به گزارش ايرنا، مهتاب خوش بين با ايجاد 85 فرصت شغلي در روستاهاي چاه تلخ و ده كند و راه اندازي 2 تعاوني توليدي، نمونهاي از اراده و پشتكار براي تحقق اقتصاد مقاومتي و خودكفايي كشور است.
وي كه با داشتن مدرك سيكل تا 12 سال پيش مربي نهضت سوادآموزي بوده اما براي به حركت درآمدن چرخ توليد و اشتغال دست بكار شده است.
خوش بين معتقد است: براي كاهش بيكاري هر كس بايد به اندازه توان خود تلاش كند.
وي هم اكنون 50 سال سن دارد و در روستاي چاه تلخ با راه اندازي تعاوني توليدي قارچ خوراكي و در روستاي ده كند با خشك كردن و بسته بندي سبزيهاي كوهي كه به وفور در منطقه يافت ميشود، در زمينه توسعه اشتغال فعاليت ميكند.
خوش بين افزون بر كمك به اشتغال و توليد هم اكنون در زمينه پرورش مرغ بومي و بوقلمون در منزل شخصي خود فعاليت ميكند.
اين بانوي هنرمند سبزيهاي كوهي و دست كاشت را پس از شست و شو و خشك كردن بسته بندي مي كند و خواص دارويي و خوراكي هر يك از سبزيها را بر روي آن مينويسد.
آويشن كوهي، پونه محلي، بومادران، بابونه، گل گاو زبان، كاسني، گل سرخ، كاردك، زيره و بادام از محصولات توليدي بانوان روستاي دهكند است.
خوش بين گفت: صندوق اميد و كارآفريني تاكنون با پرداخت 450 ميليون ريال تسهيلات بانكي ارزان قيمت نقش اثرگذاري در رونق تعاونيهاي اشتغال در روستاهاي چاه تلخ و ده كند داشته است.
وي بيان كرد: اين ميزان اعتبار براي تأمين تجهيزات مورد نياز تعاونيهاي توليدي به 68 بانوي فعال در زمينه توليد اعطا شده است.
خوشبين افزايش ميزان اعتبار تسهيلات اشتغالزايي، حمايت دولت براي بازاريابي و فروش و راه اندازي كارگاههاي توليدي را از نيازهاي ضروري تعاونيهاي توليدي محلي در مناطق دانست.
وي با اشاره به اينكه محصولات توليدي تعاونيهاي محلي بانوان در نمايشگاههاي مركزي تهران با استقبال بسيار خوب مصرف كنندگان مواجه است، گفت: ايجاد يك شبكه توزيع و فروش بهترين كمك به اين تعاونيهاست.
اين بانوي كارآفرين دوخت لباس محلي، صنايع دستي داري و گياهان دارويي را از ظرفيتهاي مغفول استان كهگيلويه و بويراحمد دانست.
مشاور مديرعامل و عضو مشاركتهاي مردمي و تسهيلگري صندوق كارآفريني اميد گفت:600 تعاوني محلي زنان كارآفرين بانوان در كشور ساماندهي شدند.
پرويز نظري كه هفته گذشته براي بازديد از تعاونيهاي توليدي بانوان به روستاي دهكند از توابع شهرستان باشت سفر كرده بود، اظهار داشت: هر يك از اين تعاونيها بين 30 تا 50 نفر عضو دارند.
وي گفت: كارگاههاي اين بانوان در واحدهاي مسكوني ايجاد شده است.
مشاور مديرعامل و عضو مشاركتهاي مردمي و تسهيلگري صندوق كارآفريني اميد افزود: براي حمايت از اين توليدكنندگان به هر يك از اين تعاونيها، 150 ميليون ريال تسهيلات با نرخ چهار درصد پرداخت شده است.
نظري ابراز كرد: در مراحل بعدي تسهيلات اشتغالزايي براي حمايت از اين تعاونيها،150 ميليون ريال پرداخت ميشود.
وي نبود بازارهاي هدف را مهمترين مشكل تعاونيهاي توليدي كوچك در كشور ذكر كرد.
نظري اظهار داشت: ايجاد تعاونيهاي خدماتي براي جمع آوري، فروش، بازاريابي و برندسازي كالاهاي توليد شده در كشور ضرورتي براي افزايش درآمد توليدكنندگان است.
معاون مديرعامل صندوق كارآفريني اميد كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: تاكنون هفت تعاوني محلي بانوان كارآفرين در اين استان تشكيل شده است.
محمدرضا معصومي اظهار داشت: پنج تعاوني محلي بانوان كهگيلويه و بويراحمد تاكنون موفق به دريافت تسهيلات شدهاند.
وي بيان كرد: تعاونيهاي توليدي در شهرستانهاي گچساران، باشت و كهگيلويه با هدف حمايت از اشتغال بانوان روستايي تشكيل شده است.
مديرعامل صندوق كارآفريني اميد گچساران نيز با اشاره به ظرفيتهاي شهرستانهاي گچساران و باشت در كشت گياهان دارويي گفت: آماده پرداخت ارزان قيمت براي كشت گياهان دارويي به متقاضيان هستيم.
سيد بيت الله افروشته اجراي طرحهاي مشاركتي روستائيان را در طرحهاي اقتصادي با هدف ارتقاي سطح درآمد آنها و اشتغالزايي از ديگر برنامههاي صندوق كارآفريني اميد گچساران ذكر كرد.
شهرستانهاي گچساران و باشت با حدود 150 هزار نفر جمعيت در جنوب كهگيلويه و بويراحمد قرار دارند.
خبرنگار: فرزانه شريفي** انتشار دهنده: سيد ولي موسوي نژاد
8143/6110
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۵
گچساران - ايرنا - بانوي كارآفرين ساكن روستاي ده كند از توابع شهرستان باشت در استان كهگيلويه و بويراحمد الگوي تلاش براي رونق توليد و اشتغال است.