به گزارش خبرنگار اعزامي ايرنا، صداي گوش خراش رگبار و گلوله در هشت سال جنگ تحميلي كه مردم عراق به ناچار درگير آن شدند آرامش مردم مرز نشين ايران و عراق را به هم زده بود و پس از سقوط رژيم بعث و از سرگيري راهپيمايي اربعين حسيني نداي لبيك يا حسين در اين مرزها پذيراي مردم اين منطقه است.
استان هاي ايلام و خوزستان ايران و استان هاي بصره، ميسان و واسط كشور عراق طي چند سال گذشته از 10 تا آخر ماه صفر قمري به بهانه بزرگترين راهپيمايي بشري ميزبان زائراني هستند كه از نقاط مختلف عازم حرم حضرت اباعبدالله الحسين (ع) مي شوند.
مهران، چذابه و شلمچه سه گذرگاه مرزي بين اين 2 كشور امروز شاهد عبور زائراني است كه بين سال هاي 1359 تا 1367فرزندان شان بخاطر زياده خواهي رژيم بعث در خون خود مي غلتيدند.
بوي اربعين مردم اين ديارها را معطر به عطر دلدادگي كرده تا بار ديگر با حضور خود در راهپيمايي اربعين حسيني با فراموش كردن بسياري از مشكلات گذشته يك دست و يگپارچگي حماسه تازه در جهان به وجود بياورند.
فرمانده مرزباني كشور براين باور است، زماني كه استكبار در جهان اسلام فتنه ايجاد كرد و بين 2 كشور اسلامي درگيري درست كرد بيشتر مردم 2 طرف شاهد خسارت هاي جاني و مالي مختلف شدند.
سردار قاسم رضايي افزود: هشت سال درگيري و تبادل آتش نتيجه اين فتنه بود و خداوند متعال آن را به دست رزمندگان و به پاس خون شهيدان خنثي كرد.
وي گفت: امروز 2 كشور به جاي رگبار و گلوله زائراني را تبادل مي كنند كه نتيجه آن به بزرگترين راهپيمايي بشري تبديل مي شود.
به گفته وي، امروز به بهانه اربعين حسيني به گونه اي شده كه مديران جنگ در هر 2 كشور به دنبال تسهيل امور زائران هستند.
سردار رضايي افزود: هم اكنون بين نيروهاي مرزباني 2 كشور تعامل تنگاتنگي وجود داشته و براي مديريت يگپارچه قرارگاه مشترك ايجاد شده تابا هماهنگي بيشتر آرامش و آسايش زائران تامين شود.
وقتي از زائران ايراني كه از گذرگاه مهران به داخل كشور باز مي گردند از برخورد مردم عراق مي پرسي، لبخند رضايت برلبان آنان جاري مي شود كه حاكي از مهماننوازي مخلصانه و كريمانه مردم عراق در نقاط مختلف راهپيمايي اربعين حسيني است.
به گفته يك زائر ايراني، پس از ورود به به خاك عراق نخستين استقبال خادمان حضرت اباعبدالله الحسين (ع) از زائران ايراني در موكب از آن بسيج مردمي (الحشد الشعبي) است كه همانند برادران و خواهران ميهن جمهوري اسلامي پذيرايي مي كنند.
حسين احمدي كه از تهران به كربلا مشرف شده بود افزود: طي مسير پياده روي نيز مردم به صورت خودجوش در پذيرايي از زائران سنگ تمام گذاشته اند تاغبار راه از چهره زائران بزدايند.
زائري از استان قم نيز در اين ارتباط معتقد است، با مقايسه اتفاق هاي گذشته در بين ايران و عراق با استقبال از زائران امام حسين (ع) نشان دهنده نفوذ عميق باورهاي ديني و محبت به اهل بيت (ع) است كه مي تواند مرزها را باز و به يك فرهنگي مشترك تبديل كند.
به گفته حجت الاسلام محمدعلي حججي، ايرانيان با اين اشتراك معنوي، پيشينه گذشته را فراموشكرده و در تجلي اربعين حسيني مردم عراق به واسطه پذيرايي از زائران حضرت ابا عبدالله (ع) مشكلات را كنار مي گذارند و در اين راه يك دست و يكپارچه مي شوند.
اين زائر با اشاره به اينكه درگيري هاي سابق و نزاع هاي ساليان پيش رژيم بعث به وجود آمد مردم عراق ناخواسته درگير آن شدند افزود: اين اشتراك معنوي امروز به گونه اي شده كه ملت عراق ايران را به عنوان حامي خود مي بينند و با برجسته شدن همايش پياده روي اربعين حسيني قلب ها و باورها براي مقدمه سازي ظهور منجي عالم بشريت محيا شود.
بهنور درخشش ديگر زائري است كه جاذبه معناطيسي حضرت اباعبدالحسين (ع) را عامل وحدت امت اسلامي عنوان و گفت: پذيرايي مردم عراق از ملت ايران از نمونه هاي اين وحدت بوده كه با محبت مخلصانه توانسته اند 2 كشور با هدفي واحد باشند.
به گفته وي، اين هدف واحد تجلي همايش اربعين حسيني و معرفي اهداف نهضت عاشورا بوده و امروز با پررنگ شدن اين راهپميايي قلب و باورها به صورت خوبي به هم نزديك شده اند.
طيبه خيبري زائري از استان گيلان نيز در اين ارتباط گفت: شور حسيني جداي بحث سياست بوده و توانسته شوري جهاني بين امت اسلامي ايجاد كند و تمامي امت مسلمان در اين همايش حسيني متحد و يكپارچه شده اند.
راهپيمايي اربعين، پياده روي مسلمانان و آزادي خواهان كشورهاي مختلف در عراق به طرف كربلا به مناسبت اربعين حسيني است.
زائران ايراني مسير 80 كيلومتري نجف مقدس تا كربلاي معلي را براي پياده روي انتخاب ميكنند در اين مسير به تعداد يك هزار و 452 ستون (عمود) براي راهپيمايان پيش بيني شده كه فاصله بين هر ستون 50 متر است.
با متوسط پياده روي هفت تا هشت ساعت در هر روز، فاصله شهر نجف تا كربلا را مي توان در سه تا چهار روز با پاي پياده طي كرد.
هم اكنون موج بازگشت زائران از كشور عراق در پايانه مرزي مهران در حال انجام است.
مرز بين المللي مهران در فاصله 95 كيلومتري جنوب باختري شهر ايلام قرار دارد.
خبرنگار: حسن حسين زاده ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
3034/9102
تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۷
مهران - ايرنا - نهضت عاشورا با كنار گداشتن تمامي سلايق و تفاوت ها جهانيان را به يك تفاهمي مشترك رسانده و تعامل بين ايران و عراق به عنوان دوكشوري كه در گذشته شاهد اتفاق هاي مختلف از جمله جنگ تحميلي توسط رژيم بعث عراق بوده اند در پياده روي اربعين حسيني يك نقطه عطف در تاريخ اين دو كشور است.