم رفته ناامن است، اخراج شهروندان افغان با واكنش‌هاي منفي برخي از نيروهاي سياسي آلمان روبروست. اين نيروها به تداوم فعاليت‌هاي تروريستي در افغانستان اشاره مي‌كنند؛ از جمله حملاتي كه به تازگي در مزارشريف روي داد و 6 قرباني برجاي گذاشت.
اسلامگرايان طالبان در افغانستان همچنان قدرت دارند و اخيرا مناطقي را در استان قندوز به تصرف در آوردند.
حزب چپ‌هاي آلمان از دولت خواسته است كه به اخراج شهروندان افغان پايان دهد.
اولا يلپكه نماينده اين حزب در پارلمان گفته است: «دولت آلمان به عبث مي‌كوشد وضعيت افغانستان را باثبات تصوير كند.» او افزوده كه افغانستان گرفتار جنگ داخلي است و 'افرادي كه عودت داده مي‌شوند با خطر مرگ روبرو هستند'.
اتحاديه اروپا در آغاز ماه اكتبر توافق‌نامه‌اي با دولت افغانستان امضا كرد. طبق اين توافق كابل ميلياردها دلار براي بازسازي كشور دريافت مي‌كند تا در عوض پناهجويان ردشده را به كشور راه دهد.
طبق آخرين برآوردها از سراسر اتحاديه اروپا حدود 80 هزار نفر و از آلمان بيش از 12 هزار نفر قرار است به كشور خود بازگردانده شوند.
شبك 1917**انتشار دهنده :سيد محمد باقر نوربخش