فیبر نوری یا تار نوری رشته باریك و بلندی از یك ماده شفاف مثل شیشه یا پلاستیك است كه میتواند نوری را كه از یك سرش به آن وارد شده، از سر دیگر خارج كند.
فیبر نوری داری پهنای باند بسیار بالاتر از كابلهای معمولی است و با فیبر نوری می توان دادههای تصویر، صوت و دادههای دیگر را به راحتی با پهنای باند بالا تا 10 گیگابایت بر ثانیه و بالاتر انتقال داد.
در همین ارتباطات و براساس گزارش دفتر بررسی های فنی اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات 59 هزار و 773 كیلومتر فیبرنوری تا پایان شهریورماه بین شهرهای كشور نصب شده كه این آمار در پایان خرداد ماه 57 هزار كیلومتر بوده است.
براساس آخرین آمارهای منتشر از سوی این دفتر، ظرفیت پهنای باند اینترنت كشور تا پایان شهریورماه امسال به 643 گیگابایت برثانیه رسید كه این ظرفیت تا پایان خردادماه 564 گیگابایت بر ثانیه گزارش شده بود.
آمارهای منتشر شده نشان می دهد ظرفیت شبكه اینترنت داخلی (IP داخلی) به 4 هزار گیگابایت بر ثانیه رسیده و ظرفیت مسافت شبكه انتقال ارتباطات كشور 13 میلیون و 327 هزار گیگابیت بر كیلومتر برآورد شده است.
براساس این بررسی ها میزان دسترسی در مدت اندازه گیری در شبكه انتقال 99.96درصد و میزان دسترسی در مدت اندازه گیری در شبكه ارتباطات داده 99.14 درصد اعلام شده است.
براساس آمار ارایه شده تا پایان نیمه نخست امسال 25 درصد سامانه مدیریت امنیت اطلاعات در فاز 4 (ISMS ) استقرار یافته و میانگین تاخیر در ارسال بسته های اینترنتی در شبكه ارتباطات داخلی كشور 11.92 میلی ثانیه است.
براین اساس میزان ترانزیت ارتباطات بین الملل نیز 3600 لینك STM1 برآورد می شود.
هر لینك STM1 به میزان 155 مگابیت برثانیه ظرفیت دارد.
به گزارش ایرنا، مركز آمار ایران در هفته های اخیر اعلام كرد: پارسال از مجموع خانوارهای كشور حدود 13.5 میلیون خانوار (55.5درصد)در محل سكونت به اینترنت دسترسی داشته اند و 8 میلیون خانوار (33درصد)در محل سكونت به اینترنت دسترسی نداشته و 2.8میلیون خانوار(11.6درصد)دسترسی به اینترنت را در محل سكونت اظهار نكرده اند.
براساس گزارش مركز آمارایران از كل خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در محل سكونت، تعداد 11.2میلیون خانوار (82.2درصد)در نقاط شهری و2.3 میلیون خانوار (17.2 درصد)در نقاط روستایی زندگی می كرده اند.
براساس این گزارش، اندازه سهم خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در محل سكونت برای خانوارهای شهری 62.1 درصد و برای خانوارهای روستایی 36.7درصد بوده است.
آمار نشان می دهد، از كل خانوارهای دارای دسترسی به اینترنت در محل سكونت، هفت میلیون خانوار (51.9 درصد)حداقل به اینترنت پرسرعت ثابت و 10.7 میلیون خانوار (79 درصد) حداقل به اینترنت پرسرعت سیار دسترسی داشته اند.
اقتصام**2078**1561** تنظیم كننده:محمدمهدی بهرامی ** انتشار دهنده: مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۶
تهران- ایرنا- دفتر بررسی های فنی اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام كرد: امسال و تا پایان شهریور ماه نزدیك به 60 هزار كیلومتر فیبر نوری بین شهرهای كشور نصب شده است.