تهران - ایرنا- سخنگوی سازمان ثبت احوال كشور گفت: 12 میلیون و894 هزار و 621 كارت هوشمند ملی تا كنون برای مردم صادر شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سیف الله ابوترابی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: تاكنون 10 میلیون و 436 هزار و 808 تن از هموطنان كارت هوشمند ملی خود را تحویل گرفته اند؛ ضمن اینكه ثبت نام 18 میلیون و 793 هزار و 284 تن تكمیل شده است كه این شمار ، شامل همه افرادی است كه در اداره های خود و همچنین در دفاتر پیشخوان دولت ثبت نام كرده اند.
سخنگوی سازمان ثبت احوال خاطرنشان كرد كه براساس پیش بینی ها تا پایان امسال 15 میلیون تن ، كارت هوشمند ملی خود را باید دریافت كنند و این سازمان تمام تلاش خود را به كار خواهد گرفت تا به این هدف پیش بینی شده دست یابد.

** ثبت یك میلیون و 32 هزار و 988 رویداد ولادت در هشت ماهه امسال
ابوترابی اعلام كرد: در هشت ماهه امسال یك میلیون و 32 هزار و 988 رویداد ولادت به ثبت رسیده است و همچنین در این مدت 244 هزار و 171 رویداد فوت ثبت شد.
وی درخصوص ولادت های به ثبت رسیده در هشت ماهه امسال، ادامه داد: سن مادر در 31 درصد از ولادت ها بین 25 تا 29 سال و سهم مادران 31 تا 34 سال هم 26درصد بوده است؛ این درحالی است كه سن های یاد شده برای مادران در سال1390 به ترتیب 32 و 21 درصد گزارش شده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال خاطرنشان كرد: میانگین سن فوت شدگان در كشور در هشت ماهه امسال 63 سال است كه این میانگین برای زنان 66 سال و برای مردان 61 سال گزارش شده است.
این مقام مسئول در سازمان ثبت احوال كشور درباره میانگین سن فوت شدگان در سال 90 هم اظهار كرد: میانگین سنی فوت شدگان در این سال، 61 سال بود كه 63 سال برای زنان و 59 سال هم برای مردان به ثبت رسید.
ابوترابی میانه سنی متوفیان كشور را هم 5 / 72 سال عنوان كرد و افزود:این، یعنی نیمی از متوفیان كشور در زمان فوت، بیش از 5 / 72 سال سن داشته اند.

** ثبت 102 هزار و 81 واقعه طلاق در كشور
سخنگوی سازمان ثبت احوال كشور تعداد واقعه طلاق ثبت شده در هفت ماهه امسال را 102 هزار و 81 عنوان كرد و گفت: همچنین در این مدت 448 هزار و 945 رویداد ازدواج به ثبت رسیده است.
این مقام مسئول در ثبت احوال، ازدواج و طلاق را به عنوان مقوله های اجتماعی بخش عمده ای از آمارهای تولیدی ثبت احوال برشمرد.
ابوترابی تصریح كرد: گام بزرگی در توسعه دولت الكترونیك در حوزه ثبت ازدواج و طلاق و تولید آمارهای آن در سال 95 صورت گرفته است كه از مرداد امسال اعلامیه های كاغذی از چرخه ثبت اعلام ازدواج و طلاق حذف شد و این دو رویداد به صورت برخط به پایگاه اطلاعات جمعیت كشور منتقل می شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال تاكید كرد: براساس توصیه های بین المللی و اصول علمی ،مقایسه های مقادیر وقایع حیاتی در دو بازه مختلف بدون توجه به تغییرات ساختار سنی و دیگر مولفه های جمعیتی و نیز بدون توجه به تحولات اجتماعی ،فرهنگی از روایی كافی برخوردارنیست؛پس این قبیل مقایسه ها باید در بازه های سالانه یا چند ساله انجام شود.
ابوترابی، تعداد ازدواج را تابع ساختار سنی و افراد در معرض ازدواج عنوان كرد و افزود: این میزان در جامعه ما از سال 1390 تاكنون ، روندی كاهشی داشته است كه یكی از علل آن با توجه به واقعیت های جمعیتی ایران و گذار متولدین دوره انفجار جمعیتی دهه 60 از سن ازدواج بوده است.
وی ادامه داد: در مورد طلاق با تشكیل خانواده های جدید در هرسال بر تعداد افراد در معرض واقعه طلاق افزوده می شود ، از این رو روند افزایشی آمار آن به ضرورت نمی تواند ناشی از بحرانی در سطح جامعه باشد و نیاز به بررسی و تحلیل دقیق تری دارد .
ابوترابی به عنوان مثال به نرخ طلاق در سال 1390اشاره كرد و گفت : نرخ طلاق در این سال 1،9 رویداد به ازای هر یك هزار نفر جمعیت بوده كه در سال 95 به 2،1 طلاق به ازای هر یك هزار نفر رسیده است.
وی ادامه داد: آنچه باید مورد توجه مردم و رسانه ها قرار گیرد این است كه میانگین سن مردان و زنان در اولین ازدواج در كشور روند صعودی دارد؛ به عنوان مثال میانگین ازدواج در سال 91 تا 94 به میزان 1،8 برای مردان و 1،7سال برای زنان بالا رفته است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت : این سازمان در چارچوب وظیفه خود در زمینه تولید آمار انسانی سراسر كشور با حمایت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه ، مشاركت دانشكده علوم اجتماعی ( گروه جمعیت شناسی دانشگاه تهران )و پژوهشكده اجتماعی فرهنگی وزارت علوم در حال طراحی ،طرحی برای تولید آمار های گویاتر اجتماعی و اقتصادی ازدواج و طلاق و ترسیم سیمای دقیق تر از خانواده ایرانی است.

