تهران-ایرنا- دبیر كل اتاق تعاون ایران از انتخاب نماینده جمهوری اسلامی ایران در هیات مدیره مجمع جهانی تعاون آسیا و اقیانوسیه خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی اتاق تعاون ایران، ماشاالله عظیمی،افزود: مجمع جهانی تعاون، آسیا و اقیانوسیه از نظر جمعیت،عضویت سازمانی و عملكرد مالی قویترین ناحیه مجمع جهانی تعاون (ICA) است و از این رو نقش جدی را در مقایسه با سه ناحیه آفریقا، اروپا و آمریكا بر عهده دارد.
به گفته وی، مجمع منطقه ای یاد شده دارای تراز مالی مثبت است و به ICA جهانی كمك می كند.
عظیمی یادآور شد: فعالان اصلی این منطقه، كشورهای كره جنوبی، ژاپن، سنگاپور، استرالیا، هند، چین و ایران هستند.
وی ضمن تاكید بر اهمیت فعالیت بیشتر كشورها در حوزه غرب آسیا،اظهار داشت: نكته ای كه در انتخابات هیات مدیره آسیا و اقیانوسیه توسط اتاق تعاون ایران تاكید شد، این بود كه فعالیت بیشتر كشورهای غرب آسیا(منطقه CIS و خاورمیانه) كه بخشی از آسیای میانه را شامل می شود، كشورهای شمال ایران، نیاز ضروری به ICA دارند.
عظیمی خاطرنشان ساخت: ارایه برنامه های درست و رایزنی های به موقع، كه از اجلاس جهانی ICA جهانی در كبك كانادا تا كنون تداوم داشته، سبب شد تا بتوانیم در هیات مدیره در كنار نمایندگان كشورهای ژاپن، سنگاپور، هند، چین،كره جنوبی و برخی دیگر كشورها به عضویت دائم پذیرفته شویم.
دبیر كل اتاق تعاون ایران تصریح كرد: عضویت ایران در هیات مدیره مزبور كمك می كند كه در جریان تصمیم های این سازمان مهم بین‌المللی در بخش تعاون قرار گیریم و به عنوان نمونه در تصویب صورت های مالی، پروژه های مرتبط، و انتخاب مدیر اجرایی كه همه در اتخاذ تصمیم ها مهم است، تا بتوانیم در سال 2020 تاثیرگذار باشیم.
وی یادآور شد: سرمایه گذاری در سازمان های بین المللی جزء سرمایه گذاری های بلندمدت محسوب می شود، تاكنون تجربه های زیادی درسایر بخش های اقتصادی، سیاسی، فناوری و حتی ورزشی نشان داده و حاضر نبودن پایدار كشورمان در سازمان های بین المللی به ما آسیب رسانده است.
به اعتقاد این مقام مسئول، هزینه حضور نداشتن در بخش مدیریتی شورای حكام ، برنامه عمران ملل متحد (UNDP)، صندوق های بین المللی پول و حتی در حوزه های بین المللی ورزشی بارها توسط كشور پرداخت شده است.
عظیمی معتقد است: در حوزه اقتصادی اتاق بازرگانی جهانی(ICC) و اتاق تعاون جهانی( ICA ) هر دو برای كشورمان اهمیت دارد و باید با الگوبرداری از رفتاری كه بخش تعاون برای كرسی گرفتن در مجمع جهانی تعاون در پیش گرفته، بخش بین الملل اتاق بازرگانی هم با برنامه ریزی مستمر، استفاده از افراد خبره جوان(به طور ترجیحی) در حوزه بین‌الملل كه قابلیت تداوم حضور را داشته باشند، باید شروع كند تا بتوانیم در جریان تصمیمات بین المللی بوده و اثرگذار باشیم و خود را در شمار فعالان این عرصه به جهان نشان دهیم .
عظیمی تصریح كرد:سازمان های بین المللی یاد شده، نیاز به مشاركت دارند و حضور مالی، فردی یا سازمانی در قالب برنامه ها اهمیت دارد.
به گفته وی، جمهوری اسلامی در مشاركت های مالی همواره حاضر بوده و حق عضویت های این سازمان ها را پرداخت كرده، زیرا درغیر این صورت، به راحتی از فهرست خارج می شود و مهم این است كه از این عضویت چه استفاده ای و چه نقش آفرینی می توان كرد.
عظیمی خاطرنشان كرد: ایران می تواند الگوی مناسبی برای كشورهای غرب آسیا باشد باید به شیوه ای رفتار كرد كه شایستگی پرچمداری آن را داریم .
دبیركل اتاق تعاون تاكید كرد: حضور در مجامع جهانی از مهمترین اهداف اتاق تعاون ایران برای مطرح ساختن جمهوری اسلامی و اثرگذاردن كشورمان در بخش تعاون است.
گزارش ایرنا، علیرضا قراگوزلو معاون بین الملل اتاق تعاون ایران امروز (سه شنبه)، در یك كمپین 90 روزه وارد هیات مدیره آسیا اقیانوسیه شد.
اتحادیه بین‌المللی تعاون ( International Co-operative Alliance) یا ICA یك انجمن بین‌المللی است كه انواع سازمان‌های تعاونی را شامل می‌شود.
تشكیل اتحادیه بین‌المللی تعاون به صورت كنونی برای نخستین بار در سال 1866 میلادی توسط بلوز Belus فرانسوی پیشنهاد شد و این اتحادیه در 18 آگوست (28 مرداد) ۱۸۹۵میلادی (1274 ) و در كنگره بین‌المللی تعاون در لندن تاسیس شد و اداره مركزی این اتحادیه در شهر ژنو سوییس واقع است.
اعضای اتحادیه را سازمان‌های ملی و بین‌المللی تعاون در تمامی بخش‌ها از جمله كشاورزی، بانكداری، انرژی، صنعت، بیمه، ماهیگیری، تعاونی‌های مسكن، گردشگری و مصرف تشكیل می‌دهند.
آمارها نشان می دهد تا پایان سال 2002 میلادی، ایكا دارای 236 سازمان عضو از 93 كشور با مجموع 725 میلیون نفر در سراسر جهان تحت پوشش قرار داده بود واكنون، این آمار به مرز 800 میلیون نفر رسیده است.
اقتصام ** 9123**1559 ** خبرنگار: زهره دریغ گفتار**انتشار دهنده: حسین عضدی فسا