تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۱

تهران - ایرنا - مرحومه توران میرهادی مادر آموزش و ادبیات كودك ایران هفت توصیه برای بهبود وضع تربیتی كودكان و رشد و شكوفایی آنها كرده است.

به گزارش ایرنا از شورای كتاب كودك، مرحوم میرهادی تبدیل كار تربیتی به عشق و ایجاد فضای محبت و احترام و فضایی كه كودكان با عشق بزرگ شوند و رشد كنند را توصیه و تاكید بر شكوفایی توانایی های كودكان كرده زیرا این كار موجب احساس امنیت برای آنها می شود.
وی با تاكید بر لزوم برداشتن رقابت به هر شكل از محیط تربیتی به دلیل ویرانگر بودن آن وصیت كرد، به دلیل اینكه رقابت معنا و مفهوم هر كار را دگرگون و تخریب می‏‌كند و برتر، بهتر، ترها و ترین‏‌ها وجود خارجی ندارند، فریب رقابت را نباید خورد.
میرهادی جایگزین كردن مشاركت در همه كارها و در هر سطحی را تاكید و سفارش می كند، در خانواده، مهد كودك، جامعه كوچك و بزرگ لذت كار دسته‌ جمعی سازنده است زیرا توان و اعتماد، دوستی و محبت به وجود می‏‌آورد.
وی با توصیه به پرهیز از هرگونه داوری درباره كودكانِ درحال رشد، معتقد بود، ضعف و پیشرفت، خوب و متوسط برای كودكان مفهومی ندارد از این رو نباید برای آنها پرونده ساخت بلكه در تعامل مداوم نیاز است امكانات رشد را فراهم كرد.
پرهیز از دام‌‏های تكنولوژی و تبلیغات از دیگر توصیه های مادر ادبیات كودك ایران است كه وی درباره آن معتقد بود، فناوری تجارتی سودآور شده و دامی‏ تازه برای مصرف‏‌گرایی از راه تبلیغات است.
به باور وی، گاه احساس آقایی تكنولوژی بر انسان را داریم، انسانی كه هوش، ذكاوت، اندیشه و توانایی‏‌های خود را در اختیار هدف‏‌های مجازی می‏‌گذارد.
پرهیز از گذاشتن بار سنگین بر دوش كودكان و رفتن به سوی طبیعت دو توصیه دیگر این بانوی فقید است.
وی در این باره گفته است: كار ما ایجاد فرصت‎ها و آزاد گذاشتن كودكان است، پیش افتادن و عقب ماندنی مطرح نیست، آموزش زبان و فناوری‎های الكترونیكی دیر نمی‎شوند، یاد گرفتن چند عبارت یا زدن چند دكمه، آموزش نیست، نوعی فشار بیهوده و گاه بسیار گمراه كننده است.
به گفته میرهادی، طبیعت با انسان صادق است و هر لحظه‏ آن اكتشافی نو است، در طبیعت با دنیای خلقت، تنوع بی‎پایان و شگفتی‎های باورنكردنی آن روبه‎رو هستیم و شناختن طبیعت و حفظ آن، شوق انگیز، بلكه لازم و حیاتی است.
توران میرهادی مادر آموزش و ادبیات كودك ایران 18 آبان ماه در سن 89 سالگی درگذشت.
وی از 28 شهریور ماه در پی سكته مغزی در بیمارستان بستری بود.
میرهادی استاد ادبیات كودكان، نویسنده و متخصص آموزش و پرورش و یكی از شخصیت های برجسته فرهنگی كشور بود كه بیش از 60 سال در گستره آموزش و پرورش، فرهنگ كودكی و ادبیات كودكان كوشید و به مدت 25 سال مجتمع آموزشی تجربی فرهاد یا مدرسه فرهاد را از سال 1334 تا 1359 اداره كرد.
فراهنگ ** 1880 ** 1071 ** دریافت كننده: پروین اروجی** انتشار دهنده: امید غیاثوند