** جمعیت كشور از مرز 80 میلیون تن گذشت
ابوترابی اعلام كرد: جمعیت كشور در زمان حاضر، 80ملیون 481هزارو 759 تن، است؛ ضمن اینكه 98درصد ازولادت ها و فوت ها در كشور درمهلت قانونی ثبت می شود.
به گزارش ایرنا ، مهلت قانونی برای ثبت فوت ، 10 روز و برای ثبت ولادت 15 روز است.
وی ادامه داد :مامور ثبت احوال هم اكنون در آرمستان ها حضور دارد و آمار فوتی ها را به این سازمان اعلام می كند؛ ضمنا استانداری ها وهم فرمانداری ها در آرامستان های فاقد مامور، مصوب كرده اند كه درآن مكان ها ،مامور مستقر شود.

**امسال 67 نام، پذیرفته نشد
وی در بخش دیگری از سخنانش به نامگذاری نوزادان اشاره كرد و اینكه این نامگذاری ،توسط اعلام كننده ولادت به ثبت می رسد.
سخنگوی ثبت احوال ادامه داد: نامگذاری بر اساس ماده 20قانون ثبت احوال شامل نام هایی می شود كه موجب هتك حیثیت نباشد و همچنین با سلیقه های والدین و باورهای اعتقادی جامعه متناسب باشد و در این راستا از ابتدای امسال، 67 مورد از نام ها در كمیته انتخاب نام این سازمان پذیرفته نشده است.

** پایگاه اطلاعات جمعیتی ثبت احوال با 170 هزار كاربر
وی ادامه داد : پایگاه اطلاعات جمعیتی این سازمان با 120 نقطه در سراسر كشور به بیش از 170 هزار كاربر متصل است و خدمات احراز هویت را انجام می دهد.
وی اضافه كرد: از ابتدای تاسیس سازمان ثبت احوال تاكنون دراین پایگاه 107 میلیون اطلاعات ایرانیان به ثبت رسیده است و در زمان حاضر در هر ثانیه به 10 هزار استعلام پاسخ داده می شود.

** 64میلیون كارت ملی (نمونه قدیم ) برای ایرانیان صادر شده است
وی اعلام كرد: تاكنون 64میلیون كارت ملی (نمونه قدیم ) برای ایرانیان صادر شده است؛ اما یكی از خدمات ما صدور كارت هوشمند ملی است .
این مقام مسئول در ثبت احوال با عذر خواهی از مردم در خصوص مشكلاتی كه در زمینه صدور كارت هوشمند ملی وجود دارد خاطرنشان كرد: مراحل صدور این كارت از هفته گذشته ارتقا یافته است و امیدواریم زمان صدور آن را به حداقل زمان ممكن برسانیم .
كه در این خصوص در پنج خط تولید كارت ملی در سه شیفت (نوبت) كاری و بدون تعطیلی كار می كنیم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال در خصوص هزینه های دریافت كارت هوشمند ملی نیز اظهاركرد: نرخ مصوب و رسمی 20هزارتومان برای واریز به خزانه دولت است و 9 هزار تومان ،حداكثر برای ثبت نام توسط پیشخوان های دولت و اداره های پست دریافت می شود؛ همچنین 2 هزار تومان هم برای تحویل است و دریافت هرگونه وجه اضافه تر براین مبلغ غیر قانونی و خلاف محسوب می شود.
وی اعلام كرد: مردم در این خصوص هرگونه موارد تخلف را به شماره تلفن های 66709777و 60902492و96 اطلاع دهند .
اجتمام**2181** 7329**1776
خبرنگار: ناهید حاجی خانی **انتشاردهنده:لیلا خطیب زاده