اروميه- ايرنا- مديركل مديريت بحران آذربايجان غربي گفت: سه نفر در هشت ماه سال جاري بر اثر صاعقه در اين استان فوت كرده اند كه براي مقابله با تلفات اين بخش، بايد اقدامات آموزشي به خوبي رعايت شود.

امير عباس جعفري روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه اين تعداد فوتي از شهرستان هاي نقده، چالدارن و خوي بودند، افزود: رعد و برق نوعي تخليه الكتريكي است كه بر اثر انتقال الكتريسته ساكن بين ابرها و يا بين ابر و زمين ايجاد شده و چنانچه تخليه الكتريكي بر اثر برخورد با زمين ايجاد شود، صاعقه ناميده مي شود.
وي اضافه كرد: صاعقه مي تواند در جنگل ها و مناطق خشك منجر به آتش سوزي شده و براثر برخورد با جانداران از جمله انسان منجر به شوك هاي شديد عصبي، سوختگي و حتي مرگ شود.
جعفري با اشاره به اينكه با رعايت اقدامات آموزشي هنگام وقوع صاعقه مي توان اين بحران را مديريت كرد، اظهار كرد: هنگام شروع رعد و برق اگر در فضاي سرپوشيده قرار داريد، همچنان تا پايان رعد و برق در آن محل باقي بمانيد.
وي افزود: در صورتي كه در اتومبيل قرار داريد، بلافاصله توقف كرده و خودرو را خاموش كنيد.
وي با بيان اينكه در زمان وقوع رعد و برق بايد داخل ماشين باقي بمانيد ولي به قسمت هاي فلزي خودرو دست نزنيد، ادامه داد: ضروري است آنتن خودرو رو پايين بكشيد و اگر قابل جداشدن است سريعا آن را از ماشين جدا كنيد.
مديركل مديريت بحران آذربايجان غربي اظهار كرد: هرگز به هنگام وقوع رعد و برق زير درختان بسيار بلند پناه نگيريد چرا كه احتمال اصابت صاعقه به درخت و شكستن و آتش گرفتن درخت وجود دارد.
جعفري اضافه كرد: اگر در محيط جنگلي هستيد و امكان خروج سريع از آن محل وجود ندارد، بلافاصله در زير درختان كوتاه ولي تنومند پناه بگيريد.
وي با اشاره به اينكه از نزديك شدن به هر وسيله فلزي از جمله تراكتور، موتور، درب هاي آهني، قطعات و اجسام فلزي در زمان وقوع رعد و برق بايد خودداري شود، افزود: هرگز از بي سيم هاي دستي استفاده نكرده و از قرار گرفتن بر روي پشت بام و يا بلندي ها پرهيز كنيد.
وي اضافه كرد: اگر در اين گونه مواقع در مناطق مرتفع هستيد، بلافاصله به سمت دره و قسمت هاي گودتر منطقه حركت كرده و يا زير تخته سنگ هاي بزرگ پناه بگيريد.
وي ادامه داد: چنانچه داخل قايق هستيد، بلافاصله آن را به سمت ساحل هدايت كرده و از آن خارج شويد.
مديركل مديريت بحران آذربايجان غربي بيان كرد: اگر در ساختمان هاي بلند زندگي مي كنيد از وجود برق گير در ساختمان مطلع شويد و درصورتي كه ساختمان فاقد برقگير است، نسبت به نصب برق گير با راهنمايي كارشناسان سازمان نظام مهندسي ساختمان اقدام كنيد.
جعفري افزود: از دكل ها، ترانس هاي انتقال برق و آنتن هاي مخابراتي فاصله گرفته و اگر هنگام وقوع صاعقه احساس كرديد كه موي هاي بدنتان زبر و سيخ شده است، بلافاصله به صورت چمباتمه روي زمين نشسته و دست هايتان را روي گوش هاي خود قرارداده و سر خود را دربين زانوها قرار دهيد.
وي اضافه كرد: سعي كنيد حداقل تماس را با سطح زمين داشته و تحت هيچ شرايطي روي زمين دراز نكشيد.
وي ادامه داد: بعد از انجام اين مرحله در صورت احساس ناراحتي بلافاصله با شماره 115 اورژانس تماس گرفته و يا به سرعت خود را به مراكز درماني برسانيد.
به گزارش ايرنا، ايران جزو 10 كشور بحران خيز از منظر بلاياي طبيعي بوده و در معرض خطر وقوع 34 حادثه طبيعي است.
سالانه 7 درصد از درآمد ناخالص ملي صرف هزينه خسارات ناشي از بحرانهاي طبيعي و يا انسان ساخت شده و سه هزار ايراني بر اثر بلاياي طبيعي فوت مي كنند.
به گزارش ايرنا، سال گذشته چهار نفر از شهروندان آذربايجان غربي براثر صاعقه جان خود را از دست داده بودند.
مهمترين اخبار ايرناي كشور و آذربايجان غربي را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبري تلگرام اين رسانه به آدرس irnaoromiye@ دريافت كنيد.
7129/2093**خبرنگار: توحيد محمودپور**انتشار دهنده: صابر چهرقاني