پكن - ایرنا - دو فضانورد كشور چین پس از گذشت یك ماه، به طولانی ترین ماموریت فضایی خود در آزمایشگاه فضایی این كشور پایان داده و لحظاتی پیش به سلامت به زمین بازگشتند.

به گزارش ایرنا، فضانوردان امروز جمعه پس از آنكه مدتی را در سفینه فضایی سرنشین دار بسر برده بودند، توانستند ماموریت فضایی طولانی مدت خود را خاتمه دهند.
فضاپیمای سرنشین دار «شن جو ـ ۱۱» كه «جین های پینگ» و «چن دونگ» دو فضانورد چینی را به فضا برده بود دیروز پنجشنبه و راس ساعت 12:41 قیقه (به وقت محلی) از آزمایشگاه فضایی «تیان گونگ ـ ۲» این كشور جدا شد و ساعت 14:2 دقیقه (به وقت محلی) به زمین رسید.
«جین های پینگ» ۴۹ ساله قبلا و در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ به فضا رفته بود و این سومین ماموریت فضایی وی محسوب می شد اما «چن دونگ» كه او ۳۷ سال دارد برای اولین بار چنین ماموریت مهمی را انجام می داد.
آنها در واقع توانستند یك ماموریت فضایی ۳۳ روزه آزمایشی و كاری صورت دهند كه در نوع خود برای فضانوردان چینی بی سابقه بوده است.
ماموریت فضایی این دو فضانورد دو برابر دوره قبلی است كه ۱۵ روز طول كشید.
آنها قبل از اینكه از آزمایشگاه فضایی جدا شوند با تیم زمینی ارتباط برقرار كرده و از آنها و همه حامیان این برنامه فضایی تقدیر كردند.
آنان همچنین در طول مدت اقامت خود در این آزمایشگاه فضایی، شماری از آزمایش های علمی، فنی و فضایی را به انجام رساندند و «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین نیز با آنها در ارتباطی كوتاه در جریان برنامه فضایی قرار گرفت.
این دو فضانورد در مدتی كه در فضا بسر می بردند یك رژیم غذایی خاص داشتند و از انواع سبزیجاتی كه با خود برده بودند و بر اساس زمان بندی ویژه استفاده می كردند.
تیم های زمینی و هوایی چین نیز به همین منظور و پیش از بازگشت این فضاپیما به زمین در منطقه مغولستان داخلی در شمال این كشور تمرینات ویژه امداد و نجات برگزار كردند.
آزمایشگاه فضایی «تیان گونگ ـ ۲» چین تا آوریل سال ۲۰۱۷ میلادی كه قرار است اولین فضاپیمای باربری چین به نام «تیان جو ـ ۱» به آن ملحق شود، در فضا به كار خود ادامه خواهد داد.
این ششمین بار است كه چین یك سفینه با فضانورد به فضا پرتاب می كند و گامی مهم در تكمیل آزمایشگاه فضایی محسوب می شود كه قرار است تا سال ۲۰۲۲ میلادی در فضا فعال شود.
گفتنی است، اولین برنامه فضایی با سرنشین چین در سال ۲۰۰۳ میلادی انجام شد.
چین تا پایان سال ۲۰۱۳ میلادی نزدیك به پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار صرف برنامه سفینه های سرنشین دار كرده است كه به اعتقاد این كشور یك هفتم از بودجه سال ۲۰۱۳ آمریكا برای همین منظور بوده است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی