به گزارش ایرنا، هاآرتص نوشته است كه این طرح برای زمانی است كه حزب الله در جنگ احتمالی پیشِ رو به شهرك های مرزی فلسطین اشغالی سیطره نفوذ كند و وعده «سید حسن نصرالله» دبیركل حزب الله برای سیطره بر الجلیل توسط نیروهای مقاومت را محقق سازد.
« عاموس هرئیل» تحلیلگر صهیونیست امور نظامی در هاآرتص نوشت: ارتش اسرائیل در سال های اخیر شیوه خود را در مقابل حزب الله به طور تدریجی تغییر داده است چون شناخت بهتری از افزایش توان این نیروی سازمان یافته لبنانی و پیشرفت طرح های عملیاتی آن پیدا كرده است.
وی افزود: در ابتدا قطعی شد كه «سید حسن نصرالله» دبیركل حزب الله بی دلیل به سیطره بر الجلیل در جنگ آینده تهدید نمی كند، بلكه نقشه حمله های تهاجمی در نزدیكی مرزهای جنوب لبنان و فلسطین اشغالی برای سیطره بر شهرك ها و یا پایگاه های نظامی اسرائیل را ولو به مدت كوتاه دارد.
عاومس هرئیل اضافه كرد: با توجه به تجربه عملیاتی پیچیده و دامنه داری كه حزب الله در جنگ سوریه كسب كرده است، ارتش اسرائیل وارد مرحله ای شده كه در آن با حزب الله باید به عنوان یك ارتش تمام عیار و نه یك گروه و سازمان، رفتار شود.
بر اساس تحلیل های ارتش رژیم صهیونیستی، حزب الله در زمان حاضر به دنبال جنگ دیگری با اسرائیل نیست چون علاوه بر سرگرم بودن در جنگ سوریه نگران این است كه جبهه جدید خسارت هایی برای لبنان به دنبال داشته باشد بویژه این كه حزب الله در این جنگ احتمالی به دفاع اكتفا نخواهد كرد بلكه در كنار شلیك پرحجم موشك به داخل فلسطین اشغالی كه همه آن در تیررس موشك های آن قرار دارد، انتظار می رود به حمله های پیشدستانه و یا ضد حمله ها در طول مرزها دست بزند.
هرئیل، سناریوی حمله های احتمالی حزب الله را مطرح و پیش بینی كرد كه حزب الله همزمان با شلیك مستقیم به شهرك های چسبیده به نوار مرزی و شلیك موشك های كاتیوشای كوتاه برد و خمپاره ، از گروهان های كماندویی وابسته به « یگان ویژه رضوان» ( منسوب به شهید عماد مغنیه «حاج رضوان») استفاده كند.
وی تاكید كرد كه حزب الله در سال های اخیر به سلاح تهاجمی دیگری به نام « موشك های بركان» مجهز شده كه برای بردهای چند كیلومتری مورد استفاده قرار می گیرد و كلاهك نیم تنی آن قابلیت انفجار داشته و قادر است خسارت های فراوانی به بار آورد.
این كارشناس صهیونیست افزود كه حزب الله صدها فروند موشك بركان در اختیار دارد.
در صورت سیطره حزب الله بر الجلیل توسط حزب الله، رژیم صهیونیستی چه نقشه ای را اجرائی خواهد كرد؟
هرئیل گفت: از نظر حزب الله، موفقیت آن در وارد كردن ضربه های سریع هجومی است زیرا اجازه می دهد كه در چارچوب جنگ روانی ، احساس تحقق پیروزی بزرگ را ایجاد كند و ارتش اسرائیل بسختی می تواند آن را محو كند حتی اگر ضربه ای قوی در خلال جنگ به آن وارد كند.
حمله غافلگیر كننده مانع نقل و انتقال نیروهای ارتش اسرائیل در طول مرزها و به احتمال زیاد مانع ورود یگان های احتیاط به میدان و پیشروی به سوری جهه جنگ می شود.
وی افزود: تجزیه و تحلیل نیت های حزب الله، ارتش اسرائیل را وادار می كند خود را برای یك وضعیت جدید و ویژه آماده كند و آن اینكه« حزب الله از جگ دوم علیه لبنان (جنگ 33 روزه) در تابستان سال 2006 افزایش توان هجومی را به عنوان هدف اساسی خود برگزیده است.
« از سوی دیگر نوع و حجم اطلاعات ارتش اسرائیل از استقرار نظامی حزب الله آشكارا بهبود یافته است و بر همین اساس با همكاری نیروی هوایی، شیوه های مشترك عملیاتی پیشرفته تری را با هدف بهبود سطح حملات و دقت آن به كار گرفته است اما با این وجود همه این اقدامات نیازمند تلاش های تكمیلی و دفاعی است و برای همین نیز دو نقطه ضعف در این زمینه وجود دارد».
این كارشناس صهیونیست ، « ماهیت ارتش ها اقتضا می كند خود را برای انجام حمله آماده كنند» و « دوم: فهم این كه دشمن قادر است خسارت هایی وارد كند و در بدترین حالت تو را به عقب نشینی های منطقه ای وادار سازد» را دو نقطه ضعف اقدامات اسرائیل خواند.
هرئیل فاش كرد كه «افیف كوخافی» فرمانده منطقه شمالی در ارتش اسرائیل از دو سال پیش درصدد مصونیت بخشی و نظم دهی به تشكیلات دفاعی در طول مرزها ست تا نفوذ حزب الله به آن را دشوار سازد، آنها اقدام به حفاریی ها و ایجاد موانعی كرده اند كه جلوی حمله ناگهانی نیروهای حزب الله به اراضی اشغالی فلسطین را گرفته و از شهرك ها و مراكز فرماندهی در برابر آتش تك تیراندازها و ضد هوایی ها و موشك ها و خمپاره های حزب الله حمایت كنند و حتی نیروهای ارتش اسرائیل برای حمایت از شهرك های صهیونیستی در برابر نفوذ نیروهای حزب الله آموزش دیده اند».
وی گفت: «اقدام بدیهی دیگری كه توجیه پذیرتر است آنكه طرحی برای تخلیه شهرك ها در بحبوحه جنگ آماده شود، اگرچه این طرح ممكن است انتقادهایی را در عرصه سیاسی به دنبال داشته باشد.
« با این وجود كوخافی و ژنرال یوآف ستریك كه به زودی به جای او مسئولیت فرماندهی منطقه شمالی را بر عهده خواهد گرفت در یك سال اخیر طرح همه جانبه ای به نام «مسافت امن» را تدارك دیده اند».
این تحلیلگر نظامی صهیونیستی نوشت: براساس طرح از همان لحظه اول شروع جنگ در شمال فلسطین اشغالی و یا وجود هشدارهای اطلاعاتی زودهنگام قبل از شروع جنگ، در مورد شهرك های موجود در مسافت 4 كیلومتری از مرزهای جنوب لبنان و برخی شهرك های دیگر كه تقریبا در معرض حمله هستند، اقداماتی ویژه صورت می گیرد.
این طرح حدود 50 شهرك صهیونیستی نشین را شامل می شود كه مجموعا 78 هزار صهیونیست در آنها سكونت دارند.
22 شهرك از 50 شهرك در فاصله یك كیلومتری از مرزهای جنوب لبنان واقع شده اند كه جمعیت آنها بالغ بر 24 هزار نفر می شود.
دو شهرك صهیونیست نشین نسبتا بزرگ شلومی و المطله جزو این شهرك ها می باشند.
در همین رابطه، یك افسر ارتش رژیم صهیونیستی به روزنامه هاآرتص گفته است كه« طرح تخلیه شهرك ها از خط درگیری ها در جریان جنگ با مشكلات زیادی همراه بود تا در نهایت آماده شد و ستاد مشترك ارتش اسرائیل با آن موافقت كرد».
خاورم*390* 1324** انتشار دهنده: فردین پازوكی
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۵۰
بیروت – ایرنا – روزنامه صهیونیستی هاآرتص برای نخستین بار طرحی را فاش كرد كه در آن شهرك های مرزی فلسطین اشغالی با جنوب لبنان تخلیه و ساكنان آن به مناطق میانی و جنوب فلسطین اشغالی منتقل شده اند تا شاید جلوی خسارت های زیاد به شهرك نشینان صهیونیست گرفته شود.