تهران - ایرنا - نشست روز یكشنبه رهبران كشورهای آسیا- اقیانوسیه با نگرانی از آینده سیاست های آمریكا در مورد برخی موضوعات مهم بین المللی و دوجانبه و چند جانبه ، بر تجارت و كابینه جدید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریكا، متمركز بوده است.

باراك اوباما در نشست رهبران كشورهای اسیا - اقیانوسیه با اشاره به پیروزی دونالد ترامپ و خطاب به كشورهای آمریكای لاتین و كارائیب از آنها خواسته است تا نسبت به آینده خوشبین باشند.
دونالد ترامپ در رقابت های انتخاباتی خود تهدید كرده بود كه آمریكا پیمان همكاری كشورهای دو سوی اقیانوس آرام ( TPP ) در مورد تجارت آزاد را مورد بازنگری قرار خواهد داد و بر واردات كشورهای مثل چین تعرفه گمركی وضع خواهد كرد.
اوباما تا پیش از انتخابات همواره از مردم آمریكا می خواست به ترامپ رای ندهند و همین سخنان اوباما نشان می دهد كه این نگرانی ها تا چه اندازه به واقعیت نزدیك بوده است. به عنوان مثال اوباما در دیدار خود با نخست وزیر سنگاپور در ماه آگوست، ترامپ را برای ریاست جمهوری فردی «كاملاً بی كفایت و ناآماده » خوانده بود و وی را فاقد 'دانش پایه' درباره مسائل بسیار مهم و حساس اروپا، آسیا و خاورمیانه دانسته بود. همچنین اوباما در طول سفر خود به ژاپن طی اظهاراتی عنوان كرد كه وی تنها رهبری نیست كه نسبت به حضور ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا نگران است و دیگر رهبران جهانی نیز از احتمال ورود ترامپ به كاخ سفید به شدت نگران هستند.
اوباما طی سخنانی در ماه می عنوان كرد: 'رهبران جهانی از حضور ترامپ در انتخابات نگرانند و این نگرانی آنان كاملاً به جاست، چراكه اظهارت ترامپ نشان می دهد وی هیچ گونه اطلاعی از امور جهان ندارد و نسبت به مسائل موجود نیز بی توجه است.
او به جای آن كه به دنبال راهكارهایی برای حفظ امنیت، ثبات و رفاه در آمریكا و نیز ایجاد ثبات هر چه بیشتر در سراسر جهان باشد، تنها به دنبال مطرح شدن در رسانه هاست.' اما اكنون اوباما مجبور است تا رویكرد و نظر خود را در مورد ترامپ تغییر داده و به آمریكا و دیگر كشورهای جهان اطمینان دهد كه ریاست جمهوری ترامپ آن چنان هم بد نخواهد بود.
در حاشیه نشست اپك ، اوباما با ولادیمیر پوتین همتای روسی و شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین، دیدار و گفت و گو كرد.
دیدار و گفت وگوی روسای جمهوری روسیه و آمریكا نظر بسیاری از رسانه ها را به خود جلب كرد و بازتاب وسیعی در رسانه های جهان داشته است.
از سوی دیگر شی جین پینگ در دیدار با اوباما از نگرانی درباره آینده رابطه آمریكا و چین سخن گفت و ابراز امیدواری كرد كه این دو كشور بر همكاری مشترك تمركز كرده و اختلافات را پشت سر بگذارند.
كاخ سفید در باره این دیدار بیانیه ای منتشر و اعلام كرد كه دو رهبر درباره توسعه چشمگیر روابط دو جانبه كه به دنبال تماس پایدار بدست آورده اند گفتگو كردند.
این دو همچنین بر اهمیت توافقنامه پاریس و مبارزه مشترك با تغییرات اقلیمی تأكید كردند.
نشست سازمان همكاری های اقتصادی آسیا- اقیانوسیه ( Apec ) روز شنبه ۱۹ نوامبر در لیما پایتخت پرو آغاز شد.
چین عضویت سازمان همكاری های اقتصادی آسیا- اقیانوسیه Apec را دارد اما از پیمان همكاری كشورهای دو سوی اقیانوس آرام TPP كه در سال ۲۰۱۵ از سوی ۱۲ كشور عضو امضا شد، كنار گذاشته شده است.
خبرگزاری فرانسه پیشتر اعلام كرد كه پیمان تجارت آزاد TPPدر صورتی اجرایی خواهد شد كه كنگره آمریكا نیز آن را تائید كند اما موضعگیری های دونالد ترامپ زنگ های خطر برای آن را به صدا در آورده و احتمال دارد كشورهای دوسوی اقیانوس آرام بر یك پیمان تجاری دیگر كه مورد حمایت چین خواهد بود، تمركز كنند.
شبك **1917**انتشار دهنده :سید محمد باقر نوربخش