به گزارش ایرنا، ترامپ پیشتر در كارزار انتخاباتی گفته بود كه اگر رئیس جمهور شود توافقنامه ترانس پاسیفیك میان ۱۲ كشور بزرگ اقتصادی دنیا از جمله آمریكا و ژاپن را ملغی می كند.
این توافقنامه را دولت باراك اوباما رئیس جمهوری آمریكا پس از سال ها تلاش با برخی از كشورهای جهان به جز چین كه ۴۰ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار دارند، حاصل كرد.
اكنون چین بر این باور است كه روی كارآمدن ترامپ و وعده او مبنی بر پشت كردن به توافقنامه های تجاری قبلی بخصوص با كشورهای آسیایی، راه را برای پكن بازتر كرده است.
چین به شدت امیدوار است كه با خروج آمریكا از بازار تجارت و توافقنامه تجاری آسیا، رهبری بازرگانی و تجاری این قاره در اختیار این كشور قرار گیرد.
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین كه برای شركت در اجلاس سران سازمان همكاری اقتصادی موسوم به «اپك» به پرو سفر كرده است، می كوشد تا كشورش توافقنامه جامعی را با دیگر جوامع آسیایی امضا كند تا اصولا توافق ترانس پاسیفیك موسوم «تی پی پی» خنثی شده و آمریكا از دور تجارت آسیا حذف شود.
«توشین چوان» كارشناس و استاد دانشگاه تجارت و اقتصاد شهر پكن می گوید كه وقتی آمریكا رهبری تجارت آسیا را رد می كند، البته چین خیلی مشتاق خواهد بود كه آن را در اختیار بگیرد.
تارنمای ژاپن نیوز می نویسد كه چین به شدت به دنبال امضای توافقنامه جامع مشاركتی اقتصادی موسوم به (فتاپ) است كه در صورت امضای آن می تواند رقیب بزرگی برای «تی پی پی» باشد.
همزمان گزارش می افزاید كه ترامپ هم توافقنامه «تی پی پی» را كه پس از یك ماراتن میان آمریكا و دیگر كشورها حاصل شد یك فاجعه خوانده است و این بهترین بهانه و فرصت را به پكن داده است كه فرمان را از آمریكا بگیرد و جهت تجاری را با سیاست های خودش تعیین كند.
اوباما كوشش زیادی كرده بود تا اجازه ندهد قوانین تجارت در آسیا نه از سوی چین بلكه از سوی آمریكا تعیین شود اما ورود ترامپ به صحنه ظاهرا ورق را به نفع چین تغییر داده است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۱۱
پكن - ایرنا - تازه ترین بررسی ها نشان می دهد كه با پیروزی دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریكا و به دلیل سیاست های ضد تجاری او، چینی ها عزم خود را جزم كرده اند كه با كنار زدن واشنگتن و استفاده از این فرصت، رهبری تجارت آسیا را از آن خود كنند.