به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی دویچه وله، ایلان ماسك، بنیانگذار كمپانیهایی نظیر تسلا (پیشتاز تولید خودروهای الكتریكی) و اسپیسایكس (نخستین كمپانی خصوصی فعال در حوزه فضا) و مبتكر 'شهر خورشیدی' (Solar City) می گوید كه میخواهد رؤیای اینترنت پرسرعت در همه نقاط كره زمین را از فضا محقق كند.
بر اساس طرحی كه كمپانی اسپیسایكس تدوین كرده است، سراسر زمین با قرار گرفتن چهار هزار و 425 ماهواره در مدار زمین تحت پوشش اینترنتی فوقسریع با پهنای باندی بیسابقه (دستكم یك گیگابیت بر ثانیه) قرار میگیرد. دولت آمریكا باید مجوز ارسال این ماهوارهها به فضا را صادر كند.
در صورت اجرای طرح ماسك، فیبرهای نوری، كابلها و دیگر روشهای موجود برای انتقال دادهها در جهان از معادلات حذف و راهكارهای فضامحور جایگزین آنها خواهد شد: تاخیر در ارسال و دریافت دادهها كاهش مییابد و دریافت چند گیگابیت داده در هر ثانیه به سادگی امكانپذیر خواهد شد.
ایلان ماسك قصد دارد در فاز نخست پروژه، 800 ماهواره به فضا بفرستد تا نیاز آمریكا ، پورتوریكو و جزایر ویرجین به اینترنت را تامین كند.
هر ماهوارهای كه اسپیسایكس به فضا میفرستد، بدون باز شدن بالهای آن كه برای تامین انرژی خورشیدی طراحی شدهاند، هم اندازه یك خودروی معمولی ، به طول چهار متر و به وزن 386 كیلوگرم است.
هنوز مشخص نیست كه اسپیسایكس چه زمانی این ماهوارهها را به فضا خواهد فرستاد، اما گفته میشود كه ماهوارهها در فضای میان 714 مایلی تا 823 مایلی زمین مستقر خواهند شد، یعنی در مقایسه با ماهوارههای كنونی 20 برابر نزدیكتر به سطح زمین خواهند بود و سرعت اینترنتی آن بسیار بالا خواهد بود.
اتصالات كنونی اینترنت در جهان 600 میلیثانیه در ارسال و دریافت اطلاعات تاخیر دارند. اسپیسایكس میگوید این تاخیر را تا 25 میلیثانیه كاهش خواهد داد. همچنین گفته می شود كه تجهیزات اینترنت اسپیسایكس میتوانند به سادگی روی دیوارها یا حتی پشتبامها نصب شوند.
تامین اینترنت ماهوارهای رؤیای تنها ایلان ماسك نیست؛ كمپانی بوئینگ هم در همكاری با 'وانوب' مشغول توسعه طرحی مشابه است، فیسبوك با سرمایهگذاری 200 میلیون دلار ماهوارهای اجاره كرده تا طرح عظیم internet.org را با آن پیش برد و گذشته از آن در پی تامین اینترنت با بهرهگیری از پهپادهاست. گوگل هم مدتها پیش از 'پروژه بالون های هلیومی' خود پردهبرداری كرد.
گوگل اولین حامی اصلی طرح ایلان ماسك بوده است. این كمپانی با پرداخت یك میلیارد دلار، یكدهم هزینههای این پروژه را تامین كرده است. ایلان ماسك در دو سال گذشته مشغول پژوهش و نوآوری درباره این پروژه اینترنت ماهوارهای بوده و میگوید هزینه این پروژه بیش از 10 میلیارد دلار خواهد بود.
علمی **1311**
مترجم:محمدعلی صنایعی**انتشار: زهره محتشمی پور
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
تهران- ایرنا- بنیانگذار كمپانی تسلا برای ارسال بیش از 4400 ماهواره به مدار زمین از دولت آمریكا درخواست مجوز كرده است تا بتواند سراسر كره زمین را تحت پوشش اینترنت فوقسریع قرار دهد.