تهران- ايرنا- معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و رئيس انجمن اختراعات و نوآوري چين در راستاي تقويت همكاري ها، تفاهم نامه امضا كردند.

به گزارش روز سه شنبه ايرنا از وزارت علوم، دكتر 'وحيد احمدي' معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم در حاشيه اجلاس حمايت از نوآوران، مخترعان و كارآفرينان چين كه به همت انجمن اختراعات و نوآوري چين در شهر شانگهاي برگزار شده است، با رئيس انجمن اختراعات و نوآوري چين ديدار و گفت و گو كرد.
وي در اين ديدار ضمن دعوت از هيات چيني براي حضور در برنامه‌هاي هفته پژوهش و فناوري ايران كه در اواخر آذرماه سال جاري برگزار مي شود بر ايجاد دفاتر همكاري علم و فناوري مشترك و برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي مشترك تاكيد كرد.
احمدي همكاري بين شركت‌هاي دانش‌بنيان و فناور مستقر در پارك‌هاي علم و فناوري كشورمان با شركت‌هاي چيني را در همه حوزه ها به ويژه در زمينه فرآوري گياهان دارويي و تكنولوژي پيشرفته، آب و انرژي‌هاي تجديد پذير مفيد ارزيابي كرد.
رئيس انجمن مخترع و نوآوري چين نيز در اين ديدار توانمندي ايران را در حوزه‌هاي مختلف علمي فناوري به ويژه در طراحي و ساخت هواپيماهاي پهپاد، فوق‌العاده توصيف كرد.
همچنين در اين نشست، دو طرف به تشكيل كارگروه مشترك براي اجرايي و عملياتي كردن تفاهم نامه سال گذشته كه بين آن انجمن و وزارت علوم ايران منعقد شده بود به تفاهم رسيدند.
تفاهم نامه اصلي انجمن اختراعات و نوآوري چين و وزارت علوم ايران، سال گذشته به امضاي رئيس اين انجمن و دكتر عبدالحسين فريدون مشاور وزير علوم كشورمان و مديركل حوزه وزارتي به عنوان نماينده اين وزارتخانه رسيد كه در آن، همكاري هاي مشترك علمي و فناوري و توسعه همكاري و زمينه مالكيت فكري و معنوي مورد تاكيد قرار گرفت.
در سفر اخير معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، متمم اين تفاهم نامه توسط وحيد احمدي و رئيس انجمن اختراعات و نوآوري چين با محوريت همكاري درخصوص كمك به انتقال فناوري و سرمايه گذاري مشترك در حوزه فناوري و نوآوري امضا شد.

**تفاهم ايران و چين بر سر تشكيل كارگروه مشترك پژوهش و فناوري​
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم همچنين در حاشيه اجلاس حمايت از نوآوران و مخترعان چين با معاون پژوهشي وزارت علوم چين نيز ديدار و گفت و گو كرد.
در نشست مشترك 'وحيد احمدي' و هيات همراه با دكتر 'هجون ين' Hejun Yen معاون پژوهشي وزارت علوم چين، طرفين بر سر موضوع تشكيل كارگروه مشترك به تفاهم رسيدند.
همكاري و برگزاري كارگاه هاي مشترك فناوري در دانشگاه هاي ايران و چين، همكاري بين شركت هاي دانش بنيان مستقر در پاركهاي علم و فناوري دو كشور در جهت تبادل نظر مشترك بين آنها، حضور شركت هاي چيني همراه با واحدهاي تحقيق و توسعه در پاركهاي علم و فناوري ايران و حضور شركت هاي دانش بنيان ايراني در چين و ايجاد مراكز تبادل و انتقال فناوري در دو كشور از اهداف تشكيل اين كارگروه مشترك است.
احمدي در ديدار جداگانه با دكتر 'پان يون' رئيس كميته ملي روابط خارجي چين ضمن معرفي برخي توانمندي‌ها و دستاوردهاي علمي و فناوري ايران، آمادگي كشورمان را براي همكاري دوجانبه در حوزه علمي و فناوري با كشور چين اعلام داشت.
وي به علاقه مندي شركت هاي دانش بنيان ايران براي سرمايه گذاري خارجي و انتقال دانش فني اشاره كرد و افزود: شركت هاي دانش بنيان ايران نيز در برخي فناوري ها توانمندي قابل ملاحظه اي از جهت مباحث آي تي، نانو تكنولوژي و بيو تكنولوژي هستند كه قادرند تجربيات خود را در اختيار شركت هاي چيني قرار دهند.
رئيس كميته ملي و روابط خارجي چين نيز در اين ديدار، ضمن برشمردن سوابق گسترده و قابل ملاحظه همكاري اقتصادي و تجاري ايران و چين، خواستار همكاري بيشتر دو كشور در زمينه هاي علمي و فناوري شد.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم و هيئت همراه در اين سفر، علاوه بر بازديد از نهمين نمايشگاه بين‌المللي اختراعات، از شهرك فناوري سوشو و مركز انرژي‌هاي باد و خورشيدي در 300 كيلومتري شهر كن شان چين نيز بازديد كردند.
علمي**1055**1440
خبرنگار : زينب كارگر ** انتشار: گلشن
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me/irnaelm