به گزارش ایرنا، پوتین در حاشیه نشست سران جامعه اقتصادی آسیا و اقیانوس آرام در لیما پایتخت پرو در گفت وگو با خبرنگاران افزود: در مذاكره تلفنی با ترامپ به نوبه خود برای تلاش با هدف عادی سازی روابط روسیه و آمریكا اعلام آمادگی كردم و همواره بر این موضع تاكید داشته ایم.
دفتر مطبوعاتی كاخ كرملین روز دوشنبه به نقل از سخنان پوتین در باره برنامه احتمالی دیدار با ترامپ نوشت: در مذاكره انجام شده در این باره و تاریخ انجام آن بحثی مطرح نشد.
در این گفت وگوی تلفنی كه سه شنبه گذشته انجام گرفت، رئیس جمهوری روسیه آمادگی این كشوررا برای برقراری مشاركت راهبردی با دولت جدید آمریكا بر اساس اصول برابری و احترام متقابل و مداخله نكردن در امور داخلی یكدیگر اعلام كرد.
در جریان این گفت وگو، دو طرف ضمن تاكید بر اینكه وضع كنونی روابط روسیه و آمریكا كاملا غیر رضایت بخش است، تلاش های مشترك برای بهبودی مناسبات و قرار دادن آن در مسیر همكاری های سازنده در گستره وسیعی از مسائل را خواستار شدند.
پوتین به خبرنگاران در پایتخت پرو گفت: در مذاكره با ترامپ توافق شد در شرایط كنونی كارشناسان دو كشور با یكدیگر دیدار و مذاكره كنند. شاهدیم رئیس جمهوری منتخب آمریكا مقام های دولت آینده را انتخاب می كند و در این شرایط نشست كارشناسی هم دشوار است، زیرا هنوز كارشناسان رسمی در اختیار ندارد، ولی فرصت هست و صبر می كنیم.
رئیس جمهوری روسیه همچنین در مورد دیدار خود با باراك اوباما كه روز گذشته در لیما انجام گرفت، اظهار كرد: این دیدار كوتاه و یك گفت وگوی معمولی بود.
وی افزود: خاطرنشان كردیم به رغم اینكه روابط دو كشور پیچیده و دشوار بود، اما من و اوباما همواره به مواضع یكدیگر و نسبت به خود احترام متقابل قائل بودیم.
پوتین گفت: از اوباما برای همكاری كه در طول این سال ها داشتیم، قدردانی كردم و گفتم هر زمان كه مناسب و لازم ببیند و در صورت تمایل می تواند به روسیه سفر كند.
ترامپ در جریان رقابت های انتخاباتی، افزون بر تحسین پوتین به عنوان یك رهبر قدرتمند در برابر اوباما، مواضع دوستانه در برابر روسیه را حتی به مسائل بین المللی كشاند و تعامل همراه با كاهش تنش بین واشنگتن و مسكو را سودمند خواند.
اكنون راهیابی ترامپ به كاخ سفید می تواند امیدها برای احیای روابط روسیه و آمریكا را كه به پائین ترین سطح از زمان فروپاشی شوروی (سال 1991) رسیده است، افزایش دهد.
ویتالی چوركین نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل 25 مهرماه اعلام كرد: روابط مسكو و واشنگتن به پایین ترین سطح و دوره جنگ سرد رسیده و وضع كلی بسیار بد و بدترین از سال 1973 (شوروی) است.
روابط واشنگتن و مسكو از سال 2014 در سه محور گسترش نفوذ نظامی ناتو بوِیژه آمریكا نزدیك و حتی هم مرز روسیه در شرق اروپا، دریای بالتیك و اوضاع سوریه تیره شده است.
از سوی دیگر، آمریكا و اتحادیه اروپا از سال 2014 با طرح اتهام دخالت روسیه در درگیری های شرق اوكراین و كمك به مخالفان دولت این كشور، مجموعه ای از تحریم های گسترده اقتصادی و مالی ضدروسی را وضع كرده اند كه واكنش متقابل مسكو را در پی داشته است.
اروپام*391 انتشار دهنده: هادی مولوی نیا
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵
مسكو - ایرنا - ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه با اشاره به گفت وگوی تلفنی خود با رئیس جمهوری منتخب آمریكا، گفت: دونالد ترامپ بر عزم خود برای بهبودی روابط واشنگتن و مسكو تاكید كرد.