معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا بر نوشيدن چاي كم رنگ، ولرم وحداكثر سه بار در روز تاكيد كرد و گفت: خوردن چاي داغ و دهان سوز، احتمال ابتلا به سرطان معده و مري را به شدت افزايش مي دهد.
دكتر رضا ملك زاده اظهار كرد: در گذشته مردم چاي را به مقدار كم، كم رنگ و در استكان هاي كوچك مصرف مي كردند اما امروزه مشاهده مي كنيم كه چاي در ليوان هاي بزرگ و گاها پررنگ و به ويژه در ميان قشر كارمندان به دفعات در طول روز مصرف مي شود.
وي افزود: همچنين امروزه افراد باعجله و بلافاصله پس از ريختن چاي در ليوان آن را به صورت داغ مي نوشند؛ اين درحالي است كه مطالعات جهاني نشان مي دهند مصرف چاي داغ سبب بروز سرطان هاي مري و معده مي شود.
ملك زاده به انجام مطالعاتي در اين زمينه در ايران نيز اشاره كرد و گفت: مطالعه اي به صورت كوهورت در استان گلستان انجام شد كه نتايج آن نشان مي دهد احتمال بروز سرطان مري در افرادي كه چاي با دماي بيش از 65 درجه سانتي گراد مي نوشند، 10 برابر بيشتر از افرادي است كه چاي ولرم مصرف مي كنند.
وي اظهار كرد: بر اساس نتايج مطالعات صورت گرفته در اين زمينه، سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است كه نوشيدن مايعات داغ سرطان زا است.
ملك زاده توصيه كرد كه چاي در استكان هاي كوچك و حداكثر سه بار در روز و به صورت كم رنگ نوشيده شود و هيچگاه چاي را به صورت غليظ، داغ و در ليوان مصرف نشود.
** مصرف نوشابه هاي گازدار عامل افزايش قندخون و كبد چرب
رئيس پژوهشكده گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: علاوه بر اين، مصرف نوشابه هاي گازدار از ديگر مشكلات حوزه سلامت است و سبب بروز چاقي، قندخون بالا و كبد چرب مي شود.
ملك زاده افزود: افزايش ميزان قند و كالري موجود در بدن در اثر مصرف نوشابه هاي گازدار، مهمترين عارضه اين نوشابه ها است كه موجب آسيب ديدن سيستم هاي مختلف بدن مي شود.
وي ادامه داد: سرانه مصرف نوشابه هاي گازدار در ايران يكي از بالاترين سرانه ها است درحالي كه مي توان آنها را با آب ميوه هاي طبيعي بدون قند كه هيچ ضرري براي سلامت بدن ندارند، جايگزين كرد.
علمي**1834**1440
خبرنگار: ناهيد شفيعي** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
تهران- ايرنا- امروزه بيشتر مردم تحت تاثير زندگي ماشيني، كارهاي خود از جمله نوشيدن چاي را با سرعت و عجله انجام مي دهند؛ غافل از اينكه نوشيدن چاي داغ مي تواند در آينده اي نه چندان دور سبب بروز بيماري هاي صعب العلاج همچون سرطان مري و معده در آنها شود.